Red Conception

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/10/16

Tuumasta toimeen, eilen eat.fi:sta hokattu Red Conception kiinalainen piti käydä stedaamassa ja backup plani oli lähellä sijaitseva Moko, joka on köllötellyt listalla jo melkoisen pitkään. Mielenkiintoista huomata myös Pursimiehenkadun toisella puolella sijaitseva trendikkään ja uuden oloinen kahvila, jossa luki “asian fusion”, tarjoaakohan lounasta?

A fairly average Chinese buffet with salad and vegetarian options available. The eggplant and tofu dish was very good.

The area has many other restaurants as well, take a peek at Len’s Keishoku, Mille Mozzarelle and Pikku Georgia.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/10/16

Mutta siis tämä ravintola, joka toimii myös taidenäyttelytilana ja tarjoaa lounaaksi kiinalaista ruokaa buffet-muotoisena. Tänään hiljalleen klo 11 jälkeen täyttyvä buffa (12,90e, tosin tänään oli vielä 10% alennus eli 11e) piti sisällään: Kanaa chili-tomaattikastikkeessa, kanaa ja cashew-pähkinöitä, naudanlihaa talon kastikkeessa, munakoisoa tofu-soijapapukastikkeessa, paistettuja nuudeleita vihanneksilla, paistettuja vihanneksia, friteerattua kanaa, sianlihaa hapanimeläkastikkeessa, pari salaattia (toinen “fetalla” ja toinen ilman sekä jotain kastiketta), paistettua riisiä ja joku keittokin(?) saapui siinä kohtaa kun olin lähdössä. Loppuun on kahvia tai teetä.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/10/16

Tilaus ja maksu hoidetaan kassalla (varmaan onnistuu myös pöydässä) ja jotkut hoitivat tullessa ja minä lähtiessä, eli joustava malli. Vesi tuodaan pöytään ja aseetu yms löytyvät buffan luota.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/10/16

Riisiä ei ollut kun aloitin ruokailun ja tuli itseasiassa sen verran myöhään, etten ehtinyt apajille. Eipä tuo sinänsä haitannut, vetelin kastikkeita niiden nuudelien kera. Fritattu kana oli jännästi kanapihvi, joka oli paneroitu kiinalaisella leivityksellä. Tämä oli ihan ook, vaikkakin paikoitellen leivitys oli ehtinyt jo kostua. Hapanimeläkastiketta tai makeaa chilikastiketta olisin kaivannut tähän kaveriksi.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/10/16

Naudanliha talon kastikkeella vaikutti jotenkin kovin länsimaiselta, eli ihan kuin olisi vedellyt nautapataa punaviinikastikkeessa ja viereen oli vielä duunattu perunalohkoja. Mielenkiintoista. Liha sinänsä oli murisevan mehukasta, mutta makuprofiili oli tosiaan odottamaton, eikä mikään ihan fantastinen.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/10/16

Kana ja possukastikkeet mitä maistoin (kävin heittää santsikierroksen) olivat ihan ok, mutta eivät sykähdyttäneet mitenkään erityisesti. Liha oli mureaa, kasvikset napakoita, mutta kaipasin rohkeampaa maustamista ja chilikastiketta sekä soijaa. Paistettu nuudeli oli hieman jäähtynyttä ja aavistuksen sellaista rasvaisen oloista, kuten nämä usein ovat. Se munakoiso-tofu-soijapapukastike oli herkullista!

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/10/16

Tämä olikin se primääri syy mennä hakemaan santsikierros. Munakoiso oli pehmeän täyteläistä ja toimi tofun kanssa todella hyvin. Salaatteja en maistanut, mutta kiva, että niitäkin oli tarjolla. Yleisesti ottaen sijoitan tämän sinne kiinalaisten buffien keskikastiin, ihan hyvä, mutta ei mitään normaalista poikkeavaa.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/10/16

Sisustus on uudenkarhea ja hieman vielä keskeneräinen, mutta on tämä ihan viihtyisä paikka lounastamiseen. Kiva, että on taidetta seinillä ja isot ikkunat avautuivat semivilkkaaseen risteykseen.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/10/16

Pöydän viereen vielä kärrättiin lehtipino, josta noukin hyvinkin mielenkiintoisen oloisen LEON-lehden ensimmäisen julkaisun. Tässä oli kiintoisan oloinen artikkeli ruoan tulevaisuudesta, jota tuli sitten ihmeteltyä ruokailun yhteydessä.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/10/16

Asiakaspalvelu oli ujon ystävällistä ja huolehtivaista. Tässä ei kauheasti päässyt haittaamaan ruokien asteittainen saapuminen buffaan, syötävää ja juotavaa riitti ihan hyvin näinkin, vaikkin sitä soppaa olisin toki mielelläni maistanut.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/10/16

Kasvissyöjälle oli se herkullinen tofu-munakoisomeininki, nuudeleita, riisiä, salaatit ja ehkä paistettuja kasviksia (oli listalla, vaikkakaan en huomannut niitä siitä buffasta). Lasten kanssa voisi ehkä piipahtaa jos olisi huudeilla, tilaa ainakin löytyy, eikä maut ole liian vahvoja tottumattomillekaan.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/10/16

Ps. Viisi tähteä -lehti kirjoittaa kiintoisia ravintolajuoruja, Naughty Brgrin ja Cholon väliin on tulossa Lönkka (jonka itseasiassa bongasinkin Konstan Möljä -reissulla) niminen rafla.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/3/16

Ja samalla tuli tehtyä havainto, että Palma-ravintola on hävinnyt ja Cholo on laajentunut sen tilalle, eli sinne mahtuu nyt oikein hyvin sisälle.

URL www.eat.fi/helsinki/red-conception
Puhelin N / A
Osoite Pursimiehenkatu 16, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.