Len’s Keishoku

image

Vaimo tuli stadiin kuvauskeikalle, joten päätettiin käydä katsastamassa Viiskulman toinen sushipaikka, eli Len’s. Paikka tarjoaa myös muutakin kuin sushia (viikon)päivittäin vaihtuvalta listalta. Tänään oli tarjolla: Chickenkatsu donburi eli kulhollinen riisiä ja fritattua kanaa kastikkeella (9,70e), Inkivääri-kirjolohi riisillä ja vihanneksilla (10e), Inkivääri-tofu riisillä ja kasviksilla (9,70e), Iso sushilajitelma 8 x nigiri ja 6 x maki (16e), Keskikokoinen sushilajitelma eli 6 x nigiri ja 6 x maki (13e), Pieni sushilajitelma eli 5 x nigiri ja 4 x maki (10e), Ramen soijalla tai misolla (13e) ja Bento eli ateria riisillä, kasviksilla ja tofulla tai lohella (12,50e tai 13e fritatulla kanalla). Molemmille valikoitui tuo bento (olisi ehkä kannattanut koordinoida tarkemmin niin olisi voinut koestaa muitakin, mutta tällä kertaa näin), tosin minulle lohella ja hänelle tofulla. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille jonka vierestä löytyy vesi ja valmiiksi haudutettu (jee) vihreä tee.

image

Ruoka saapui seminopeasti pöytään, mikä oli kiva koska ravintola täyttyi kohta meidän saapumisen jälkeen asiakkaista ja luulenpa että he joutuivat odottelemaan hieman pidempään. Bento oli kivan näköinen ilmestys, tosin Domon on mielestäni kauniimpi. Kasvisloota vasemmassa ylänurkassa oli käytännössä kaaliraastetta, tomaatti- ja kurkkuviipaleet sekä jännää perunamuussimaista töhkää ja kun tarkistin niin näemmä kyseessä on japanilainen versio perunasalaatista. Joka päivä oppii jotain uutta. Ihan hauska versio sinänsä, tosin aika hennon makuista, kuten muutkin benton komponentit. Lohi oli hyvin paistettu, mehukas ja lepäämässä jonkun kastikkeen kanssa paistettujen vihanneksien kanssa. Riisi oli taiten keitetty ja helppo syödä puikoilla sekä ryyditetty pienellä määrää vihreitä papuja sekä noria. Keskellä oli muutama palanen jotain pikkelöityä vihannesta. Sushit olivat erittäin laadukkaita, riisi oli hyvin keitetty sekä maustettu ja kaikki päällysteet/sisukkeet olivat herkullisia. Näitä olisi mielellään maistellut enemmänkin. Pikkelöity inkiväärikin oli mainiota. Vaimolle tuotu tofu oli hyvää sekin. Tämä oli oikein hyvä, kevyt lounas, mutta pidän kuitenkin enemmän Domon ja Koton meiningistä.

image

Sisustus oli pelkistetty, siisti japanilaisen ja suomalaisen tyylin risteymä. Tässä pitää todeta, että yksinkertainen on joskus paras. Täällä oli ihan kiva istuskella ikkunan ääressä, mutta enemmän tällainen kortteliravintolahan tämä on fiilikseltään. Asiakaspalvelu oli asiallista sekä ryyditetty pienellä kielimuurilla, mikä teki kokemuksesta hieman eksoottisemman. Kasvissyöjälle oli noita tofu-annoksia ja mielestäni paikka on kyllä ihan kokeilemisen arvoinen. Lasten kanssa voisi tulla koestamaan niitä susheja, tosin kannattaa olla ajoissa liikenteessä koska asiakaspaikkoja on rajallisesti ja mesta tosiaan pamahti puoli kahdentoista aikoihin ihan täyteen.

URL www.lens.fi
Puhelin 09-666797
Osoite Pursimiehenkatu 5, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.