Mount Everest (Nokka)

image

Kävin sitten kävelemässä Skattalla, kun eat.fi:n uutislistalla oli jännän kuuloinen “FurumaCuisinePeninsula 1899 raflan tilalla. Ja kun oli kaunis kesäinen päiväkin ja kaikkee. Sporalla mestoilla, mutta ei siinä ollut minkäänlaisia indikaatioita mistään tuollaisesta ravintolasta. Ihan sama setti kuin aiemminkin, miksiköhän tuolla eat.fi:ssä nykyään on tuollaisia haamupostauksia?

A good nepalese restaurant with friendly service. Other good nepalese restaurants are Shubha Kamana and Pikku Nepal.

Be sure to check out the absolutely beautiful architecture of Katajannokka and maybe also get a look-see of the Skywheel.

image

Siitä sitten etiäpäin löntystellen kävelin Grand Marinan ohi (jossa on toki ravintola, mutta Scandic ketjuna on tehty ja taputeltu) ja aika vähänhän täällä Skattalla vaikuttaa rafloja olevan. Katajanmarjan ohi kuljin, mutta siellä oli sisällä vastassa kellarimainen verkko-ovi jossa oli iso lukko. Ei vaikuttanut siltä, että olisi lounasta tarjolla. Skattan hotelliksi muutettu vankila sisälsi Linnankellari-ravintolan, mutta se aukesi vasta 11:30 ja en jaksanut jäädä venttaamaan (meni todo-listalle).

image

Muutaman mutkan jälkeen saavuinkin tutulle Luotsikadulle ja astuin sisään Mount Everestin “Nokka” versioon. Täällä on tullut käytyä ennenkin ja tiedän että rikon omaa sääntöä “kerta per ketju” tällä visiitillä, mutta ei voi mitään. Plus että vähän teki mielikin nepalilaista. Kyseessä on stanu nepski, eli peltilautasannoksia naan-leivällä ja alkuun salaattia.

image

Tänään oli tarjolla: Bhanta chops eli tandooripaistettua munakoisoa, herneitä, tomaattia, inkivääriä kevyessä kermakastikkeessa (9,50e); Palak kofta eli pinaattipyöryköitä tuorejuusto-kermakastikkeessa (9,50e); Badami kukhuro eli kananrintapaloja manteli-tuorejuusto-kookoskermakastikkeessa (9,50e); Bhendo masala eli lammasta, tuoretta korianteria, inkivääriä yrtti-masalakastikkeessa (9,70e); Khursani machha eli pangasius kalaa, soijakastiketta, vihreää paprikaa, sipulia, inkivääriä,vihreää chiliä (9,70e); Lunch mix eli kombo kahdesta edellisestä annoksesta (10,90e); Chicken tikka eli marinoitua, tandoorissa paistettua kanaa (10,90e) sekä Chef’s special tandoori mix eli lampaan sisäfilettä, tandoorikanaa, jättikatkarapuja, paprikaa ja sipulia (16,90e).

image

Salaattibaarissa oli salaattisekoitus, vihannessekoitus (mm. punasipuli, maissi, kurkku, porkkana), joku majoneesisötkötys, salaattikastiketta sekä papadum-leipää. Itselle valikoitui lammas (jostain syystä tulee yleensä nepalilaisissa otettua lammasta).

image

Tilaus ja maksu tuli hoidettua tullessa tiskille, mutta toisiakin tapoja näytti olevan. Vesi ja vermeet löytyvät valmiina pöydässä.

image

Alkuun heitetty salaatti oli ihan jees, kastike oli melko sinappista, mutta upposi kuitenkin. Suolaista papadum-leipää oli kiva nakerrella siinä sivussa, tätähän ei ole kaikissa paikoissa tarjolla lounaalla. Vähän jäin kaipaamaan sitä marinoitua sipulia.

image

Pääruoka saapui melko vikkelään ja oli oikein hyvännäköinen setti. Riisiä oli vähemmän kuin joissain muissa paikoissa, joka osoittautui oikein hyväksi asiaksi, en minä tätäkään kaikkea jaksanut vetää. Minttu-kastiketta on myös aika sniidusti, mutta se vähä mitä oli, oli ihan hyvää. Raita oli paksua ja melko hyvin maustettua, ei ihan parasta mitä olen maistanut, mutta ihan ook.

image

Kastike oli oikein hyvää ja lammas mehukasta ja mureaa. Kastikkeessa oli myös snadisti potkua, mikä sopi oikein hyvin. Naan-leipä oli sekin oikein mallikkaasti toteutettu. Tämä oli ihan hyvä nepalilainen, tosin itse pidän Shubha Kamanaa ja Pikku Nepalia parempina.

image

Sisustus on siisti ja hauskasti koristeltu muullakin kuin sillä vuoristotaululla. Täällä oli mukava lounastaa ja jotenkin raflassa oli hyvä fiilis.

image

Asiakaspalvelu varmaan loi juurikin sitä fiilistä, koska vastaanotto oli oikein ystävällinen, niin minulle kuin monille kantiksillekin. Kasvissyöjälle oli se munakoisomeininki ja jos olet näillä kulmilla, niin tämä on oikein varteenotettava ruokapaikka.

image

Lasten kanssa voisin hyvinkin kuvitella tulevani, ainakin vastaanotto oli niin lämmin ja ruokakin varmasti maistuu. Ehkä vaunut täytyy jättää ulos, jos sellaisilla on liikkeellä.

image

Ps. Kylläpä se Skattakin on kaunis.

image

Pps. Roster on tulossa kovaa vauhtia. Sassosta on jäljellä vain kukkaruukku ulkona.

image

URL www.everestyeti.fi
Puhelin 09-6221996
Osoite Luotsikatu 12, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.