Sandro (Kamppi)

Kyllä, Sandro on nähty jo useampaan kertaan. Mutta anna kun selitän. Äiti tuli lounastamaan kaupungille ja halusin valita jonkun takuuvarman paikan, mutta myös sellaisen, jossa en ollut vielä käynyt. Tähän slottiin sopi napakasti Kampin Korttelin lähi-idän herkkuja tarjoava Sandro.

A truly wonderous salad buffet with all vegetarian feast of Middle-Eastern and Moroccoan cousine. You should definitely try this place out, the salads are delicious and the view from the windows serves as a beautiful backdrop for your dining experience.

The Kamppi shopping mall has quite a few tasty restaurants, such as Tortilla House, BBQ House and Fisu & Ranet.

Tämäkin instanssi tarjoilee salaattibuffaa (9,90e), salaattia sopalla (10,90e) sekä näitä höystettynä lämpimällä buffalla (12,90e). Tänään oli tarjolla lämpimällä puolella: Lammas-, possu-, soijapapu- ja vegetaginet, kampelaa vegeillä, falafeleja ja couscousia. Soppa oli ilmeisesti bataattia. Ja salaattipuolella oli erinomaisen runsas kattaus herkkuja ja tahnoja. Leipänä löytyi talon oma (sahrami?)maalaisleipä ja levitteeksi tahinea. Äiti otti salaatin sopalla ja minä koko setin, kun halusin testata lämpimänkin puolen. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille. Loppuun on kaiketi kahvia/minttuteetä(!), mutta nämä jäivät nyt väliin.

Alkuun vetästy soppa oli ihan jees, vähän olisi kaivannut isompaa maustamista, mutta toisaalta salaattipöydästä löytyi niin kovaa settiä, että ehkä tämä tavallaan toimii tasoittavana komponenttina. Leipä oli rapsakan hyvää ja tahine toimi sen kanssa loistavasti. Ja ne salaatit! Voi ne salaatit! Tämä on ehkä paras salaattibuffa stadissa. Mielestäni tässä ollaan päästy jo niin korkealle tasolle, että jokainen salaatti toimii itsessään erittäin hyvin ja tällaisena kombona niiden mahtavien tahnojen kanssa selättää lähes kaiken mikä on tullut vastaan.

Trocaderon salaattibaari siintää mielessä myös herkullisena kokonaisuutena, mutta ei se muistaakseni näin kattava ole. Block by Dylan on laaja, mutta pidän itse enemmän tästä makuprofiilista. The Cock on vähän saman oloinen (ymmärtääkseni samoja miehiä löytyy taustalta), mutta painottuu ehkä enemmän sinne lämpimän ruoan puoleen. Onda oli loistava, mutta sitä ei enää ole ja Silvoplee on enemmän hard-core hipeille suunnattu, mutta toki loistava sellaisena.

Lämmintäkin ruokaa piti maistaa, mutta ei se edelleenkään oikein vakuuttanut, kuten ei sillä Kallion käynnilläkään. Osa jutuista oli vähän kuivahtaneita ja osa vaan hieman pliisun makuisia niiden mainioiden salaattien jälkeen. Toki ne herkulliset tahnat korjasivat tilannetta, jogurttikastikkeessa oli muhkea maku ja tomaattisessa jutussa oli kivasti chilipotkua. Ja täyteläinen hummus maistui kaiken kanssa. Falafelit olivat ihan jees, ehkä snadisti liian tiukkoja, mutta hyvin maustettuja. Couscous oli hyvin keitetty. Minusta tänne kannattaa tulla vetämään toi salaattibuffa ja ehkä se soppa, jos haluaa vähän täyttävämmän setin. Mutta siis ihan ehdottomasti kannattaa mennä, tolkuttoman hyvä kattaus!

Sisustus komppaa kauniita salaatteja, ikkunoista on kiva ihmetellä ytimen rakennuksia samalla kun herkuttelee. Kannattaa olla tosi ajoissa liikenteessä, mesta täyttyy silmänräpäyksessä.

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja ystävällistä. Kasvissyöjälle on tuo salaattibaari ja jos et ole kokeillut, niin nyt on sen aika. Lasten kanssa voisi teoriassa tulla, ehkä pitäisi vähän suostutella tuon salaatin ääreen, mutta oli täällä aina 3kk vanhoista vauvoista vanhempaankin taaperoon jengiä liikkeellä. Ja syöttötuolejakin näemmä löytyi etc. Tilaahan täällä Korttelissa on aika hyvin ja kauppakeskus sopii tuollaiseen lasten kanssa käyskentelyyn.

Ps. Ja äitikin tykkäs, aikoo tulla joskus uudelleen kavereiden kanssa.

URL www.sandro.fi
Puhelin 040-1625120
Osoite Narinkka 3, Helsinki

4 thoughts on “Sandro (Kamppi)”

 1. Pari kertaa loppuvuodesta kävin Tehtaankadun toimipisteessä ja nykyinen setti toimii kyllä hyvin. Tätähän on venkslattu eestaas parikin kertaa, että onko buffa vai lautasannokset. En nyt niin jaksa innostua marinoiduista porkkanoista, mutta salaattipöytä on kohtalaisen kattava. Lämpimät ruoat on ok ja ainakin Tehtaankadulla falafelit olivat todella hyviä.

  Ilta-aikaan Sandro on parin-kolmen käynnin perusteella kovin keskinkertainen ja hintava.

  1. Joo, itse olen juurikin tähän Marrakesh Madness -buffaan tykästynyt, niin täällä Kampissa, kuin Kalliossa ja ollaan käyty myös Eiran sunnuntaibrunssilla kerran. Kaikki ollut hyviä, Eirassa ne falafelitkin toimivat. Mutta kertaakaan en ole ollut mitenkään valtavan tyytyväinen niihin lämpimiin ruokiin, mutta kun salaatit pelittävät täysillä, niin ihan sama.

   Ilta-aikaan ei ole tullut tosiaan käytyä, mutta menu on tosiaan aavistuksen hintavan oloinen.

 2. Kyllä näyttää mahtavalta salaattipöydältä, tuota pitää kokeilla joskus.

  1. Sitä se tosiaan on, hehkeä ja maukas. Perjantaisin Kallion Sandrossa on myös vastaavanlainen tajolla (en osaa sanoa muista päivistä).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.