Tuk Tuk

image

Takatalvi iski pistävällä pakkasella ja auringosta huolimatta ei tehnyt jotenkin mieli lähteä hipsimään mihinkään pitkälle. Päätin sitten suunnata Vaasankadun Tuk Tuk -ravintolaan, jota on joissain yhteyksissä kehuttu ja pitäähän nämä thaikkumestat yrittää nyt tämän vuoden aikana viimeistellä. Mesta on melko pieni narikka Vaasankadulla thaihieromapaikkojen syleilyssä ja tarjoaa näemmä thaikkubuffettia (9,30e) kolmella kastikkeella ja sopalla. Kaikista ennakkotiedoista huolimatta mesta oli lähes tasan klo 11 jo niin täyteen ammuttu, että melkein veikkaan sen avautuvan hieman aiemmin (10:30 on valistunut arvaus, mutta voi toki olla hieman myöhempäänkin).

Tänään buffassa oli tarjolla: Kookosmaito-chili-tofu-kasvissoppa, possu-parsakaali-paprikakastike, lehmä-sipuli-chilikastike sekä tofu-ananas-kookoskastike. Tilaus ja maksu hoidetaan kassalle, vedet ja meisselit löytyvät pöydistä. Loppuun on kahvia/teetä ja piparia.

image

Alkuun nykäisty soppa oli loistavan makuinen keitos. Sitruunaruohon ja limen maut tulivat rohkeasti esiin täyteläisen kookosmaidon seasta ja runsaat vege, sieni ja tofu-meiningit toimivat erinomaisesti yhteen. Tämä oli oikein hyvä ja lämmittävä alku lounaalle.

Kastikkeista suosikiksi nousi ehdottomasti se tofu, joka oli saatu erittäin herkullisen makuiseksi ja tofukin oli suutuntumaltaan mitä mainioin. Muutenkin ne maut tässä kastikkeessa toimivat hyvin yhteen, napakaksi jätetyt ananakset toivat pientä makeutta ja paprika tekstuuria. Lehmä oli tulinen kaveri, tässä oli viitsitty pistää ihan kunnolla chiliä mukaan, kiitos siitä. Noin muutenkin annos oli ihan hyvä, liha oli kohtuullisen mureaa, mutta muut maut taittuivat tulisuuden alla. Possu oli ok, tähän olisi kaivannut rohkeampaa maustamista, kastike jäi nyt ihan selkeästi kahden muun varjoon. Riisi oli ihan ok sekin, hieman ehkä osittain jo paikotellen jämäköitynyttä, mutta pääosin vielä kosteaa ja tuoretta.

image

Sisustus on siisti mutta erinomaisen ahdas, vierailu buffan patojen ääressä vaati pientä akrobatiaa. Iso ikkuna kuitenkin tulvi valoa sisälle pieneen huoneeseen, joten ihan jees tässä oli istuskella ja lounastaa, mutta kannattaa olla ajoissa liikenteessä, sain viimeisen paikan itselleni ja senkin vain siksi, että edeltävä herrasmies otti safkan mukaansa.

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle oli se soppa ja tofu ja olisin ainakin itse noihin jo ihan tyytyväinen. Lasten kanssa en lähtisi ahtautumaan. Kokonaisuutena tämä oli mielestäni hyvä lounas ja ottaen hyvien vaihtoehtojen runsauden, jopa parempi kuin läheinen oiva Korphai. Kannattaa käydä, mutta mene ajoissa mestoille.

Ainiin, tuli bongattua joku Georgian House Sörk[a/ä]n mutkasta, joka pitää käydä tsekkaamassa. Jos tällä viikolla jaksaisi viimein jatkaa niitä venäläisaiheisia mestoja?

URL www.eat.fi/en/helsinki/tuk-tuk
Puhelin 050-4657655
Osoite Vaasankatu 19, Helsinki

3 thoughts on “Tuk Tuk”

  1. Noilla kulmilla ehdottomasti testattava thaimaalainen on Pinto Bstaurant (you read that right) Vilhonvuorenkadulla. Lounasaikaan en ole käynyt, mutta laittaisin iltaruokien perusteella helposti Helsingin thaikkujen top-kolmoseen.

    1. Pinto B’Staurant on jo koestettu ja ei vakuuttanut se lounas. Tai se alkoi tosi hyvällä salaatilla, mutta sitten se varsinainen lounasannos oli ihmeellinen rimanalitus. Tiedä sitten oliko kyseessä huono päivä ravintolalla vai huonosti valikoitu annos, mutta tuo ei toiminut itselle. Mielenkiintoista kuulla että siellä on hyvääkin ruokaa saatavilla, olen ihmetellyt niitä hehkutuskommentteja eat.fissa kun oma kokemus oli mitä oli.

  2. Ah, se olikin jo käyty. En viitsinyt tarkistaa, kun ajattelin, että hieman oudossa paikassa oleva paikka oudolla nimellä olisi käymättä.

    On tosiaan noiden kulmien… ei ehkä enää parhaiten piilotettu salaisuus (kiitos ainakin eat.fi), mutta ykköspaikkoja ilta-aikaan ainakin.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.