BBQ House

IMG_1518.JPG

BBQ House on viimeinen Kampin kakkoskerroksen (vai onko tämä 1. kerros?) käytävän ravintoloista. Onhan täällä käyty aiemminkin, lounaalla ja illallisella, mutta laitetaan nyt tännekin muistiin. Paikkahan on aika lihapainotteista ruokaa tarjoava mesta jossa joskus kauan aikaa sitten, ennen elokuvaa (tätä tulee nykyään harrastettua yllättävän vähän), tuli ihmeteltyä aika erikoista tilaustapaa. Eli oli jokin lomake, mitä täytettiin (minkälainen pihvi, kastike, lisuke jne) ja sitten annettiin tarjoilijalle. Ehkä kyseessä oli lastenkin kanssa harrastettava “piirrä vaikka jotain tuohon paperiin ajankuluksi” toiminta joka tosin hieman kärsi siitä, että paperi piti antaa melko aikaisessa vaiheessa pois. Nyt tilaus kuitenkin suoritettiin ihan perinteisin keinoin pöydässä. Tänään oli tarjolla: Savusimpukkakeittoa (9,50e); Grillattua picanha-paistia, serrano-valkosipulivoita, chorizoperunaa (19,90e); Kasviksilla täytettyä ja gratinoitua munakoisoa, salaattia (9,50e) sekä Chili con carne, riisiä (10,50e) ja loppuun oli tarjolla Dulce de leche juustokakkua (6,70e). Soppa ja pihvi on tarjolla aina koko viikon ja loput kaksi vaihtelee päivittäin (jälkkärisuosituksesta en osaa sanoa).

IMG_1519.JPG

Alkuun tuli leipää ja oliiviöljy-balsamicco-suola lautanen. Dippailu tekee aina iloiseksi, vaikkakin leipä oli hyvin tavanomaista ciabattaa (vai pitäisikö se härmäksi sanoa ciapatta) ilman kunnon sitkoa tai kuorta. Pääruoka saapui kohtuullisen nopeasti, tosin minua ennen tulleet chiliä tilanneet voittivat minuutilla. Olivat toki lähempänä keittiötä, että ehkä se sitten selittää tuon. Ruuan kanssa tuli salaatti vaikka listassa ei lukenut mitään asiasta. Itse keitto oli ilmeisesti porkkanapohjainen ja hieman rakeinen, mutta muuten oikein maukas. Simpukat sopivat tähän kokonaisuuteen hyvin. Keittoa oli myös oikein mukava määrä ja se lämmitti sateisen päivän viileyttä pois. Salaatti ansaitseekin sitten ihan erityismaininnan, koska se oli yksi innovatiivisimmista ja kivoimmista salaateista mitä olen pitkään aikaan maistanut. Mukana oli kvinoaa, paahdettua bataatinsuikaletta tuomassa tekstuuria, hyvä balsamiccopohjainen kastike ja ekstrana Sweety Drop paprikoita jotka olivat itselle täysin uusi tuttavuus. Piti ihan tarjoilijalta kysyä että mitä ne olivat. Sopivat salaattiin erinomaisesti ja tekivät siitä tavallisesta poikkeavan, hieman jännän, mitä en lounaalta odottanut. Hyvä veto ja vielä BBQ House nimiseltä paikalta, jossa ei olisi kuvitellut näin kivaa kikkailua salaatilla.

IMG_1509.JPG

Sisustuksessa on haettu hieman teksasia, mutta ollaan kuitenkin S-ryhmän kauppakeskusravintolassa, niin mitään Sakke Järvenpään revittelyitä ei täältä löydy. Ravintola on siisti ja helposti lähestyttävä. Iso ekstra katetusta ulkoterassista joka toimii erinomaisesti sadesäällä. Palvelu oli nopeaa ja ystävällistä, tarjoilija kävi erikseen keittiössä kyselemässä salaatin paprikoiden perään. Kasvisruokaa täältä sai gratinoidun munakoison muodossa. Ja vaikka tekeekin mieli sanoa, että kasvisruokaa kannattaa hankkia muualta kuin BBQ Housesta jonka logossa on härkä, niin salaatti oli niin hyvä ja muutenkin täällä on ollut hyvät sapuskat ne muutamat kerrat kun täällä on tullut käytyä, että kyllä täällä ainakin kerran kannattaa käydä jopa kasvisruoan perässä. Mutta käy ihmeessä sadesäällä, se sopii tähän hyvin. Säähän sopi myös erittäin hyvin Rinneradion biisi mikä soi hennolla äänellä taustalla, eli äänimaisemakin on kunnossa. Lasten kanssa tänne voi ihan yhtä hyvin tulla kuin mihin tahansa kauppakeskusravintolaan. Mielestäni ehdottomasti lounaspaikkana kokemisen arvoinen paikka.

URL www.raflaamo.fi/fi/helsinki/bbq-house
Puhelin 010-7664570
Osoite Urho Kekkosen katu 1, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.