Kokoro

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/25/16

Täällä kannattaa sitten käydä, oli meinaan sen verran hyvää sushia. Ilma-ravintolan käynnin yhteydessä bongattu ja yhden missatun (riisiä olisi pitänyt venata) käyntikerran jälkeeen pääsin lopulta mestoille. Hauskasti juuri lähtökuopissa kuopsutellessani herra L otti yhteyttä ja kyseli lounaalle. No sehän passasi oikein mainiosti. Sporamatkalla tuli napattua pari Pokémoniakin ja oli vielä perjantai, aivan mahtavaa.

Possibly the best sushi in town, this quaint little hole-in-the-wall restaurant had their sushi techniques down to a tee. Get a set and then go for the individually priced pieces that you can order one-by-one, you’ll love it.

Other amazing sushi restaurants in town are Tokyo55, Sushi wa.gocoro and Sushi Bar Rice Garden.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/25/16

Paikka tarjoaa sushia (virallinen nimi on ehkä Kokoro Sushi Pick’n’pay tms, mutta mennään tuolla Kokorolla) ja ilmeisesti ehkä (mahdollisesti) tarjolla on aivan poikkeuksellisesti sushia palanen kerrallaan vs. yksi pötkylä. En tiedä miten tuo toimii, mutta näin noissa papereissa yms lukee. Yksittäisten sushien lisäksi löytyy myös settejä, varsinaista lounaslistaa ei ymmärtääkseni ole, mutta lounaalla miso-keitto kuuluu hintaan.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/25/16

Seteissä löytyy (mm. en erittele kaikkea): Setti S eli 2 * Sake nigiri / liekitetty lohi / ebi + 2 * sake maki / 2 * california / kappa / tofu (7,99e), setti M eli sama kuin S mutta enemmän nigireitä (9,99e), setti L jossa vielä enemmän nigireitä (11,99e), kasvis rakastaja eli 3 * avokado nigiri / 3 * tamago + 3 * kappamaki / 3 * tofu (9,99e), lohen rakastaja eli 4 * sake nigiri / 4 * liekitetty lohi + 4 * lohi gunkan + 2 * sakemaki (11,99e) sekä Kokoron erikoistarjous eli 2 * sake nigiri / 2 * liekitetty lohi / 2 * unagi / 2 * nauta / 2 * ebi + 2 * lohi gunkan + 2 * sakemaki (12,99e).

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/22/16

Tilaus tehdään pöydässä ja maksu hoidetaan lähtiessä kassalle (tämä vaikutti aika joustavalta, varmasti onnistuu myös pöydässä). Lounaaseen kuului tosiaan sen varsinaisen annoksen lisäksi myös miso-keitto, jota pääsi ammentamaan kuppiin. Itselle valikoitui tuo Kokoro Special, ihan sillä kriteerillä, että jos laitetaan oma nimi annokseen niin sen on pakko olla hyvä. Noin muuten lehmä sushissa arveluttaa. Kaveri otti large setin.

11/25/16

Alkuun nykäisty miso-keitto oli ihan ok, tällaista normisettiä mitä näistä sammioista kauhottuna tulee. Tosin tähän kohtaan pitää vielä todeta, että vaikkakaan se Wu Gu Feng noin muuten ei mitään ihmeellistä ollutkaan, niin se miso oli jotenkin onnistuttu säilyttämään soppakanuunassakin siedettävänä.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/25/16

Sushilautaset tulivat kohtuunopeasti ja olivat jälleen kerran komian näköisiä. Itse sushit olivat maltillisen kokoisia ja komonentit olivat hyvässä balanssissa keskenään. Ekan sushipalan jälkeen piti samantien todeta, että nyt oltiin perusasioiden äärellä. Tässä oli ihan kaikki kohdallaan, niin koon, maustamisen, tuoreuden kuin tekniikan osalta. Riisi oli todella taitavasti keitettyä, yksittäiset jyvät erottuivat hienosti, mutta nigiri pysyi kuitenkin erinomaisesti kasassa vaikka tikuilla niitä sohittiinkin.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/22/16

Riisi oli myös esimerkillisesti maustettua, ei liian suolaista tai makeaa, etikkaa juuri siten kuin voisi toivoa. Loistavaa! Kaikki, siis jokaikinen, nigireiden päällisistä oli upean makuinen ja suussasulava pikku herkkupalanen. Ebitkin olivat tavallista tuoreemman oloisia tai muuten ovelasti käsitelty, ei sellaisia snadisti nahkeita niinkuin nämä usein ovat.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/22/16

Ja vaikka epäilin sitä lehmää (ne on epäilyttäviä, kuten myös hevoset) niin tämä oli todella upea esitys! Mehukkaan murea lehmä kiilteli herkullisen ankeriaskastikkeen (näin se esiteltiin menussa, mutta näytti teriyakikastikkeelta ja näemmä tosiaan on joku ankeriaskastike joka tosin aineksiltaan vaikuttaa normiteriyakikastikkeelta) alla kutsuvasti ja sama kastike saatteli ankeriaan suuhun. Ja se liekitetty ankerias oli yksi parhaimmista susheista mitä olen syönyt, ’nuff said.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/22/16

Gunkan sushit eivät ole koskaan oikein puhutelleet minua, ei vaikka olen niitä monia kertoja maistanut. Mutta nämä kaksi kaveria olivat valioyksilöitä. Ensimmäistä kertaa tuli sellainen hieman rapsakan norin ympäröimä ihanuus, jossa riisin ja päällysteen suhde oli loistava ja ne päällysteet olivat todella hyviä. Varsinkin se lohisötkötys (tälle on varmaankin joku hienompikin nimi) oli muikean maukasta.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/22/16

Kaverikin piti omista susheistaan kovasti. Jos et käy täällä, niin missaat kyllä isosti, itse rankkaisin tämän kokemuksena jopa loistavan Sushi wa.gocoron eteen ja samalle tasolle kuin kaupungin parhaan sushibuffan, Tokyo55. Täältähän ei toki saa yhtä tajutonta settiä kuin buffasta, mutta kyllä nämä yksittäisinä sushipaloina maistuivat hieman paremmin kuin Tokyo55:sen vastaavat.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/22/16

Sisustus on linjakkaan tyylikäs, leikkisillä yksityiskohdilla koristeltuna. On seinämaalausta ja kivaa koristehyllyä pakollisilla maneki-neko-patsailla sekä selkeät ja hyvin disainatut menut. Täällä oli erittäin mukava istuskella lounaalla ja erinomaisen pieni tila on käytetty tehokkaasti mutta onnistuttu silti säilyttämään viihtyisänä.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/25/16

Asiakaspalvelu oli ujon ystävällistä ja meni vähän kielen kanssa höseltämiseksi (englannilla pärjää parhaiten), mutta koko hoito onnistui oikein sujuvasti. Kasvissyöjälle oli ihan oma setti sekä tietty niitä yksittäispaloja menulta ja tämä oli tosiaan niin tasokas, että kannattaa ehdottomasti käydä stedaamassa. Lasten kanssa tekisi kovasti mieli käydä joskus, vaikka onkin tosi pieni kiska isommalle seurueelle, mutta kyllä heidänkin pitäisi näin hyvää sushia päästä maistamaan. Ehkä joku kerta lintsireissun ohessa.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/22/16

Ps. Pokésaldo: 25 PokéStoppia (!), Zubat, 2 * Gastly, Goldeen, Horsea, Staryu, Spearow, Pidgey (buu), Doduo (jei! \o/) sekä Weezing (tuplajei).

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/25/16

Pps. Käytiin vielä heittää kahvit ja turisemassa hetki, ehdotin paikaksi Cafe Brahea, joka osoittautui jälleen loistavaksi valinnaksi. Omistaja jaksoi jutella mukavia ja hänen leipomat voisilmäpullat olivat aivan ihanat. Toisin kuin mun ottamat kuvat, mutta yritetään kestää.

Ainiin, Viisi Tähteä taas kiusoittelee jollain uudella ravintola(konsepti)lla. Mielenkiintoista nähdä mitä noilta herroilta tulee, osaamista ainakin löytyy. Hyvää viikonloppua!

URL www.kokorosushi.fi
Puhelin 040-7086699
Osoite Viipurinkatu 7, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.