Simonkatu

image

Käveltyäni monen monta kertaa tästä ohi, päätin käydä koestamassa Scandic hotellin Simonkatu-ravintolan. Paikka on tyypillinen hotellin rafla, eli tarjoaa aamiaista, lounasta ja päivällistä. Lounaalla on tarjolla buffet (23e! huh huh) ja sitten lautasannoksia joihin saa deli-buffan (+8e) tai koko buffan (+11e) mukaan. Melko staattisella listalla on tarjolla kaikenlaista annosta, mutta tässä nyt muutama niistä: Classic burger eli luomuhampurilaispihvi, luomufocaccia ja oma hampurilaiskastikkeemme, ranskalaisia perunoita (17,90e); Classic Caesar eli rapeaa romainesalaattia, luomukrutonkeja, caesarkastiketta ja parmesaanilastuja (13,50e); Yrttikanaa eli yrttipestolla kuorrutettua Huttulan Kukon kananrintaa, bearnaisekastiketta ja uuniperunaa (19,90e) sekä Classic Steak Cafe de Paris eli grillattu 200 g härän ulkofileepihvi paahdettuja kirsikkatomaatteja ja Café de Paris -voita (29,80e). Tänään buffassa oli: Tuoretomaattikeitto, kala-äyriäispata (tämä vaikutti kovasti bouillabaisse-henkiseltä viritykseltä) aiolilla, yrttikanaa puolukkakastikkeella, paahdettuja perunoita ja uunijuureksia. Salaattibaarissa oli: Vihreä salaattisekoitus, kirsikkatomaatteja, kurkkua, lohisalaattia, perunasalaattia, marinoitu porkkana-sieni-oliivisalaatti, uunijuureksia, pasta-pesto-parmesansysteemi ja muutamaa eri leipää sekä sämpylää voilla ja tuorejuustolevitteellä. Kastikkeeksi oli sitruunavinaigrette sekä ranskalainen sinappikastike. Loppuun oli kahvi/tee ja jälkkäri, joka tänään oli mansikkajätskiä. Tilaus hoidetaan pöydässä listalta ja maksu tiskille tai varmaan myös pöydässä onnistuu.

image

Alkusoppa oli ihan kiva, sileäksi vetäisty ja hieman yrttinen tomaattikeitto. Kylkiäisiksi oli pekonia, krutonkeja sekä parmesanlastuja. Oli tämä tosiaan ihan hyvä aloitus, varsinkin itse duunatut lisukkeet (krutongit oli selvästi itse tehtyjä, parmesanlastut tuoreita jne) paransivat kokemusta. Mutta ei tämä kyllä Soupin tomaattikeitolle pärjännyt mitenkään. Leivät olivat nekin maistuvia, hyvä että oli sopivasti variaatiota, vaikkakaan yksikään näistä ei mitenkään erityisesti säväyttänyt, sellaista perussettiä ketjuhotellin aamiaiselta. Salaatit toimivat melko hyvin, tosin tomaatti-kurkku-salaattisekoitukseen olisi toivonut pientä yritystä ja ne salaatinlehdet olivat nuupahtaneet osittain. Mutta se sitruunavinaigrette toimi hyvin, selvästi taas jaksettu itse väsäillä. Lohisalaatti ei jotenkin yleensä itselle uppoa, mutta perunasalaatti oli oikein makoisaa, olisiko siinä ollut peräti bataattia mukana pienenä twistinä. Pastasalaatti oli melko mitättömän makuinen, mutta taas ne uunijuurekset ja erityisesti kylmemmät marinoidut kasvikset toimivat hyvin, maut olivat kohdallaan marinadissa. Ne perunat olivat jotenkin jänniä, en tiedä oliko tässä yritetty uudehkoja perunoita jotenkin gratinoida, mutta lopputulos oli hieman erikoinen. Ihan hyviltä ne potut kuitenkin maistuivat. Kana oli sopivan kypsää, hieman siellä ylärajalla, mutta vielä mehukasta. Se puolukkakastike sopi yllättävän hyvin kanan kanssa. Bouillabaisse oli oikein hyvää ja aioli oli rohkean valkosipulista ja komppasi mainiosti tomaattisen kalaista pataa.

image

Keittiö selvästi uskalsi ja viitsi maustaa ruokaa ja kokonaisuutena tämä oli hyvää keskitasoa oleva kotiruokabuffa. Mutta siis ihan törkeän suolainen tuo hinta. Selvästi henkilökuntakin oli hieman ihmeissään että paikalle tulee syömään joku muukin kuin monissa seminaarihuoneissa parveilevien bisnesihmisten “firman piikkiin” edustaja. Eihän tällaista hintaa viitsi kukaan omasta pussista maksaa tämän tasoisesta ruoasta (paitsi jos on jotenkin vinksahtanut, kuten allekirjoittanut). Samalla hintaa saa kuitenkin jo lähes Michelin-tähditettyä sapuskaa melko vierestä. Tässä on hotelli kivasti hyödyntänyt ns. captive market käsitettä maksimaalisesti.

image

Sisustus on oikein siisti ja supervaloisa sekä hauskasti hieman Narinkkatorin yläpuolella. Tässä oli kiva istuskella ja ihmetellä ihmisvilinää kaupungin kaduilla. Mutta melko persoonatonhan tällainen ketjuhotellin ravintola väkisinkin tuppaa olemaan, vaikkakin ihan kohtuu laadukkaasti onkin kalustettu. Asiakaspalvelu oli hyvin ystävällistä ja huomioonottavaista, tuli oikein tervetullut olo, kiitos siitä. Kasvissyöjälle oli niitä salaatteja ja jotain sellaista, mutta en kyllä suosittele menemään ellei pomo käske. Lasten kanssa en myöskään tulisi, en edes hotellin vieraana kun parempiakin paikkoja löytyy ympäristöstä pilvin pimein. Tulipahan käytyä, rasti seinään.

URL Simonkatu
Puhelin 09-68380
Osoite Simonkatu 9, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.