Asian Aroma

image

Kävelin tästä ohi Tyros-keikalla ja kiinnitin huomiota Phở-keiton (8,80e) mainokseen, eli pitihän mesta testata. Paikka tarjoaa kaakkois-aasialaista ruokaa buffet (7,90e) muodossa, erilaisia paistettuja sitä-sun-tätä annoksia riisin tai nuudelin kera. Ja sitten on tämä soppa. Ravintola on ytimestä hieman kaukana, mutta toisaalta 7* dösillä pääsee aivan viereen, joten käytännössä pari minuuttia Sörkän mutkan ohi.

A small neighborhood Asian restaurant offering the usual take-away fare, but also their take on the Vietnamese Phở. For better phở, go to No. 5 Coffee or The Boom Room (on Fridays).

Be sure to visit the Arabianranta close by as it has nice parks and Arabia Museum, if you are interested in Finnish design.

image

Buffetissa oli näemmä tarjolla salaattibaari, keitto sekä riisiä että kastikkeita + fritattuja juttuja. Buffa sinänsä näytti aika normisetiltä, mutta sitä vartehan en tänne tullut, vaan sen phở:n. Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa tiskille. Sopan saa kanalla tai lehmällä, otin sen naudanlihalla. Annoksen mukana tulee sriracha-pullo sekä limelohko. Pepsi Maxin ostin tuohon kylkeen (en muista, <2e), että tulisi hyvät pärinät.

image

Soppa tuli kohtuunopeasti, kovasti siellä keittiössä hakattiin juttuja tätä varten. Annos näytti oikein hyvältä, iso saavi lientä ja leveää nuudelia sekä paljon yrttejä sun muuta vihreää että lihasuikaleita. Ensikosketus kirkkaaseen liemeen oli hienoinen pettymys. Oli tämä ok, eikä tässä ollut ihan yhtä kovaa metallista makua kuin HKI+ versiossa, mutta pieni sivumeininki kuitenkin. Tästä liemestä jäi puuttumaan se sellainen syvyys mikä parhaimmissa täyttää suun heti ensi lusikallisesta.

image

Nuudeleita oli passeli määrä liemeen nähden ja näitä hörppiessäni se liemenkin maku asettui paikoilleen, varsinkin kun turskauttelin välillä sitä srirachaa mukaan. Yrttejä oli mukavasti mukana ja punasipuli antoi pientä tekstuurivaihtelua. Liha olisi saanut olla hieman mureampaa, toimivat kuitenkin muiden komponenttien kanssa hyvin yhteen. Tämä oli ihan hyvä phở, omasta mielestäni suurinpiirtein samaa tasoa sen HKI+ ja Mai Vietin (yrttien puuttuminen jäi tässä vähän kaivelemaan, tosin ilmeisesti ainakin se asia on muuttunut) kanssa. Tosin jotain ituja tms rapsuvaa olisi voinut vielä olla, mutta hintaan nähden oikein kelvollinen ja tasapainoinen esitys.

image

Sisustus on siisti, mutta riisuttu kortteliravintola muutamilla itämaishenkisillä koristeilla. Mukava täällä oli hepan vieressä istuskella ja katsella Hämeentien liikennettä aurinkoisena päivänä. Ihana kun on kesä!

image

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle on varmaan jotain paistettua tofua yms, mutta en minä tänne välttämättä erikseen lähtisi sitä varten matkaamaan. Lasten kanssa en välttämättä juuri tänne ensimmäisenä eksyisi myöskään, vähän tässä oli enemmän sellaista take-away-kortteliravintola-meininkiä. Vielä pitäisi ainakin Codlessa käydä stedaamassa phở.

Ps. Pitää myös käydä tsekkaamassa tänään Forumissa avautunut Ônam, josta pitäisi saada vietnamilaista safkaa.

URL eat.fi/helsinki/asian-aroma
Puhelin 040-5312389
Osoite Hämeentie 101, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.