Café DaJa

image

Noniin, päästiin takaisin hyvien lounaiden raiteille (ajattele jos olisi sellainen juna, tosin eiköhän VR olisi jo lakkauttanut senkin) saksalaisella varmuudella. Tämä saksalaisten (Daniel ja Jan) ravintoloitsijoiden pitämä kahvila tarjoaa aamiaisbuffaa sekä lounasta normi kahvilatoiminnan lisäksi.

Koska vaimo tuli jälleen lounaalle, mutta oli tällä kertaa vähän nopeammalla aikataululla liikenteessä, niin ajattelin että koestetaan tämä jo pidempään to do -listalla hengaillut rafla. Kätevästi paluumatkalla sain vaihdettua talvitakin uuteen trenssiin (Bugattin ja täytyy sanoa, että hetken heidän saittiaan kun katsoo, niin ei tule yhtään viisaammaksi, kukakohan tuonkin hirvityksen on tehnyt, varmaan ollut tosi kallis) Stockkan hulluuden syövereissä ja heitettyä vanhan talvimanttelin auton perään.

A charming german café in the peaceful surroundings of Kruunuhaka, this is a perfect spot for a full on breakfast buffet or some typische german food like Flammkuchen or Maultaschen. Seems also like a great place to work out-of-office for a while.

The area has many other wonderful restaurants such as the incredible Ask, Korea House, Doi Thai, No. 5 Coffee, Rodolfo and Qulma. Also be sure to checkout the seaside boardwalk with a view of the icebreakers and Korkeasaari.

image

Tänään oli tarjolla ilmeisen staattisella (poislukien päivittäin vaihtuvan keiton) listalla: Currykeitto cashewpähkinöillä (9,50e), Couscoussalaatti (10,50e), Fetasalaatti (10,50e), Tomaatti-mozzarellasalaatti (10,50e), Punajuuri-fetasalaatti (10,50e), Savulohisalaatti (12,50e), Graavilohisalaatti (12,50e) sekä Maultaschensalaatti (11e).

Flammkuchen (Alsacelainen/elsassilainen versio pizzasta) tuli joko kinkkupohjalla: Original (11e), Mediterranean (12e), Spicy eli mm. chorizoa (12,50e), Hapankaali (11,50e) sekä Schwarzwälder eli mm. ilmakuivattua kinkkua (12,50e). Tai sitten niitä lättyjä sai vegepohjaisena: Vege (11,50e), Chevre (11,50e), Gorgonzola (11,50e), Norweger eli savustettua lohta (12,50e) sekä Seafood (12,50e). Lounaisiin sisältyy salaatti, leipä sekä kahvi/tee näemmä kakkupalojen kanssa. Itselle tuli tuo Schwarzwälder ja vaimolle Norweger Flammkuchenit. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille josta löytyy myös kaikenlaisia kahvilaherkkuja.

image

Alkusalaatti sisälsi jo valmiiksi raparperivinaigretten ja oli oikein mainio vihreä salaatti, tätä söi ihan mielellään. Tosin se, että kastike oli jo valmiina salaatissa aiheutti sen, että sinänsä tuoreet ja hyvät komponentit olivat snadisti ehtineet lötkistyä. Oltiin kuitenkin ajoissa liikkeellä, joten lötkistyminen ei ollut vielä päässyt liiallisuuksiin.

Leipiä oli iso valikoima, koska aamiaissämpylöitä löytyi useita erilaisia maalaisleivän ja ciabattan lisäksi. Levitteinä oli Philadelphia tuorejuustomeininki, hummus ja voita. Leivät olivat herkullisia ja omasivat hienon kuoren sekä melko hyvän sitkon. Hummus oli hyvää, mutta jäi jonkun verran jälkeen Stadin erinomaisista lähi-itä mestoista. Hyvä aloitus lounaalle!

image

Pääruoka saapui pizzalapioilla ja tässä kohtaa alkoi jo hieman ahdistaa kun oli vedellyt sitä leipää niin paljon. Oma lätty, joka oli päällystetty hapankermalla ja kinkulla, ilmakuivatulla kinkulla, kirsikkatomaateilla ja rucolalla oli erinomaisen iso ja rapsakka. Tämä oli loistavan herkullinen! En ole aikaisemmin syönyt tällaista, joten kokemus oli sitäkin kiinnostavampi. Hapankermakastike ihanan rapsakan ja hyvin paistetun lätyn päällä oli ihanaa ja kaikki komponentit olivat erinomaisen laadukkaita.

image

Pidin tästä erittäin paljon ja ainoa mikä alkoi loppua kohden tökkiä aavistuksen oli se melko jyrkkä suolataso, joka johtui varmaankin siitä, että kaikki päällysteet ja taikina oli yksittäin hyvin suolattuja. Mutta suola oli vain siellä rajoilla ja liian suolaista tämä ei missään tapauksessa ollut, meni vaan vettä vähän normaalia enemmän kun vedin koko lätyn naamariin.

image

Vaimon Flammkuchen oli sekin todella herkullinen ja erittäin ystävällinen ja avuliaan puhelias kassaneiti kertoi, että he savustavat ja graavaavat kaikki lohet itse. Lohi olikin oikein herkullista ja oli ihan pakko näykkiä muutamia herkkupaloja itselle. Mutta tämäkin annos oli melko suolainen.

image

Loppuun olisi tosiaan ollut hyvinkin houkuttelevan näköisiä kakkuja ja kahvia/teetä (jotka laitetaan myös mukaan jos on kiireempi), mutta oltiin molemmat niin täyteen ladattuja, ettei vaan kyennyt. Hyvä setti tämä on, erityisesti tähän hintaan ja suosittelen ehdottomasti käymään! Tosi kiva ja täyttävä lounas.

image

Sisustus oli siisti ja herttaisen persoonallinen, mutta myös hyvin funktionaalinen, kännykänlatauspisteineen kaikkineen. Jokapuolella oli myös hyvin myyntikylttejä ja jotenkin tästä koko kahvilasta tuli sellainen hyvä viba meille. Olikin pakko ottaa vielä kyytipojaksi mukaan Omena-kirsikkamehua 5 litran tötsä (10e) kun oli niin houkuttelevasti laitettu esille. Seinillä oli myös mielenkiintoisen näköisiä tauluja ja hauskoja pahvi”käki”kelloja myynnissä.

image

Asiakaspalvelu oli ainutlaatuisen hyvää ja täällä niin se erittäin avulias (alkoi heti kertomaan vaihtoehdoista tarkasti ja kattavasti ja ohjasi toimintaa ystävällisesti sekä huomioonottavasti) kassaneiti sekä omistajat, jotka hääräsivät salissa sekä keittiössä innostuneesti. Täällä tuli tervetullut ja hoidettu olo, iso kiitos siitä.

image

Kasvissyöjille oli vaikka mitä juttuja tarjolla sopasta lähtien niihin überherkullisiin lättyihin asti, äkkiä näitä koestamaan! Lasten kanssa pitää ehdottomasti joskus käydä, että hekin saavat maistaa näitä saksalaisia pizzoja sun muita herkkuja. Ja varmaan picnicille (Tervasaareen? Korkeasaareen?) voisi napata mukaan täältä eväät.

image

Ps. Muistakaa käydä kesällä saunomassa!

image

URL www.cafedaja.fi
Puhelin 041-7001769
Osoite Mariankatu 13 B, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.