Korphai

image

HUOM! Ravintola on suljettu, mutta alkuperäinen Korphai löytyy Kolmas linja 36 -osoitteesta. Tämän tilalle on tullut muutama heikompi thaikkubuffa, kuten Kingthai ja Ton Khaow.

Tänään piti olla vuorossa uuden Hotelli Lilla Robertsin Krog Roba, mutta sää muuttui mystisen kosteaksi ja päätin sitten livahtaa tunneleita pitkin lähi-itään ihmettelemään Korphain patoja. Paikka on siis thaimaalainen ravintola (jee!) ja melkoisen edukas ainakin lounasaikaan, kun sai kaikki(?) kastikkeet kanalla, tofulla ja possulla samaan hintaan (8,40e) ja tähän kuului siis myös soppa (tofu-keitto) sekä salaattibaari (jäävuorisalaattia, vihreitä oliivisiipaleita, punajuuri, kurkku, tomaatti, suolakurkku, kidneypapu ja pari kastiketta). Tarjolla on: Laap eli thaikkusalaatti paahdetulla ja jauhetulla riisillä yms, Phat khing eli paistettua inkivääriä ja kasviksia, Phanáang eli currya ja kookosmaitoa chilillä sekä kasviksilla, Keltainen curry kookosmaidolla ja perunoilla sekä kasviksilla, Thom khaa eli kookosmaitokeitto sitruunaruoholla ja galangilla sekä muilla höysteillä, Tom jam eli tulinen keitto sitruunaruoholla ja galangilla sekä muilla höysteillä, Massaman curry eli currya kookosmaidossa perunoilla yms, Kääng khiou Wan eli vihreä curry kasviksilla ja chilillä, Kääng phat eli punainen curry kasviksilla ja chilillä, Käng phaa eli tulinen keitto munakoisolla ja basilikalla yms, Namman hoi eli paistettuja kasviksia osterikastikkeessa, Phat med mamuang eli paistettua cashewta paprikalla ja sipulilla ja sitten mahdollisesti kaikenlaista muutakin. Itselle valikoitui Phanáang kauhean hätäisellä menun vilaisulla. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille. Päivän (ja vanhempia) lehtiä pyörii pöydillä (tulin hieman myöhään, joten voi olla että nämä ovat auetessa tiskillä).

image

Tofu-keitto oli käytännössä tofupalasia ei kovinkaan maustetussa vedessä. Onneksi vieressä oli purkki korianteria, niin sai jotain meininkiä tähän. Mutta siis heikko soppa. Salaattivalikoima oli sekin melko suppea ja tosi perussettiä. Nämä olivat enemmänkin jotain viihdykettä siihen kunnes pääruoka saapui. Ja se saapui kohtuullisen nopeasti, ottaen huomioon kohtuu täyden ravintolan. Annos oli kivan värikäs isolla lautasella ja sivuun tuli (tietysti) iso kuppi höyryävää riisiä. Kastike oli oikein hyvää ja maukkaan täyteläistä pienellä chilipotkulla. Onneksi pyytämällä sai chilikastiketta (“nam prik” henkinen, eli linnunsilmächilejä kalakastikkeessa) jolla sitten sai tulisuuden nostettua halutulle tasolle. Tofu oli hyvää ja kastikkeessa oli mukana kukkakaalia (tämä toimi yllättävän hyvin), paprikaa ja silputtuja yrttejä/sitruunaruohoa/purjoa(?) tuomassa tekstuurivaihtelua. Homma toimi erittäin kivasti ja edukkaaseen hintatasoon nähden tämä oli kelpo ja täyttävä lounas alkupaloista huolimatta.

image

Sisustus on jännä yhdistelmä joitain thaikkupainotteisia esineitä ja edellissen ravintolan (tai sitten se seinään “upotettu” tynnyrin puolikas on jotenkin niin thaikku etten edes tajua) jäämistöä. Ulkona Hesaria muokkaavat työmaa-aidat eivät myöskään olleet mitenkään hehkeät, mutta isoista ikkunoista oli kiva ihmetellä ihmisvirtaa. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle löytyi kaikkea tofulla ja tällä hinta-laatusuhteella suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Lasten kanssa en ehkä viitsisi ahtautua mestaan, varsinkin kuin ei tämä ole (enää) sitä normaalia hoodia missä tulee pyörittyä.

URL www.korphai.fi
Puhelin 0440-401167
Osoite Helsinginkatu 4, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.