Cafe Metro

image

Märkä keli uhkasi ulkona, joten luikahdin taas tunneleita pitkin Kaisaniemeen. Tällä kertaa valinta osui Cafe Metron kohdalle joka tarjoaa kotiruokalounaita, panineja, täytettyjä sämpylöitä sekä muuta kahvilaan sopivaa tavaraa. Tänään ilmeisen vaihtuvalla listalla oli tarjolla: Possupataa (6,90e), Jauhelihapihvi (6,90e), Lasagne (6,90e), Spaghetti bolognese (6,90e), Paistetut silakat (7,20e), Lihakeitto (6,50e), Pinaattikeitto (6,50e) sekä Panini (kinkku-salami, kana, mozzarella, kebab) (5,90e). Yllättävän edukasta siis! Alkuun/sivuun saa tiskiltä leipää ja loppuun kuuluu kahvi tai tee. Tilaus ja maksu hoidetaan samaiselle tiskille, josta löytyy myös aseet, kahvit, vedet sun muut. Jonkun verran on tarjolla myös päivän lehtiä, ainakin ilmaisjakeluita.

image

Paahtoleipää ja margisnappi, ’nuff said. Annoksen saapuessa tuli hetkellisesti hiki, kun kaksi isohkoa jauhelihapihviä oli huolellisesti peitelty herkkusienikastikkeella. Sienikastikkeet (yms) eivät ole ihan sitä ominta juttua. Mutta tämähän oli ihan ok, ei ollut mitenkään erityisen vahvan makuista mihinkään suuntaan, lempeän pippurista vain. Pihvit olivat hyvin kuumia ja ihan hyvin paistettuja, ei mitenkään kuivia ja kivalla pinnalla. Muussi oli hieman kaupan muussin oloista, mutta ei kuitenkaan mitään liisteriä. Salaatti oli ilman kastiketta ja aika ylimalkaisesti heitetty veto. Mutta siis ehtaa kotiruokaa ja ihan maukasta. Tähän hintaan mielestäni erittäin hyvä diili ja tästä kyllä lähti hyvin nälkä, sen verran iso annos.

image

Sisustus on metrokahvilan näköinen, hieman ruuhkainen sisältä ja ulkona metrotunnelissa kulkevan ihmismassan kupeessa sijaitsevat pöydät tarjoavat melko erilaisen syöntikokemuksen. Tässä oli selvästi utilitaarinen ote ruokailuun, niin tarjooman kuin kokonaiskokemuksen osalta. Asiakaspalvelu oli oikein ystävällistä ja ripeää. Kasvissyöjälle oli hieman heikosti tarjolla juttuja, pinaattikeitto ja mozzarella-panini. Lasten kanssa tuskin tulisi ainakaan erikseen tänne lähdettyä.

URL www.eat.fi/helsinki/cafe-metro
Puhelin n/a
Osoite Vuorikatu 16, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.