Wäiski

Harmaa pilvipeitto leijui raskaana ylläni, kun kävelin Hakiksen Maailman Rauha -patsaan ohi ja kohti ravintolalaiva Wäiskiä. Tämä Merihaan varjossa ikuisessa mooringissa lepäävä alus on toiminut jo vuosia biletyspaikkana ja itsekin sellaisissa joskus käyneenä, olin kiinnostunut että minkälaista tämän lounastarjonta saattaisi olla.

A rather disappointing lunch at a boat moored to the Hakaniemi harbor. The area is not the prettiest corner of Helsinki, but does contain Kulttuurisauna, which might pique your interest.

Hakaniemi does have some good restaurants, such as Sen Chay, Raiku and Juttutupa.

Ravintola tarjoaa lounasbuffaa (9,50e) salaattibaarilla ja sopalla sekä parilla lämpimällä vaihtoehdolla. Salaatin ja sopan saa myös erikseen (8,50e). Tänään oli tarjolla: Paprikahärkää, paneroitua kalaa ja kurkku-kermaviilikastiketta, rakuunaporkkanoita, perunamuussia, hernari, salaattibaari (salaattisekoitus, porkkanaraaste, pasta-sienisalaatti, perunasalaatti, kaaliraaste ananaksella, tomaattia, sinappisilliä, paahdettuja kasviksia sekä ranskalainen kastike), pannari kermavaahdolla ja mansikkahillolla sekä leipää (ainakin näkkäriä ja vaaleaa leipää) että margista. Loppuun oli jälkkärin kaveriksi kahvia tai teetä.

Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa baaritiskille, jonka vierestä löytyy päivän lehdet. Aseet ja juomat (vesi, maito ja mehu) löytyvät linjastolta. Itselle valikoitui koko buffa.

Alkuun nykäisty salaatti oli ihan ok, tällaista perusmeininkiä, tosin se sinappisilli oli miellyttävän tymäkän sinappista. Pehmeä pullamainen leipä oli lämmintä ja sillä oli hyvä silpasta lautanen tyhjäksi salaatti- ja sinappikastikkeista.

Hernari oli jotenkin vähän vetistä ja muutenkin melko heikko heitto, sinappikin oli enemmänkin makeaa kuin sinappista. Aloitus jäi aika pliisuksi.

Valitettavasti jatko ei sitten sujunut yhtään sen paremmin. Muussi oli vahvin lautaselle napatuista komponenteista, mutta sekin alimaustettua. Rakuuna porkkanan kaverina on erittäin toimiva yhdistelmä, mutta porkkanoita ei olisi hyvä keittää ihan mössöksi asti. Se paprikaliha oli myös kevyesti maustettu ja jänteikästä kuin mikä. Tästä oli trendikäs ylikypsennys kaukana ja purupintaa löytyi liialtikin.

Paneroitu kala oli syötävää, mutta se panerointi oli kostunut ikäväksi, mikä toisaalta käy helposti buffassa lämpöhauteessa, mutta tämä annos tavallaan menettää sen idiksensä tuossa. Kermaviilikastike (vai smetana, aika paksua oli) kuitenkin komppasi kala-annosta ihan jees.

Lihapullat menettelivät, ainakin sen makean sinapin kanssa, mutta eivät nämä eiliseltä(?) yli jääneet pullat seivanneet tätä lounasta. Jälkkärinä toiminut kylmä pannari oli ihan ook, ainakin tuon kermavaahdon ja hillon kera.

Tämä oli tällainen mättöbuffa ja heikommasta päästä oleva sellainen. Ei tänne erikseen kannata tulla, lähistöltä löytyy kuitenkin mainio Raiku, Kuja ja jos on pakko vetäistä perinteinen linjastomallinen lounas niin Leipätehdas hoitaa sen paremmin.

Sisustus on yksinkertainen ja nähnyt ajan hammasta. Itse täällä olen ollut illalla ja valot ovat olleet himmeellä yms, niin ehkä se ei sitten silloin haittaa.

Asiakaspalvelu oli kuitenkin ystävällistä ja sujuvaa, kiitos siitä. Kasvissyöjälle ei ollut juurikaan juttuja ja en minä tämän kokemuksen perusteella kyllä suosittele kokeilemaan edes sen merellisen eksotiikan puolesta. Lasten kanssa tämä olisi myös ehkä snadisti haastava kohde.

Ps. Sain matkalla napattua Pikachun tonttulakilla! Jei!

URL www.waiski.com
Puhelin 010-4203600
Osoite Hakaniemenranta 11, Helsinki
Wäiski on 15.12.2016 rated 0.3 of 5

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.