Sasso

image

HUOM! Ravintola on suljettu. Ja nykyään tilalla on Roster.

Tapasin pitkästä aikaa äitini ja päädyin valitsemaan lounastapaamisen kohteeksi Sasson, kun tätä ei ole vielä kirjattu blogiin (onhan täällä muuten tullut käytyä). Paikka on vähän tyylikkämmällä otteella italialaista ruokaa tarjoava ravintola, jossa on myös viinibaari. Alkuun oli tarjolla: Palsternakkakeittoa (12,90e), Ankanrintaa ja tattikreemiä (14,20e) sekä Antipasto misto eli antipastolajitelma (16,20e). Pääruoaksi (secondi, ei primi, tosin on tässä risotto mukana): Sinisimpukkarisottoa (18,90e), Paistettua taimenta ja kaprisperunaa (24,90e) sekä Karitsan paahtopaistia ja linssejä sangiovesekastikkeessa (23,90e). Loppuun (dolci) löytyi: Suklaakakkua ja vaniljajäätelöä (8,90e) sekä Jäätelöä (5,90e). Tarjolla oli myös Menu Novembre eli: Palsternakkakeittoa tai Ankanrintaa ja tattikreemiä, Pääruoka päivän listalta sekä Suklaakakkua ja vaniljajäätelöä (Kaksi ruokalajia 31,80e ja Kolme ruokalajia 40,70e, Antipasto misto alkuruokana +2,00e). Pidemmän kaavan menukin löytyi nimeltä Menu Cinque: Palsternakkakeittoa, Ankanrintaa ja tattikreemiä, Paistettua taimenta ja kaprisperunaa, Juustopala sekä Suklaakakkua ja vaniljajäätelöä (49e). Meille valikoitui tuo Menu Novembre kolmella ruoalla. Tilaus ja maksu hoidetaan pöydässä, ollaan kuitenkin ihan tasokkaassa ravintolassa.

image

Alkuun tuli se antipastolajitelma, jossa paistettua leipää tapenadella, joku tonnikalatahna, grissinejä, Taleggio-juustoa tomaatti(?)hillokkeella, ilmakuivattua kinkkua, marinoituja sipuleita ja marinoituja katkiksia. Kaikki komponentit olivat erittäin laadukkaita ja arvostin erityisesti herkullisesti kypsytettyä ja oikean lämpöistä Tallegiota, tosin se hilloke jäi hieman mysteeriksi kun oli tekstuuriltaan jotenkin tahmean kokkareista eikä kovin voimakkaan makuista mihinkään suuntaan. Tapenade oli loistavan makuinen ja yksi parhaimmista mitä olen maistanut, se toimi rapsakan leivänpalan kanssa oivasti. Se tonnikalatahna (vai mitä tämä olikaan) sopi kivasti grissinien dippauskohteeksi ja maistui oikein hyvälle. Katkikset ja ilmakuivattu kinkku olivat hyviä, mutta jäivät muiden herkkujen varjoon. Pidimme äidin kanssa todella paljon niistä sipuleista, todella hienosti marinoitu.

image

Pääruoka saapui sekin sutjakkaasti eteen ja oli kauniisti aseteltu vaahtoineen kaikkineen lautaselle. Kala oli hyvää ja laadukkaasti paistettu, nahka olisi voinut olla snadisti rapsakampi (oi sitä Olon kalaa), mutta noin muuten tämä oli erittäin tasokas suoritus. Peruna-kaprispaistos oli mielenkiintoisem erilainen, mutta ei tämä juurikaan jäänyt mieleen. Kasvishöystö oli hyvin keitetty, hieman napakoita ja sopivat annokseen.

image

Jälkkärikin ilmestyi ihmeellisen nopeasti eteen kahvien kera ja oli jälleen kaunis ilmestys. Jäätelö oli herkullista ja ne muruset joiden päällä jäde lepäsi toivat hauskaa tekstuurivaihtelua ja makua mukaan. Suklaakakku oli täyteläistä ja hieman tahmeaa, tällaisesta minäkin pidän vaikka en kakkujen perään yleensä olekaan. Pähkinät viimeistelivät setin ja tämä oli erittäin tasokas lopetus hienolle lounaalle.

image

Sisutus on hillityn tyylikäs ja modernilla otteella toteutettu. Täällä on mukava käydä ja sopii moneen erilaiseen tilaisuuteen, olematta kuitenkaan linjaton/persoonaton ketjuravintola. Asiakaspalvelu oli erittäin tasokasta ja kohteliaan ystävällistä, kiitos salihenkilökunnalle. Ravintola sopii erinomaisesti vaativammankin liikelounaan kohteeksi. Kasvissyöjälle oli hieman hintsusti listalla vaihtoehtoja, tosin uskoisin näin tasokkaan keittiön kyllä taivuttelevan tarvittaessa minkälaista ruokalajia vaan, kannattaa vain mainita asiasta etukäteen pöytävarauksen yhteydessä. Lasten kanssa täällä on tullut käytyä (olisiko ollut äitien päivä?) ja silloinkin palvelu oli ensiluokkaista ja lapset otettiin hienosti huomioon.

image

URL www.sasso.fi
Puhelin 09-61285150
Osoite Pohjoisesplanadi 17, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.