Bar Cón

Perusperjantai ja Uisge-messut (ei pitänyt mennä, mutta tuli kollegalta ylimääräinen lippu pöydälle, kirjoittelen tästä ehkä joskus jos jaksan), joten päätin juhlistaa vaimon lounastapaamista shortlist-ravintolalla. Bar Cón on ollut jo jonnin aikaa kiikarissa, mutta olen ymmärtänyt tämän (kuten myös Jordin) olevan piirun verran parempi mesta, joten olen säästellyt sitä juurikin tällaista tapausta varten.

Paikkahan on We Are Groupin espanjalainen ravintola, joka on jännittävästi rakennettu parrujen varaan roikkumaan Kampin Korttelin vitoskerroksen ylle. Täältä saa näemmä myöhemmin pintxos- ja tapas-annoksia ja muutenkin tila vaikutti hyvältä illan istujaisiin.

A beautiful lunch at this Spanish style restaurant with a business menu that had choices for vegetarians, fish lovers and meat eaters. The food was excellent and the decor uniquely interesting, you should certainly go here and there are also pintxo and tapas platters available in the evening.

Other Spanish restaurants in Helsinki that might pique your interest are Copas y Tapas, TPAS and BarCelona.

Tarjolla on tasaisesti vaihtuva menu (15e) alku-pää-peräruoka kombolla, jossa pääruoka valitaan kolmesta vaihtoehdosta. Alkuun tuli: Bar Cón salaatti (baby pinaattia, salaattia, pikkelöityä punasipulia, pinjansiemeniä ja sherryviinietikkakastike).

Pääruokavaihtoehdot olivat tänään: Myskikurpitsa-appelsiinikeittoa ja salviakrutonkeja tai grillattua lohta tilli-sitruunaöljyllä ja paistettulla riisillä (tomaatia ja kesäkurpitsaa) tai yön yli haudutettua Ibérico-porsaan niskaa Mojo Verde-kastikkeella ja paistettulla riisillä. Loppuun on kahvia/teetä sekä pieni makea, joka nyt oli: Paistettu tuorejuusto-sinihomejuustokakku.

Tilaus ja maksu hoidetaan tiskillä tullessa, josta löytyy myös aseet yms. Salaatti ja leipä otetaan kantoon samaisella tilaushetkellä. Vähän tämä meni kamojen rehaamiseksi, mutta näytti ne tarjoilijatkin auttavan noiden kanniskelussa. Itselle tuli se lohi ja vaimolle tuo soppa.

Alkusalaatti oli aivan ihana. Herkullinen kastike, kivasti pikkelöidyt sipulit ja hampaissa rasahtelevat siemenet komppasivat toisiaan erinomaisesti. Tykättiin tästä molemmat. Leivän sivuun tuli tomaattimurskaa upealla valkosipulihitillä, jota sitten tuli noukittua snadisti paahdetun leivän pinnalle, pa amb tomàquet  -henkeen. Erinomainen aloitus.

Pääruoka saapui kohtuullisen vauhdikkaasti ja molemmat annokset olivat reilun kokoisia, varsinkin kun ottaa huomioon että tässä syödään kolmen ruokalajin menu. Lohi oli todella taitavasti keitetty, juuri sopivan kypsyinen, upeasti lohkeileva herkku, jota sivuun tullut salsa verde -henkinen (varmaankin se sama Mojo Verde kuin possuannoksessa?) dippikastike vienolla mausteisuudella täydensi mahtavasti.

Paistettu riisi oli sekin herkullista, tosin sitä oli siinä määrin, että meni loppua kohden snadisti puurtamiseksi. Mutta sen kastikkeen kanssa lautanen tuli kyllä nuohottua tarkkaan puhtaaksi.

Vaimon soppa oli oikein jykevää kamaa ja muistutti tektuuriltaan aavistuksen Cafe Artistin tomaattisoppaa. Tämäkin oli erinomaisen herkullista, täyteläinen suutuntuma sai pientä twistiä jogurtti/smetana systeemiltä ja rapsakat krutongit viimeistelivät erittäin hienon lounaskeitoksen.

Jälkkäri meinasi unohtua, mutta ystävällinen tarjoilija tuli muistuttamaan, että sekin pitää syödä. Käytiin nappaamassa tiskiltä nämä pannukakun oloiset annokset pienen kahvitujauksen kanssa ja marssimme pöytään maistelemaan.

Ei tässä mielestäni kovinkaan paljon se sinihomejuusto maistunut, mutta hyvää tämä oli, vähän tosiaan juustokakun ja pannarin sekoitus. Hyvä lopetus erittäin herkulliselle lounaalle. Täällä kannattaa ihan oikeasti käydä, varsinkin kun puhutaan näinkin maltillisesta hinnoittelusta kolmelle ruokalajille.

Sisutus on mielenkiintoinen yhdistelmä espanjalaisia koriste-esineitä, kauniin väristen äänielementtien koristamia seiniä, upean isoa tilaa ja portaita ympäröivää häkkiä josta jostain syystä tuli itselle mieleen tietyt WWE vapaapainien matsit. Tämä miellyttävän valoisa tila on jännittävän uniikki rakenteensa ansiosta ja jotenkin tässä tuli vähän sellainen lomafiilis keskelle päivää.

Asiakaspalvelu oli erittäin ystävällistä ja huomioonottavaista, iso kiitos siitä. Toki olisi kiva jos olisi pöytiintarjoilu, mutta ymmärrän kyllä, ettei se kuulu konseptiin ja hyvin tämä sujui näinkin. Kasvissyöjälle oli se soppa ja näemmä päivittäin on aina joku vaihtoehto, suosittelen tyyppaamaan. Lasten kanssa voisi ihan hyvin tullakin, tilaa löytyy, hissillä (6. kerros) pääsee perille asti ja syöttötuolejakin löytyy.

Ps. Käytiin vielä vahtaamassa Disney on Ice. Oli muuten tosi hieno ja erilainen kuin aiempina vuosina, kun nyt oli pelkkä Frozen ja oli enemmän sellainen kokonainen teatterikokemus tms.

Pps. Oli muuten todella hyvä artikkeli Nomasta Viisi Tähteä saitilla.

URL www.bar-con.fi
Puhelin 010-6668460
Osoite Urho Kekkosenkatu 1, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.