Helsingin eksoottisimmat lounaat, osa 1

Nyt kun näitä rafloja on rehattu jo hetki, niin ajattelin laittaa taas yhden koontilistan tänne sellaisista lounaspaikoista, joissa oli jotain mieleenpainuvan erilaista. Jos aika käy pitkäksi, eikä suksi luista, niin ehkä näistä voi saada jonkun kipinän.

image

1. Lonna
Jos haluat viedä ulkomaanelävän syömään johonkin vähän erikoisempaan paikkaan tai sitten haluat kokea Stadin kesää oikein huolella, niin astu laivaan ja matkaa tänne pienelle saarelle Suomenlinnan lähistöllä.

image

2. Pihlajasaari
Ja jos saaria olet bongaamassa, niin Pihlajasaaren hurmaava huvilamainen tunnelma on ehdottomasti kokemuksen arvoinen. Ota mukaan uintikamat ja käy tsekkaamassa hauskat vanhanmalliset pukeutumiskopit.

image

3. Brasileira
Brasilialaista ruokaa isolla sydämella tehtynä! Vaikka ympäristö ei olekaan mitään kovin eksoottista, niin ruoka on sitäkin enemmän. Ja ota sivuun vähän sitä erinomaista chilikastiketta, se on kuuminta hottia.

image

4. African Pots
Chilikastikkeista puheenollen, African Potsin kastike on myös matkan arvoinen. Tämä afrikkalaista ruokaa tarjoava ravintola on hyvin omanlaisensa, ei pelkästään ruoan, vaan myös erikoisen toimistomaisen ympäristönsä takia.

image

5. Arctic Burrito
Oma suosikki Stadin burritomestoista, tässä on sellaista sopivan karua meininkiä, mutta silti erinomaisen ammattimaista palvelua. Ja se ruoka!

image

6. Café DaJa
Yksi harvoista saksalaisista ravintoloista, täältä saa mm. flammkuchenia, joka kannattaa käydä tsekkaamassa.

image

7. Kokomo
Kaupungin paras (ja ainoa) tiki-baari, täällä oli herkullinen lounas salaattibaarilla ja erinomainen palvelu.

image

8. Tanskalainen Voileipä
Hyvin omanlaisensa kokemus. Täältä periaatteessa pitäisi ottaa safka mukaan, mutta jos haluaa koko rahan edestä, kannattaa smørrebrød syödä ravintolan ainoassa pöydässä.

image

9. Gyosai-Sushi
Vaikkakaan ei paras sushi-paikka, niin tämä on ehdottomasti omintakeisin ja persoonallisin niistä. Sapporo eteen ja sushit tilaukseen, mestassa on vain viisi asiakaspaikkaa, joten varaudu intiimiin kokemukseen.

IMG_2290.JPG

10. Queen Sheba
Se toinen afrikkalainen Stadissa. Täälläkin on lounasbuffa ja mahdollisuus myös nautiskella etiopialaisesta kahvista.

Listalle melkein tuli myös Bullman, tuo karun estetiikan viimeinen linnake, mutta ilmeisesti omistaja on vaihtunut ja ennustemerkit entisajan meiningin jatkumisesta ovat huonot.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.