Silvoplee

image

Sataa sataa ropisee ja lounasaika lähenee, sormi hakee to do -listaa, nälkä meitsin mahaa twistaa. Näillä tunnelmilla lähdin sitten liikenteeseen ja tunneloin Hakiksen suuntaan, vaikka toki niitä 6k raflojakin on vielä käymättä. Ehkä säästän ne kuitenkin todella huonoille keleille/siihen että lunta alkaa pakkaamaan.

A completely vegetarian and mostly organic food restaurant, definitely worth checking out if you are so inclined.

Other excellent restaurants offering vegetarian food in the area are Onda, Lovinghut (née Ho Dai) and Sen Chay.

image

Tällä kertaa sormi osui Silvoplee-ravintolaan, joka tarjoilee luomuituhippimeininkiä tavallaan buffet-muodossa, mutta niin, että ruoasta maksetaan painon mukaan (buffet 22,30e/kg ja keitto 17,30e/kg). Tarjolla on soppaa ja salaattia sekä lämmintä ruokaa. Webskan lista pitää erittäin heikosti paikkaansa, joten yritän nyt osan siitä runsaasta valikoimasta muistella: Vesimeloni-gazpacho, vihreä salaattisekoitus, tofu-porkkanasalaatti, gouda-retiisisalaatti, parsasalaatti, tomatillo, masalamarinoituja kikherneitä, marinoituja oliiveja, tapenadea, hapatettua porkkanaa, hapankaalia, hapatettuja papuja, tempeh- ja avokadomössöjä, ituja, persiljaa, paahdettuja kurpitsansiemeniä, krutonkeja yms modausmeininkejä, viisi tai kuusi erilaista salaattikastiketta (mm. yrttivinaigrettea ja chilikastiketta), pinaatticurrya kukkakaalilla, tofua filotaikinalla, provencelainen kasvishöystö, linssilasagnea(!), tempeh-paistos, pippuri(?)perunoita, pilahvia ja kaikenlaista mitä en muista sekä talon omaa leipää sekä levitteeksi voita.

image

Homma eroaa hieman muista mestoista niin, että ensin vedetään tarjoitin täyteen ja sitten mennään kassalle punnitsemaan. Itselle tuli hieman sitä gazpachoa (1,97e) ja sitten lautasellinen kaikenlaista ja yrttivinaigrettea sekä tapenadea (12,31e). Olen käynyt joskus aiemmin syömässä, silloin kun tämä oli Ondan kohdalla, mutta siitä on aikaa. Muistan vaan järkytyksen kassalla, kun paino mitattiin. Tällä kertaa hinta ei ollut ihan niin järkyttävä, mutta ehkä sitä on vaan tottunut kalliimpiin lounaisiin?

image

Aseet löytyvät kassalta (lusikat ovat vitriinin vasemmalla puolella ja muut oikealla, näitä piti vähän hakea), paperit soppatykin vierestä (ei meinannut löytyä) ja vesipiste linjaston päädystä, viereiseltä seinältä. Vaikka linjasto olikin esimerkillisesti laputettu, niin näihin muihin olisin hieman kaivannut opastusta, kun olivat hajasijoitettu ympäri salia.

image

Alkuun heitetty soppa oli herkullinen! Tykkään muutenkin gazpachosta ja sitä tulee tehtyä semiusein, mutta tämä vesimelonilla maustettu versio oli tosi jees. Tämä alkupalaksi shottilasiin ja vähän fetamurusta ja minttua (chiffonade) päälle. Leipä oli ihan ok, pidän itse isommasta sitkosta ja rapsakammasta kuoresta.

image

Pääruokalautasen tofu oli jotain hienoa suomalaista meininkiä (tästä oli tarina linjaston päällä ja muutenkin ravintolassa oli seinillä yms kaikenlaisia kiinnostavia tekstejä), mutta jotenkin tämä jäi vähän pliisuksi omasta mielestä. Rakenne tosin oli ihan miellyttävä ja ne porkkanat olivat herkullisia sekä sopivan rapsakoita. Se tomatillo (vai mikä nyt olikaan) oli todella karvas ja omasi paksun kuoren. Siltikin tämä oli hyvin kiinnostava uusi tuttavuus ja hauskaa että löytyy komponentteja mitä ei ole koskaan aiemmin maistanut. Yrttivinaigrette oli oikein maukasta.

image

Gouda oli erinomaisen suolaista, mutta myös täyteläistä ja niiden retiisien sekä itujen kanssa mitä dumppasin mukaan. Kurpitsansiemenet olivat myös kivan rapsakoita. Ne kikherneet eivät yksinään oikein toimineet, mutta kun maistelin niitä sen tempeh-paistoksen ja lasagnen kanssa niin toivat vähän tekstuuria ja pientä mausteisuutta peliin.

image

Lasagne oli jännä, aika kaukana muista lasagneista mitä on tullut syötyä, ihan ymmärrettävästi toki kun ollaan tämän henkisessä raflassa. Oli tämä vähän tällaista linssimössöä, mutta ihan kohtuullisen makuista. Onneksi oli niitä kikherneitä ja erityisesti sitä tapenadea. Oi se tapenade oli herkullista! Todella rohkeasti maustettu ja upean tiukka kokemus joka toimi ihan mielettömän hyvin niiden leipien kanssa. Marinoidut oliivit olivat ihan ok. Kuten myös tempeh. Hapatetut jutut ovat aina mieleeni, mutta näistä oikeastaan parhaiten toimivat ne pavut.

image

Loppupeleissä tämä oli ihan hyvä ja runsas vegeilylounas, mutta aavistuksen suolaisella hinnalla varustettu (on toki luomua etc, joka pitäisi ottaa huomioon). Itse pidän silti enemmän Ondan ja Ho Dain (nykyään Lovinghut) buffista sekä läheltä löytyvästä Sen Chaysta. Mutta oli tämä ehdottomasti käymisen arvoinen mesta.

image

Sisustus on pelkistetyn tyylikäs ja ihanan valoisa (vaikka nyt tänään toki olikin melko harmaa keli). Pidin jostain syystä niistä kaikenlaisista teksteistä ja tarinoista mitä oli pirskoteltu ympäriinsä. Isoista ikkunoista oli myös hauska seurailla Kallion/Hakiksen menoa. Tosin jos haluaa ikkunapaikan, niin selkeästi se tulee merkata jollain villapaidalla tai kettutyttörepulla heti sisääntullessa, muuten menee mestat ohi suun.

image

Asiakaspalvelu oli asiallista ja nopeaa, tosin olisin tosiaan ensikertalaisena kaivannut hieman reippaampaa opastusta, mutta meni tämä näinkin. Kasvissyöjälle täällä on loistava kattaus, suosittelen koestamaan. Lasten kanssa täällä jotkut näemmä kävivätkin ja tilaahan toki löytyy, mutta ehkä omien kersojen kanssa tulisi kurvattua lähimaaston sushibuffiin tms.

Ps. Voi ei, kamalaa.. Left Shoe menee/meni konkkaan. Onneksi noita kenkiä tuli hankittua muutama tässä hetki sitten, mutta mistä ihmeestä työkengät tämän jälkeen?

URL www.silvoplee.com
Puhelin 09-7260900
Osoite Toinen linja 7, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.