Day & Nite

Nyyh. Mont Blanc StarWalker oli mennyt rikki ja piti viedä hoitoon. Se kävi vähän liiankin jouhevasti, joten olin turhan aikaisin liikenteessä. Siinä sitten lähdin Kluuvista harhailemaan päätä kiristävässä pakkasessa (pipo jäi tstolle) ja yritin keksiä lennossa jonkun kohteen lounaalle (Pauligin Kulma oli ehdolla, mutta olisi pitänyt venata alkamista). Epämääräisen reitin jälkeen päädyin Kasarmitorin nurkille ja täällähän oli tosiaan tämä työmaa, josta jo aiemmin kävelin ohi.

Työmaan reunalle oli jäänyt entinen Ryan Thai -ravintolan etäpesäke, eli Day & Nite. Ryan Thai oli silloin joskus tosi kova mutta viimeisin käyntikerta ei vakuuttanut. Olen jostain syystä vältellyt tätä ravintolaa (mahdollisesti eat.fi:n arvostelujen takia), mutta pakkanen ei hellittänyt ja muutakaan vaihtoehtoa en lähimaastosta osannut keksiä. Sisään vaan rohkeasti, kyllä se siitä.

A small sushi restaurant on the side of Kasarmitori, offering also Thai dishes. The food I had was not spectacular.

The surrounding area has many wonderful restaurants, such as Zucchini, The Cock and Krog Roba.

Paikka tarjoaa sushi-annoksia (9e – 13,50e) alkukeitolla ja -salaatilla. Mutta ei tehnyt mieli sushia, joten olin enemmän kuin onnellinen havaitessani thaikkuruokalistan. Tämä päivittain vaihtuva lista tarjoaa vegeily ja lihaisasn lounasvaihtoehdon. Tänään oli tarjolla: Massamancurry tofulla sekä kanaa osterikastikkeessa.

Vegeilyaikomuksista huolimatta päädyin kanaan, kun en ole siitä massaman currysta koskaan oikein perustanut. Tosin Sashissa oli ihan menettelevä versio tästä. Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa tiskille, jonka vieressä on alkupalat ja aseet yms. Ruoka tulee pöytään.

Miso-keitto oli hauskasti jaoteltu liemeen sekä kuppeihin valmiiksi annosteltuihin tofun ja noriin. Liemi päälle ja salaattia (wakame sekä kirsikkatomaatti-jäävuori-seesamikastike) lautaselle. Miso lämmitti mukavasti ja mielestäni tuo ennakoiva annostelu oli oikein toimiva, tofu ei ollut hajonnut kappaleiksi ja merilevää ei tarvinnut kalastella jostain pohjalta.

Salaatit olivat ihan ook, wakame maistuu yleensä, tosin joskus tähänkin olisi kiva tujauttaa jotain kastiketta mukaan. Jäävuorisalaatin kastike sopi teemaan ja oli ihan jees.

Pääruoka saapui kohtuu nopeasti ja oli koristeltu kurkuilla, kirsikkatomaatilla sekä appelsiinin lohkolla jotka piristivät riisikeon sisältävää lautasta. Valitettavasti se riisi oli aavistuksen jo kuivaa pöytään saapuessaan, toivottavasti sushiriisi ei ole samalla tasolla. Toki se kastikkeen liemi auttoi tässä, mutta riisi on kuitenkin aika oleellisessa osassa tällaista touhua.

Harmillisesti kastike jatkoi samaa linjaa riisin kanssa ja kana oli snadisti kuivakan oloista ja kasvikset olivat reilusti yli ja melko pehmeitä. Tämän lisäksi se liemi oli tosi pliisun makuista, vähän chilipotkua mukana, mutta muuten ei mitään erityisen mainittavaa. Kyllä tätä söi ja nälkä lähti, mutta paljon parempaakin on nähty. Mielestäni tämä oli parempi kuin se Ryan Thain väsynyt veto, mutta jäi normi thaikkurafloista isosti jälkeen.

Sisustus on nuorekas, hieman karaokebaarin oloinen sohvineen ja telkkareineen/ämyreineen. Rento jazz soi taustalla ja tässä oli sinänsä ihan kiva istuskella lounaalla, ainakin sai lounastaa rauhassa.

Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja sujuvaa. Leimakorttiakin tarjottiin, jos sen kaltaisesta touhusta on innostunut. Kasvissyöjälle oli se tofu-annos, mutta kun ihan vierestä löytyy niin Zucchini (pitääpä ehkä joskus päivittää noita alkupään rafloja uudella käynnillä), Hanoi Vietnam kuin myös The Cock, niin en välttämättä tänne ihan ekaksi menisi. Lasten kanssa ei varmaankaan tulisi mentyä, enemmän aikuiseen makuun jne.

Ps. Aneemisen edessä oli joku jäälohkare ja kivi. Mikäköhän tämän tarina oikein on?

URL www.daynite.fi
Puhelin 045-3250850
Osoite Pohjoinen Makasiinikatu 7, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.