AKA Gastro Bar Oriental

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/20/16

HUOM! Ravintola on suljettu ja tilalle on tullut Pupu:n instanssi.

Toinen kerta toden sanoo, vai miten se meni? Tänään lähti uusi räätäli testiin, josko vaikka heidän house style olisi jollain tavalla erilainen kuin nykyisen, johon en sinänsä ole tyytymätön, mutta jotenkin kaipaisin ehkä jotain vaihtelua. Ehkä. Sen näkee sitten kun tuo puku saapuu. Mutta koska nyt tuli pyörittyä ytimessä, niin päätin käydä katsomassa, josko AKA Gastro Bar Oriental olisi vihdoinkin auki lounasaikaan. Ja olihan se!

Well made and delicious oriental style salad buffet for lunch at this small restaurant smack dab in the middle of Helsinki. The atmosphere and decor is stylish and hippity hip.

Other good restaurants next to Stockmann are Kin Sushi, Hard Rock Café and Viikinkiravintola Harald.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/20/16

Mesta tarjoaa näemmä salaatibuffaa (10e) sekä lämmintä ruoka-annosta (12e) alkusalaatin (samaisesta salaattibuffasta ammennettuna) kanssa. Tänään oli tarjolla: Miso ramen soppa (possulla tai vegenä) erillisannoksena ja salaattibuffassa miso-seesamipapuja, riisinuudeleita, savulohta ja viherkaalia, kiinankaalia, 5-mauste porkkanoita, chilikanaa, maissi-kikhernesalaatti, marinoituja artisokansydämiä, pähkinäsekoitusta ja joku äyriäis(?)-kasvissötkötys sekä pari kastiketta (kalakastike-etikka ja chili-etikka). Näiden lisäksi oli patonkia ja sille levitteenä lihapateeta(!).

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/20/16

Tilaus ja maksu hoidetaan kassalle tullessa. Aseet löytyvät osittain salaattikastikkeiden/leipien vierestä (haarukat ja veitset) sekä osittain pöydistä (syömäpuikot). Vesipiste löytyy kassan vierestä ja sriracha, hoisinkastike yms pöydistä. Ulkona on myös terassi, joka on vielä hetken käyttökelpoinen, jos ei Manskun viima häiritse. Itselle valikoitui se ramen soppa, kun halusin maistaa kaikkia vaihtoehtoja.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/20/16

Alkuun nykäisty salaattilautanen oli huikea! Nyt oli rohkeita makuja, kauniisti marinoituja ja upean herkullisia aineksia tarjolla. Tänne kannattaa ihan ehdottomasti tulla vetämään näitä salaatteja ja ne kastikkeetkin olivat molemmat herkullisia. Artisokan sydämet olivat aavistuksen makeita ja muikeasti maustettuja. Savulohessa oli aavistus jotenkin sellainen jännä BBQ-fiilis joka toimi todella hyvin, tosin tämä saattoi tulla myös sen chilikastikkeen saattelemana. Silti!

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/20/16

Se äyriäissötkötys joka löytyi pähkinöiden ja papujen vierestä oli upean etikkaisen ihanaa ja ne pavut maistuivat myös. Nuudelit olivat aika pliisuja muiden joukossa, mutta toki näillä saa sitä salaattia ruokaisammaksi. Kuten myös sillä kanalla, joka kaipasi myös näitä maittavia kastikkeita kaverikseen. Maissi-kikhernesalaatti oli myös maustettu ja toimi sekin erinomaisesti. Ja se lihapatee (vaimitätämäoli) oli sekin oikein hyvää patongin päällä. Menkää hei testaamaan nämä salaatit!

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/20/16

Pääruoka saapui kohtuu nopsaan ja soppakulho oli taas iso ja runsas. Tässä kohtaa serviisi lässähti ja isosti. Liemi oli ohuen makuista ja maittavaa punasipulia lukuunottamatta komponentteja ei oltu jaksettu sen suuremmin maustaa. Kaaliraastetta oli runsaasti ja se toi toki hyvän tekstuurivaihtelun annokseen, mutta sen laimean liemen kanssa tämä maustamaton kaali ei oikein maistunut. Kananmunan puolikaskin oli juuri se, maustamaton, keitetty kananmunan puolikas. Ehkä soijamarinointi tai joku olisi nostanut tätä samalle levelille harkitun makuisien salaattien kanssa?

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/20/16

Ne nuudelit taisivat olla jotain tuoretaikinasta väsättyjä? Muuten kiva idis, mutta nämä olivat edelleen hieman sellaisia liian “taikinaisia” ja eivät oikein ottaneet siitä liemestä makua mukaan. Toki jotain pystyi paikkailemaan pöydästä löytyvillä kastikkeilla, mutta kun pohja on tämä, niin sitä on vaikea niillä nostaa kovinkaan suuriin korkeuksiin. Mutta! Se possu oli todella hyvää, murisevan mehukasta ja erinomaisesti maustettua. Tämä seivasi annosta hieman, mutta ei tämä mikään ihmeellinen soppa ollut. Silti, menkää syömään salaattia, se oli todella hyvää.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/20/16

Sisustus on toinen syy miksi mennä tänne. Todella hip (hop, the hippie to the hippie jne..) ja kuuminta hottia jne. Täällä oli hauska istuskella lounastamassa ja ihmetellä Maskun vilkasta menoa. Voisin kuvitella, että illanviettoon tämä sopii oikein mainiosti, kunhan ei ole liian isolla porukalla liikkeellä, hieman ahdashan tämä on tilana. Hauskat koristeet seinillä ja hyllyillä toivat isosti väriä mestaan ja muutenkin tämä oli oikein tyylikäs omassa hauskassa kategoriassaan. Ja ääniraita viimeisteli kokemuksen, iso kiitos mm. Busta Rhymesin Woo Hah!! Got you all in check -biisistä.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/20/16

Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja sujuvaa. Kasvissyöjälle oli se vegemiso ramen tai sitten valikoidut salaatit buffasta, tosin aika monessa oli jotain eläinprotskua, kyselemällä selviää. Lasten kanssa ei välttis tulis mentyä, hieman ahdas isommalle seurueelle jne.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/20/16

URL AKA Gastro Bar Oriental
Puhelin 044-0223611
Osoite Pohjoisesplanadi 41, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.