Ton Khaow

Helsinki / Uusimaa / Finland - 12/5/16

Voihan nenä. Olin lukenut uudesta thaikkumestasta, joka tuli Kingthain (nee. Korphai) tilalle piritorin kupeeseen ja koska teki mieli käydä Kalliossa sekä syödä tulista, niin päätin tunneloida Kurviin. Ei ollut ihan niin hehkeä kokemus kuin olisin toivonut.

Another iteration of an Asian buffet which is not worth your time. This was called Kingthai before and the quality has not improved with the name change.

Located in the immediate vicinity are better places, such as Tuk Tuk, Soul Kitchen and Döner Harju.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 12/5/16

Kyseessä siis thaikkubuffa (9,90e) sushilla, salaatilla ja sopalla, käytännössä sama setti kuin Kingthailla. Tänään oli tarjolla: Tom Yum sopppa tofulla, kanafrittiä, kevätrullia, makeaa chilikastiketta, salaattibaari (tomaatti-kurkku-porkkana-jäävuorisalaatti, oliivi-punasipuli-feta, porkkana-kaali-pähkinä-chilisalaatti), sushia (surimi-kurkkumakeja, nigireitä sake/surimi/ebi/inari), gari, “wasabi”, leipää, margista, riisiä, pad khee mao -nuudelia, kana punaisella currykastikkeella, massaman-curry possulla, lehmää pähkinöillä, pandang-curry tofulla ja paistettuja kasviksia. Loppuun oli kahvi/tee sekä keksiä.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 12/5/16

Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa kassalle, josta löytyy myös päivän lehti (Iltasanomat ainakin näytti olevan). Vedet, aseet ja rensselit löytyvät buffasta.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 12/5/16

Heti kärkeen täytyy myöntää, että sushit jäivät yhtä inaria lukuunottamatta vatiin, olivat sen verran ikävän näköisiä. Ne lohinigirit oli teurastettu sen verran heikolla leikkausjäljellä, etten vaan viitsinyt ja muutenkin oli vähän kuivakkaan oloista. Salaattibaari oli sushien kanssa lähes täsmälleen samasta puusta veistetty kuin se Kingthain versio. Inari oli välttävä toteutus, riisi ei oikein vakuuttanut, muuten mentiin aika stanu komponenteilla.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 12/5/16

Fritit olivat ehtineet jäähtyä ja rapsakkuus siitä kanasta oli tiessään, tämä oli lähinnä aika rasvainen kokemus ja se kevätkääryle oli niin paksusti täytetty nuudelilla, ettei tehnyt mieli vetää loppuun. Soppa oli lämmintä ja, mutta lähinnä tässä maistui suolaisuus. Aika heikko aloitus, mutta sinänsä linjassa aikaisempien kokemusten kanssa.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 12/5/16

Pääruoat eivät nekään oikein toimineet. Riisi oli sentään ihan jees, mutta se paistettu nuudeli ei toiminut itselle, oli viileää ja hieman rasvaisen oloista sekä pliisun makuista. Punainen currykana oli joukosta paras ja tässä oli vähän potkuakin mukana (pöydästä löytyi hieman kummallisen makuista nam phrik -kastiketta), eikä kanakaan ollut mennyt liikaa yli.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 12/5/16

Linjaston toisessa reunassa sijaitsevat pähkinälehmä oli taas mennyt yli ja muutenkin makumaailma ei jotenkin puhutellut. Se massamanpossu olikin sitten ihan rutikuivaksi paistettua ja oli ikävää syötävää. Paistettu tofu menetteli, tässä kastikkeessa oli vähän meininkiä mukana. Paistetut kasvikset olivat hyvin vähän paistettuja sekä maustettuja.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 12/5/16

Kaiken kaikkiaan tämä oli aikamoinen pettymys jälleen kerran ja harmi tosiaan että se Korphain kiva lautasannos on nyt korvattu jo toistamiseen normi kiinalaista buffaa heikommalla kokemuksella. Kurvin seudulla voi mennä melkeinpä mihin tahansa ravintolaan ja saada parempaa sapuskaa. Saas nähdä kauan tämä tässä sinnittelee, jos taso on tämä niin en ennusta kovinkaan pitkää ikää.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 12/5/16

Sisustus on lähes identtinen aikaisemman kanssa ja jatkaa jännittävää sekamelskaa texmex-länkkäri-kaakkoisaasia linjalla. Pari isoa telkkaria hallitsee tilaa, joten mahdollisesti mesta toimii krapulapäivänä urheilun vahtaamiseen suolaisen ruoan parissa?

Helsinki / Uusimaa / Finland - 12/5/16

Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja nopeaa. Kasvissyöjälle oli sitä tofua, paistettua nuudelia, paistettuja kasviksia sekä se soppa. Mutta en kyllä pysty suosittelemaan tällä kokemuksella, jos tätä settiä kaipaa, niin mene Tuk Tukiin, Pinto B’Staurantiin tai vaikkapa Tam Tamiin. Lasten kanssa en menisi myöskään.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 12/5/16

Ps. Se webskaosoite mikä oli ikkunassa ei vaikuttanut toimivan. Ehkä sekin oli työnalle?

Helsinki / Uusimaa / Finland - 12/5/16

Ps. Hyvää ja rauhallista itsenäisyyspäivää!

Helsinki / Uusimaa / Finland - 12/5/16

Pps. Jännittäviä teoksia metrossa. Ja hei! Viisi Tähteä aloittaa ravintola-arvostelut ja esittelyartikkeli oli selkeä ja mielenkiintoisesti kirjoitettu. On aina mukava lukea oikeiden asiantuntijoiden kirjoituksia ja tuleekin aina selattua niin Option kuin Nyt-liitteen arvostelut. Se mikä oli erityisen kiintoisaa tuossa artikkelissa itselle oli se arvosteluasteikko.

URL eat.fi/helsinki/ton-khaow
Puhelin 050-5605389
Osoite Helsinginkatu 4, Helsinki

2 thoughts on “Ton Khaow”

  1. Tää on kyllä lista-annosten osalta ihan yhtä hyvä, tai siis täysin sama, kun Korphai oli. Henkilökuntakin näyttäisi olevan täysin sama. Eli suosittelen, hinta/laatu 10/10.

    1. Kas, hyvä kuulla, että lautasannokset pelittävät. Buffa on aika vaativa laji saada hyväksi, on niitäkin, mutta harvassa.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.