Juttutupa

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/12/16

Trastuis tavarits! Näin minulle ei sanottu, kun kävelin sisään tähän työväenliikkeen entiseen linnakkeeseen. Sinänsähän AY-jyrät taitavat alkaa pikkuhiljaa siirtymään perinteikkäistä Hakiksen nurkista vähän sinne sun tänne. Mutta on tämä Paasitorni vaan hieno talo, hyvä että siinä on edelleen näinkin viriiliä toimintaa kuin Juttutupa ja ne muut kaikki systeemit mitä täällä on (Meripaviljongissa ainakin pitää vielä käydä).

This traditional restaurant located on the street level of Paasitorni serves homecooked meals in a buffet alongside burgers and pizza. There are still some vestiges of the “Worker’s House” period, like a table where Otto Wille Kuusinen and Lenin plotted away.

Hakaniemi area has many wonderful restaurant, for example Kolmon3n, Sandro and Raiku.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/12/16

Tänään kotiruokabuffassa oli tarjolla: Kaalikääryleitä ja kermakastiketta, paneroitua kampelaa ja tartarkastiketta, muussia, salaattibaari (), kalakeittoa, leipää (ciabattaa ja ruisleipää) voilla tai tuorejuustolevitteellä sekä loppuun jotain (omena/marja?)piirakkaa vaniljakastikkeella ja kahvia/teetä. Lautasannoksina oli tarjolla: Mozzarellasalaatti (10,50e), täytettyä kesäkurpitsaa (10,50e), härkäruukku riisillä (11e), Juttutuvan klassikkohampurilainen (19,50e) sekä pizza kahdella valinnaisella täytteellä (10,50e). Lautasannoksiin kuului myös salaattibaari, soppa ja jälkkäri.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/12/16

Tilaus ja maksu hoidettiin tullessa baaritiskille, josta sai myös selkeää ohjeistusta (kiitos!) toimintaan kun kyselin buffan sijaintia. Aseet ja rensselit löytyvät buffasta ja baaritiskiltä sekä linjaston vierestä löytyy vesi/vissypisteet.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/12/16

Alkusalaatti oli aika hyvä ja pidin tätä selkeämpänä kokonaisuutena kuin vaikkapa eilistä Zinnkellerin versiota. Pastasalaatti revityllä sialla oli makoisaa, possukin maistui kohtuullisesti. Salaattisekoitus juustoilla ja tomaatilla oli ihan jees ja Caesar-salaatti (naturel) toimi sekin ihan hyvin.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/12/16

Tasapainoinen salaattilautanen ja perushyvät leivät. Soppana oli lohikeittoa jossa oli hyvä suola, mutta kala oli elellyt ehkä snadisti liian lämpimässä nesteessä ja oli jo hieman alkanut kovettumaan, ei pahasti, mutta en ehkä ihan pelkästään tätä ja salaattia olisi halunnut vetää.

Helsinki / Gulf of Finland / Finland - 8/12/16

Paneroitu kampela oli myös hieman kuivakkaa, mutta pinta oli saatu pysymään rapsakkana, mikä on buffetissa jo melkoinen saavutus. Toki olin aikaisin liikkeellä (kuten yleensä), mutta silti ihan hatunnoston arvoinen temppu. Tartarkastike oli täyteläisen hapanta ja komppasi kalaa sekä muussia hyvin. Ehkä olisin kaivannut tähän vielä sen sitruunalohkon, kostuttamaan tuota kalaa.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/12/16

Se kaalikääryle oli mehevän maukasta ja kermakastike lempeää. Mutta tämäkin olisi kaivannut hieman happoa, eli vaikka sitä kirpsakkaa puolukkahilloa. Tämä oli oikein täyttävä ja hyvä kotiruokabuffa, samaa tasoa kuin (ei tällä hetkellä auki oleva) Lasipalatsin vastine tai Sosiksen Le Havre, mutta edelleenkin arvostan ehkä hieman enemmän läheisen Raikun meininkiä. Jälkkärikin näytti ihan houkuttelevalta, mutta ei vaan kyennyt enää.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/12/16

Sisustus oikein uhkuu entisiä aikoja, mutta hyvällä tavalla ja tyylikkäästi. Ajan patinoimat kalusteet eivät repsota ja kaikki on siistissä kunnossa. Jotenkin tässä oli sellainen jännä yhdistelmä uutta ja vanhaa joka ainakin omalta osalta toimi hyvin.

Helsinki / Gulf of Finland / Finland - 8/12/16

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja kohteliasta, opastustakin annettiin ja muutenkin homma hoidettiin ammattimaisesti. Kasvissyöjälle oli mozzarellasalaatti tai täytetty kesäkurpitsa. Lasten kanssa voisi teoriassa tulla, tilaa löytyy etc, mutta on tämä ehkä vähän enemmän sellaiseen aikuiseen makuun sopiva mesta, ainakin noin omasta mielestä.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/12/16

Ps. Pokésaldo: Goldeen (whee!), Pidgeotto, Psyduck, Magikarp, Nidoran (female), Pidgey (pyh), 2 Rattataa (pyhpyh) ja 4 PokéStoppia. Matkalla kuoriutui myös kolme 5km munaa: Goldeen (ja vielä juuri heti ensimmäisen napatun jälkeen), Poliwag ja Meowth. Näiden lisäksi tuli matkalla vastaan joku tsiljoona Drowzeeta, jota ei vaan jaksa enää.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/12/16

Pps. Huvilateltta näemmä rakentuu taas Tokoinrannan pusikkoon.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/12/16

Pps. Jengi suppaili Eläintarhanlahdella.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/12/16

URL www.juttutupa.fi
Puhelin 020-7424240
Osoite Säästöpankinranta 6, Helsinki
Juttutupa on 12.8.2016 rated 2.0 of 5

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.