Quick Wok

Tänään meni ihan perushäröilyksi. Lähdin Sörkän kurviin heilumaan ja tarkoitus oli mennä testaamaan hetken listalla roikkunut Corner House. Mutta sehän oli kiinni ja paperit/pahvit ikkunoissa, eikä mitään lappua ovessa tms. Mikäköhän tämän tarina oikein on? Luckiefun oli myös rempassa, joten en mennyt sitten sinnekään (pitää käydä siellä Fredalla tms) ja siitä sitten lähtikin ihan hirveä vatulointi, joka päätyi Social Foodin uuden burgerjointin eteen.

Mutta jotenkin ei tehnyt mieli bursaa (ja jälkikäteen katsottuna se taitaa olla jopa kiinni maanantaisin ftw), en tiedä mikä mulle tuli, mutta lähdin siitä sitten epämääräisesti käyskentelemään “tonne jonnekin”. Städäri on myös listalla, mutta ehkä ei kuitenkaan maanantaina sinne? Aleksis Kiven katu kutsui puoleensa ja samalla kun ihastelin OP:n massiivista rahan temppeliä, niin huomasin parin strippi/hieromapaikan ympäröimän Quick Wokin. Siinäkin oli sitten vielä pakko vakoilla pitkään listaa, vaikka jotenkin oli kiinalaista tehnyt mieli (senkin takia se Corner House) ja lopulta sain itseni sisälle. On tää elämä joskus vaikeaa, vai mitä?

A tiny neighborhood Chinese restaurant with some Thai dishes sprinkled in the menu. The food was ok, nothing spectacular, but with competitive prices.

Other Asian restaurants close by are Tuk Tuk, Peking and Happy Garden.

Mesta tarjoaa huokeaan hintaan kiinalaista- ja thaikkumättöä. Proteiini tuntui olevan se pääasiallinen hinnan määrittävä tekijä (kana 8,50e / lehmä 8,50e jne) ja alkuun tulee vieläpä keitto tai kevätkääryle. Tai sitten loppuun saa fritatun banaanin jädellä. En oikein osannut valita, joten päädyin sitten Szehuen (sic) nautaan (8,50e) ja alkukeittoon. Tilaus hoidettiin pöydässä, maksu tiskille.

Soppa tuli nopeasti ja oli todella kuumaa (tästä varoiteltiin tuotaessa). Keitto oli kovin tomaattinen kana ja kasvissattumilla. Tämä oli ihan ok keitto, mutta jäi vähän puolitiehen kun pääruoka saapui eikä oikein motivoinut viimeistelyynkään. Kiva että oli ja hyvä, että sai itse valita minkä halusi, varsinkin tähän hintatasoon nähden oiva tarjous.

Pääruoka tuli ja käsitti kulhollisen riisiä kipattuna lautaselle sekä sen kastikkeen. Riisi oli ihan hyvin keitettyä. Kastike oli ook, ei mitään kovin ihmeellistä makunsa puolesta, mutta veget olivat vielä rapsakoita ja liha oli kohtuu mureaa. Kyllä tätä ihan mielellään söi ja nälkäkin lähti, mutta ei tämä mielestäni ihan sille viereiselle Pekingille tai lähellä sijaitsevalle Happy Gardenille pärjää. Mutta siis kohtuuhintainen perus kiinalaisrafla hauskan pienessä tilassa.

Sisustus on ajan patinoima, mutta selkeästi tässä istutaan korttelikiinalaisessa. Seinillä on kaikenlaisia asiaan kuuluvia koristeita ja Juicen musiikkia lukuunottamatta mennään silleen aika autenttisella suomikiinalais-kokemuksella, aina niitä fritattuja banskuja myöten. Ihan jees tässä oli istuskella lounastamassa.

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja ystävällistä, pienestä kielimuurista huolimatta kaikki sujui jouhevasti. Vegeilijöille on tofu-annoksia. Lasten kanssa en ehkä lähtisi ahtautumaan, melko pieni paikkahan tämä on.

URL Quick Wok
Puhelin 09-7533538
Osoite Aleksis Kiven katu 12, 00500 Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.