Fisu & Ranet

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/16/16

Tihkusade helli niin kivasti, että päätin tunneloida jonnekin. Onneksi 6k Food Marketissa oli vielä pari (Oatz enää tämän jälkeen) paikkaa käymättä. Tuon jälkeen alkaakin olla vähän kortilla nämä sisätilojen kautta käytävät paikat. Kattoo nyt kuinka kauan näitä jaksaa vielä rehaa, to do -listalla toki löytyy vielä muutamia, tosin vähän kauempana (African Potsin viereen oli ilmestynyt joku jännä libanonilaista safkaa tarjoava paikka).

Get your fish & chips on at this “fast casual” restaurant. The fish is certified sustainable and also tasty.

The 6k Food Market has many other good restaurants also, for example Mad Wok, Kimchi Wagon and Street Gastro.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/16/16

Paikka tarjoaa nimensä mukaisesti fish & chips annoksia, tarjolla on kolmea sorttia: Original eli paneroitu turskafile (ilmeisesti, päättelin Facebookin ja webskan perusteella, että kyseessä on todennäköisesti MSC sertifioitu turska) raneilla ja remouladekastikkeella (9,50e), scampi-turskavarras varmaankin (#laputoiskiva) samoilla lisukkeilla (9,70e) sekä paneroitu turskafile salaatilla (ja ehkä varmaan mahdollisesti sillä remoouladella) (9,50e). Ranet (4e) saa myös erikseen.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/16/16

Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa tiskille ja ruoka tulee pöytään. 6k torilla on aseet ja liinat pöydissä ja vesipiste löytyy pylvään reunalta. Annoksen viereen tuli vielä kaveriksi mallasviinietikkaa ja olipa siinä sitruunalohkokin.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/16/16

Ruoka saapui semivikkelään (täällä kannattaa olla ajoissa liikkeellä, vähän yli 11 on jo aika ruuhka ja joutuu odottelemaan) ja oli oikein hauskan näköinen setti siinä tarjottimella. Aika väkisinkin tämä vertautui niin esillepanon kuin ruoankin puolesta The Messin vastaavaan. Ranut olivat rapsakoita ja näissä oli hyvä suola, oikein mainioita ranuja, hyvä hyvä. Remoulade-kastike oli aika hyvä, täyteläinen ja hieman kirpsakka, komppasi kalaa oikein hyvin. Kala oli taitavasti paneroitu, rapsakalla kuorella ja sopivan kypsyisellä kalalla.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/16/16

Mutta jotenkin tämä kala ja ne ranut menivät aika rajoille siinä suolaisuudessa ja rasvaisuudessa. Kyllä tätä ihan tyytyväisenä veteli, varsinkin kun ruiskutteli sitä sitruunaa, mutta vähän jäi sellainen raskas olo ruoan jälkeen vaikka hyvää oli. Ehkä se salaattiversio olisi ollut kevyempi, tosin jos menee raflaan nimeltä Fisu & Ranet ja jättää ne ranet pois niin tuntuisi snadisti ristiriitaiselta. Mallasviinietikkakaan ei jotenkin toiminut minulle, se oli ehkä vähän liian makean puolella tms, mutta kiva että oli kuitenkin pöydässä, etikkaisuus/happamuus sinänsä kyllä sopii tähän settiin. Mutta kyllä se The Messin versio peittosi tämän setin, varsinkin kun siellä oli kuitenkin salaatti+soppa alkuun (toki hintakin oli “daily comfort” annoksessa kovempi).

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/16/16

Sisustus on käsitelty jo kyllästymiseen asti, mutta siis edelleenkin ihan toimiva tällaiseen nopeaan lounaaseen. Ja hanakin oli korjattu. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle ei ollut muuta kuin ne ranut. Lasten kanssa tulisi varmaan mentyä muualle, jotenkin tämä 6k on omaan pieneen mieleen profiloitunut enemmän tällaisena aikuisille tarkoitettuna nopeana lounaspaikkana enemmän kuin perheen kanssa hengailuun sopivana mestana. Mutta sellaisena oikein oiva mesta kyllä. Kamppiin on jotenkin onnistuttu saamaan aika hyvä variaatio tällaisia hyviä fast casual mestoja.

Ps. Pokésaldo: 1 PokéStop, ei vaan jotenkin jaksa. Ehkä huomenna taas viitsii laittaa päällekin tai jotain.

URL www.fisujaranet.fi
Puhelin 050-5248622
Osoite Urho Kekkosen katu 1, Helsinki

2 thoughts on “Fisu & Ranet”

  1. Pari kertaa olen käynyt tuolla Mäkelänkadun libanonilaisessa ilta-aikaan, syönyt erinäisiä vartaita kai joka kerta. Ihan ok setti, lisukeosasta on vähän liikaa sitä jäävuorisalaattia, suolakurkkua ja vastaavaa. Sepia Sturenkadun kulmassa hoitaa vartaat ja lisukkeet paremmin.

    Lounaasta en osaa sanoa.

    1. Kävin eilen ja ne mezet olivat oikein hyviä, tosin ei ne olleet mitään lounastarjouksia. Sepia oli hyvä ja siellä tuli vedettyä jotain laadukasta varrasta, mutta diggailin enemmän tuosta raikkaasta vegeilystä. Sepiassa ei näyttänyt olevan mitään mezemeininkiä, jotain normisalaatteja tms.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.