Happy Garden

Pitkän viikonlopun jälkeen teki mieli jotain snadisti tulista ja kevyempää settiä. Muutenkin tässä on vähän ilmassa tuollaisen vegeilyn merkkejä, katsotaan kauan kohtaus kestää. Kohteeksi valikoitui random-otannalla Happy Garden, joka on jotenkin jäänyt huomaamatta, vaikka olen tästä kohtaa kävellyt useita kertoja.

A small neighborhood Chinese restaurant with various inexpensive dishes for lunch. The green curry with tofu that I had was nice, with a slight chili kick.

Other Asian restaurants in the area are Tuk Tuk, Peking and Pinto B’staurant.

Paikka on aika perinteinen korttelikiinalainen ja tarjoaa kaakkois-aasialaisia annoksia pienellä take-away-kulmalla. Tarjolla oli (mm. en listaa kaikkia, mutta webskastakaan näitä ei löydy): Pang curry tai vihreä curry (kanalla 8,70e / tofulla 8e), inkivääri-munakoiso (8,70e), kanavartaita (9e), seesamnuudeleita (kanalla 8,70e / lehmällä 9e), seesam-chili-kana (8,70e), inkiväärikastike (kanalla tai kalalla 8,70e), häränlihaa sipulilla (9e), kung po -kanaa (8,50e) sekä häränlihaa mustapapukastikkeessa (9e). Lounaaseen kuuluu salaattibaari, josta löytyi: Jäävuorisalaattia, porkkanaraastetta, melonia, hillosipuleita sekä pepperonichilejä että salaattikastiketta.

Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa tiskille ja sieltä olisi löytynyt myös onnenkeksejä (0,80e). Itselle valikoitui tuo vihreä curry tofulla. Ruoka tulee pöytään ja näyttipä olevan päivän lehtiäkin tarjolla. Aseet löytyivät salaattibaarista. tiskin vierestä.

Alkusalaatti oli hyvin perusmeininkiä, mutta oli tätä ihan kiva nakerrella varsinaista meininkiä odotellessa ja hintahan oli hyvinkin kilpailukykyinen.

Pääruoka saapui parissa kulhossa, hyvin keitettyä riisiäkin oli melkoinen setti. Tämä oli hyvä curry-annos. Kasvikset olivat napakoita ja niitä oli sopivasti tofuun nähden. Tofu olisi ehkä kaivannut jotain kikkailua omaan makuun, mutta meni tämäkin ja sitäkin oli reilulla kädellä annosteltu.

Liemi oli lempeän tulista ja koko annos toimi mainiosti, tämä oli juurikin sitä mitä lähdin hakemaan. Mielestäni tämä sijoittuu kaupungin kiinalaisten parempaan puoliskoon, kun ottaa hintatason huomioon. Kannattaa käydä testaamassa.

Sisustus on ajan hampaan koluama, mutta ihan siisti vaikkakin hieman hämyisä. Mielellään tässä istuskeli lounastamassa, tuli ihan vanhat ajat mieleen, kun käytiin mutsin kanssa aina koulun päättymisen jälkeen safkaamassa yhdessä ekoista kiinalaisista rafloista mitä Stadissa oli. Siitä on aikaa. Tässä oli vielä jotenkin sellainen makea kortteliravintola-fiilis, kun lounastajat selvästikin muodostuivat vakkareista ja olihan ihan elämän sävytteisiä keskusteluitakin viereisissä pöydissä. Pienihän tämä luukku on, eli jos aikoo syödä mestoilla, niin ajoissa paikalle.

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja ystävällistä. Kasvissyöjälle oli useita vaihtoehtoja tofulla, vegaanisuudesta en osaa sanoa. Foodora tosin väittää, että olisivat vegaanisia tofulla, ehkä sitten näin. Lasten kanssa ehkä skippaisin ja menisin johonkin vähän viihtyisämmin sisustettuun mestaan, vaikkapa Peking-ravintolaan.

Ps. Tämähän oli nyt sitten numero 597 (jos olen tällä kertaa laskenut oikein), joten tällä viikolla voisi saada tuon 600 täyteen. Pitääpä oikein miettiä, että mihin sitä oikein menisi. Ja muutenkin tämä kirjoittelu tuntuu taas maistuvan paremmin, ehkä ne kinkut on viimein sulaneet?

URL www.eat.fi/en/helsinki/happy-garden1
Puhelin 09-7012961
Osoite Kinaporinkatu 2, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.