Il Bucatino

image

Viimeinkin pääsin Il Bucatinon lasagnea maistelemaan. Tämä silloin tällöin lounaslistalle ilmestyvä annos on ollut odottelun kohteena jo hetken aikaa ja oli hauska matkustaa sporalla Eiraan ja ihmetellä samalla näitä kauniita taloja mitä matkalla tuli vastaan. Ravintola on siis italialainen ja vaikkakin webska sanoo, että rafla aukeaa lounaalle 11:30, niin 11:34 siellä oli jo iso jono sekä monta ihmistä lautasten kera pöydissä. Aika suosittu mesta siis, mutta ainakin itselle tästä huolimatta tuli annos nopeasti eteen.

A low key and authentic italian restaurant in a beautiful part of Helsinki is certainly worth a visit. The lasange I had is not part of the regular list, so if you want that, be sure to check out their weekly lunch menu.

For other great lasagne in a pleasant environment, go to Rivoletto, Paulette, Trattoria Corretto, Zio Pepe, Trocadero, Mille Mozzarelle, or Casa Italia.

image

Tänään viikottain vaihtuvalla lounaslistalla oli: Salaatti kolmella vaihdoehdolla eli jättikatkaravut, broilerinfilee tai vuohenjuusto (14,50e); lasagne eli tomaattijauhelihakastike, besciamella-kastike, Parmesaanijuusto ja mozzarella (12e); Cacio e Pepe eli pastaa, pecorinojuustokastike ja mustapippuri (9,90e) sekä päivän kala salaattimixillä ja päivän vihanneksilla (14,80e). Itse valitsin (tietysti) lasagnen. Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa kassalle, vedet yms löytyvät pöydistä, tosin paikallisena erikoisuutena pöytiin on katettu vain ja ainoastaan haarukat.

image

Lasagne tuli verrattain nopeasti lämmitetyllä (hyvä!) lautasellaan, nopeammin kuin aikaisempien pöytäseurueiden annokset. Mutta lasagne onkin tietysti valmiina ja olin yksin liikkeellä jne. Eniveis, lasagne oli esimerkillinen tuotos lautasellaan. Parmesaania oli rouhittu päälle kunnolla ja muutenkin homma näytti vakuuttavalta. Lasagne oli erinomaisen juustoisen täyteläistä ja herkullista. Tätä söi oikein mielellään ja jotenkin se überjuustoisuus oli juuri ihanan sopivaa tähän.

image

Ainoa mitä olisin kaivannut enemmän on sitä tomaatin tuomaa happoa. Nyt se jäi hyvinkin sinne taka-alalle. Mutta oli tämä yksi kaupungin parhaimmista lasagneista, heti siellä Rivoletton ja Pauletten lasagnen kaverina. Paitsi että niistäpä saa myös (hyvää) salaattia kylkeen kaveriksi samalla hintatasolla. Suosittelen käymään kaikissa tsekkaamassa, jokainen näistä on erittäin hyvä lounasmesta.

image

Sisustus on siisti ja yksinkertaisen tyylikäs, viinit ovat pääosassa sisustuselementteinä, sekä mustavalkoiset taulut. Täällä oli oikein mukava istuskella lounastamassa, henkilökunnan italiankielisen puheensorinan muodostaessa autenttisen oloisen taustaäänen.

image

Asiakaspalvelu oli kohteliasta ja sujuvaa, isosta asiakasmäärästä huolimatta annos saapui nopeasti, niin minulle kuin muillekin. Kasvissyöjälle oli se pasta tai salaatti ja tällä kokemuksella väittäisin, että kannattaa käydä kokeilemassa. Lasten kanssa voisi lounasaikaan tehdä vähän tiukkaa, asiakaspaikkoja ei ole mitenkään valtavasti, mutta muuten varmaan kyllä toimisi ihan hyvin.

image

Ps. Hietsun Kauppahalliin on näemmä avautumassa milk shake bar, täytyy käydä kesällä koestamassa ja toivottavasti menestystä piisaa paremmin kuin Valion Kampin maitobaarille. Skattalle on tulossa Holiday rafla (ei lounasta, buu!) jossa takapiruina Richard McCormick ja Ville Relander.

image

Ja sitten täytyy suositella Aromi-lehden Ask:ista kertovaa artikkelia! Tosi mielenkiintoista luettavaa. Ja Linkossa lukemani Kespron asiakaslehti löytyy netistä (jei!) ja uusimmassa on se mainitsemani misausaineslista.

image

Löytyipä myös tällainen Helou lounaslista HOK Elannon lounaista, jos joskus mietit että mitäköhän siellä Oficinassa on lounaalla. Spammaan vielä tällä Kohokohdat-julkaisulla, joka oli itselle ihan uusi juttu. Mielenkiintoisia artikkeleita ajankohtaisista menoista, kuten tulevasta Roster-ravintolasta sekä uudistuneesta Cantina Westistä (tästä uutisoi myös City).

image

Pps. Kylläpä Eira on kaunis. Mutta mikä pämä on:

image

URL www.ilbucatino.com
Puhelin 046-6001000
Osoite Tehtaankatu 38, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.