Gyosai-Sushi

image

Kova oli tarkoitus mennä Eerikinkadun kulmaan E.K. Fast Food -kiinalaiseen vetämään nopea lounas, mutta näemmä 10:30 on hyvin viitteellinen avaamisaika. En sitten jäänyt jonottamaan muiden asiakkaiden kanssa kun ilmakin oli mitä parhain. Köpöttelin siitä sitten laitakatuja pitkin päämäärättömästi kohti Töölöä ja ilokseni huomasin, että Aa Han Thai -ravintola on nykyään auki myös lounasaikaan (vähän hämyt laput oli ikkunassa, mutta ilmeisesti klo 11 eteenpäin, ehkä ti-pe tai sitten myös maanantai, it’s complicated). Meni suoraan to do -listalle.

A truly traditional japanese sushi restaurant, you should visit this place at least once for the genuine and unique atmosphere.

For better sushi, go to Sushi wa.gocoro, which is close by or if you want a sushi buffet, be sure to check out Tokyo55.

image

Tarpeeksi käveltyäni alkoi mielikin kirkastua ja päädyin perinteikkään Gyosai-Sushin ovelle. Tämä rafla on vanhempi kuin perisynti, tai siltä tuo ainakin tuntuu. Mestasta ei saa myöskään mitään vierasperäisiä kotkotuksia, kuten California rullaa tms ja muutenkin mennään hyvin perinteisellä menetelmistöllä.

image

Tarjolla on lounaaksi nigireitä sekä muutama futomaki (8,80e): Miso-keitto, sake * 3, tamago, ebi ja inari sekä kaksi futomakia. Mukaan tulee snadi pallo “wasabia” ja pöydistä löytyy soija sekä gari. Loppuun tulee kuppi vihreää teetä. Vettä löytyy kylmäkaapista. Tilaus tehdään tiskille tullessa ja maksetaan lähtiessä. Tilaa on tasan viidelle hengelle, joka kannattaa ottaa huomioon jos tulee myöhempään lounaalle. Kaikkea saa toki myös mukaankin, mikä lienee primääri asiointitapa.

image

Alkuun ryystetty misokeitto oli hyvä setti ja jotenkin aavistuksen maukkaampaa kuin monessa muussa paikassa. Ehkä se, että tämä oli juuri äsken ladottu kuppiin tai sitten vaan tämä yleinen atmosfääri, tiedä häntä.

image

Sushit olivat persoonallisia ja riisi oli kaikissa oikein hyvän makuista, hyvin maustettua ja juuri sopivan tiivistä, mutta silti mehukkaan kosteaa. Tämä antoi erinomaisen alustan nigireille, joista lohessa oli jo hieman vahvempi marinadin maku kuin mitä tulee suurimmassa osassa paikkoja. Hyviä nämä sake nigirit olivat, mutta hyvin omintakeisia ja kalapala oli isohko riisiin nähden. Tamago oli ihanan kevyen kuohkeaa ja aavistuksen makeaa, tätä oli ilo dippaa soijaan.

image

Ebi nigiri koostui kahdesta normikatkiksesta, kun usein nämä ovat sellaisia isompia perhosleikkeinä. Tuoreen oloinen tämä kuitenkin oli ja taas hyvin maustettu. Inari oli hyvän rakenteinen ja myös aavistuksen makea. Futomakeissa, kuten muutenkin makeissa täällä oli jotain jännää mukana, ihan kuin olisi ollut punajuurta tms voimakkaasti pikkelöityä meininkiä. Gari oli herkullista ja loppuun tullut vihreä tee teki onnelliseksi lämmöllään. Hyvä ja kevyt sekä mielenkiintoisen persoonallinen sushilounas. Mutta kyllä minä silti pidin enemmän maultaan siitä Sushi wa.gocorosta (jäänyt heidän logosta ja eat.fistä tuo piste siihen nimeen, antaa olla kun on muutenkin tullut käytettyä tuota kirjoitusasua).

image

Sisustus on hyvin eksoottinen ja omintakeinen sekoitus suomalaista ja japanilaista kulttuuria. Kaikki oli mukavasti ajan patinoimaa, mutta ravintola oli kuitenkin oikein siisti ja omalla jännällä tavallaan intiimin viihtyisä. Taustalla kohiseva japaninkielinen urheilulähetys toi omaa sävyä yleisfiilikseen.

image

Asiakaspalvelu oli asiallista ja melko nopeaa, hommat tehtiin käsin tilauksesta, mitä arvostan kovasti. Kasvissyöjälle oli jotain vegesusheja (avokado/salaatti tms), mutta jos ei kalaa syö, niin ehkä kannattaa harkita jotain muuta? Lasten kanssa en ehkä ahtautuisi, mutta kotiin voisin harkita vieväni jotain.

image

Ps. Heppa ja sheriffi.

image

URL www.gyosaisushi.net
Puhelin 09-2413440
Osoite Runeberginkatu 40 b, Helsinki
Gyosai-Sushi on 17.5.2016 rated 2.0 of 5

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.