Kokomo

image

Ilma oli miellyttävä ja johdatteli minua käyskentelemään ruttopuiston suuntaan. Tällä kertaa paikaksi valikoitui Kokomo, tiki-baari (!) joka tarjoaa myös lounasta. Paikassa on tarjolla salaattibaari ja soppa (8,90e) tai sitten näiden lisäksi jokin lautasannos lounaslistalta (10e). Tänään oli tarjolla: Punajuurikeittoa, Äyriäispastaa hummerikastikkeella ja Kokomon lihapullat BBQ-kastikkeella. Näiden lisäksi on sitten tarjolla myös burgereita (12,90e): Mini Zombie Burger eli 100g naudan pihvi, cheddarjuustoa, pekonia, Havaijin mummon kurkkuja, marinoitua punasipulia ja wasabimajoneesia sekä ranskalaiset perunat; Kokomo Hawaii Chicken Burger eli Chiliburgersämpylä, kananrintaa, marinoitua punasipulia, Havaijin mummon kurkkuja ja curry-passion-majoneesia sekä ranskalaiset perunat; Cheesy Loco Moco burger eli Chiliburgersämpylä, pariloitua vuohenjuustoa, tuoretta avokadoa, marinoitua punasipulia, Havaijin mummon kurkkuja ja chili-aiolia sekä ranskalaiset perunat. Tarjolla oli myös: Salmon of the Sea eli Paistettua lohta, paahdettua bataattia, päivän kasvikset sekä lime-jugurtti-dressing (15,90e); Tiki Chicken eli Kananrintaa, paahdettua bataattia, päivän kasvikset, tummaa rommikastiketta ja hedelmäsalsaa (13,90e) ja vielä Lounassalaatti kanalla, jättiravuilla, vuohenjuustolla tai tofulla (13,50e). Salaattibaarissa oli: salaattisekoitus, tomaatti, kurkku, couscous lohella(? jotain kalaa), marinoituja herkkusieniä, paprikasalaatti kanalla(? tai possua, taisi olla kanaa), nachoja salsalla sekä kiinankaali-chili-lime-sötkötys. Salaattikastikkeena oli jotain jännää, ehkä sitä passionvinaigrettea mitä webska mainosti? Leipää oli jotain tummaa ja ciabattaa, levitteinä voita ja tuorejuustosysteemiä. Tilaus hoidetaan pöydässä ja maksu tiskille lähtiessä. Tiskiltä löytyy myös päivän lehdet vesien vierestä. Itselle valikoitui pasta.

image

Alkuun nykäisty pari lusikallista punajuurisoppaa oli ihan ok, tekstuurin osalta olisi ehkä vielä hieman voinut porata lisää. Salaattipöydän antimet olivat hieman erilaisia kuin muualla ja makua oli ihan hyvin kaikissa erikseen tehdyissä salaateissa. Couscous oli semiok, hieman mennyt omituiseksi se rakenne, mutta tosiaan maku ihan hyvä. Yllättäen herkkusienikin maistui, vaikka yleensä en näistä kauheasti perusta. Mutta salaattipöydän kohokohdat olivat se herkullisen erilainen kastike sekä kivan tulinen itämainen kaalisalaatti. Muutenkin jäi sellainen olo, että sopivan keiton osuessa kohdalle voisi hyvinkin tulla tänne pelkälle salaatti+soppa meiningille. Hyvä aloitus! Pasta-annos saapui pöytään yllättävän nopeasti, ottaen huomioon että pöydät täyttyivät melko vauhdilla. Annos oli aseteltu kiintoisan muotoiselle (simpukkaako tässä on haettu?) lautaselle ja näytti houkuttelevalta. Maun puolesta tämä oli todella hyvä, kaikenlaisia äyriäisiä oli runsaasti ja ne oli hyvin valmistettu sekä mehukkaita. Hummeri-tomaatti-kastike oli erinomainen, pyöreän täyteläinen maku pienellä hapokkuudella ja rippeet oli pakko kauhoa lautaselta ciabattan avulla. Pastakin oli erittäin hyvää ja annokseen sopivaa pappardellea (?), josta tosin täytyy sanoa, että oli hieman vaikea syötävä ilman että menee rinnuksille (ei mennyt tällä kertaa, mikä on ihme). Täytyy kyllä suositella, jos tällä tasolla toimivat normaalistikin, niin tämä on aivan erinomainen lounaspaikka ja vielä tähän “normihintaan”.

image

Sisustus on äärimmilleen viety tiki-baari (en ole aidossa käynyt, joten en pysty sitä arvioimaan) ja hyvin persoonallinen setti. Baarihan tämä toki on, mutta silti jotenkin onnistuttu pitämään ihan viihtyisänä lounastukseenkin. Erityisesti jos ehtii hyökkäämään riittävän ajoissa mestoille, että saa kadunpuolelta ikkunaloosin, niin valoakin riittää hienosti. Asiakaspalvelu oli iloisen ystävällistä ja nopeaa. Erityiskiitos tarjoilijalle hyvästä fiiliksestä ja asiantuntevasta palvelusta. Täällä oli ilo asioida. Kasvissyöjälle täällä on hieman heikosti tavaraa tarjolla, tosin jos se lounassalaatti sopii, niin sitten. Sen verran oli kuitenkin hyvä setti, että kehotan kokeilemaan. Lasten kanssa en ehkä tällaiseen baariin ensimmäisenä lähtisi, hyvästä kokemuksesta huolimatta, ruokalistakin oli ehkä enemmän aikusille suunnattu. Olin positiivisesti yllättynyt, kiva löytää tällaisia.

URL http://www.kokomo.fi/
Puhelin 044-7398125
Osoite Uudenmaankatu 16-20, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.