Peninsula 1899

image

HUOM! Ravintola on suljettu ja tilalla on Furuma Cuisine

Tänään oli kuulaan kaunis ilma ja koska minulta vietiin kone alta, niin päätin lähteä haahuilemaan hieman pidemmälle ja sainkin tänään kiinni juuri pysäkille kaartavan nelosen Skattan suuntaan. Kohti Peninsula 1899 kiinalaista ravintolan buffettia. Kyseisessä kiinteistössähän on ollut jos jonninmoista yrittäjää, viimeksi kun kävin tässä niin söin moussakaa kreikkalaisessa ravintolassa ja sitä aiemmin oli ehkä jokin kaakkois-aasian suuntaan kallellaan oleva ravintola jossa järjestettiin myös yöhippoja. Nyt on kuitenkin kiinalainen ja kovasti mainostaa edustavansa “Aito sichuanilainen keittiö” suuntausta. Mestassa on buffet (9,10e) jossa oli tänään tarjolla: Riisiviini-keitto, (porkkana-jäävuori-sieni-tomaatti) salaatti, Kiinalainen salaatti, Hedelmiä (purkkipersikoita, hunajamelonia, ananaspaloja), Vihannes kevätkääryleet, Raputankofrittejä, Paistettu ankka paprikan kera, Paistettua naudanlihaa sipulin kera, Paistettu sientä kananmunan kera, Paistettua kesäkurpitsaa, Pannulla paistetut lihanyytit (eli potstickers/paistetut dumplingit), Tulinen paistettu riisi sekä loppuun Kahvi/Tee ja keksiä ja karkkia. Tilaus ja maksu hoidettiin kassalle sisään tullessa. Vedet löytyy pöydistä ja mausteet kassan vierestä

image

Alkuun otin hieman salaattia ja se oli melko yksinkertainen ja normisalaatti, tosin porkkanat olivat taas normaalia hauskemmin käsitelty. Kiinalainen salaatti oli jännän makuinen kokemus, jotain nuudelin oloista sesamsiemenillä sekä korianterilla maustettuna. Purkkihedelmät olivat mitä olivat ja hunajameloni hieman liian raakaa. Fritit olivat hyvin tavanomaisia, tosin mikä tämä juttu nyt on, että fritataan “rapu”tankoja? Oli pakko kokeilla ja ihan yhtä outo setti kuin aiemminkin, sai jäädä viimeiseksi kerraksi. Frittien hapanimeläkastike oli hieman liian vetistä omaan makuun. Keitto oli ihan niillä rajoilla että pystyikö sitä syömään, oli sen verran hapokasta. Ilmeisesti tämä oli tarkoituskin, kun on tehty riisiviini(etikasta?), mutta melkoisen erikoinen ja jäi suureksi osaksi kuppiin. Pääruoan kohokohta oli potsticker, joka oli ehkä kanalla tai possulla täytetty. Ja enimmäkseen tämä oli kohokohta siksi, että näitä harvemmin tulee vastaan. Noin muuten pääruoka oli hyvin varovasti maustettua ja tuli sitten käytettyä aika paljon (liian mietoa) chilikastiketta, että saisi jotain terää makumaailmaan. Tuliseksi mainostettu riisi ei ollut millään tavalla tulista, mutta muuten kyllä ihan ok. Ankka kasvisten kera oli lehahtanut reilusti ylikypsän puolelle ja osa ankan palasista olivat jo melko sitkeitä/kovia. Naudanlihaa sisältävä kastike ei ollut mennyt yhtä yli, mutta ei siinäkään mitään kovin ihmeellistä makumaailmaa ollut. Molemmissa oli kyllä kasvikset jääneet sopivan napakoiksi. Loppuun napattu (valmiiksi haudutettu!) vihreä tee oli hyvä ja karkki/keksi loppuun ihan kiva, mutta mieluummin olisin ottanut maukkaammat pääruoat. Kaikenkaikkiaan tasaista keskikastia stadin kiinalaisten buffien joukossa.

image

Sisustus on pramea, tosin ehkä ei niinkään kiinalaiseen sopiva. Olisiko tässä joskus ollut jokin venäläinen ravintola, sen tyylistä täällä on jotenkin aina ollut. Jokatapauksessa ihan hienon näköistä, vaikka ehkä vähän jo ajan patinoimaa. Asiakaspalvelu oli hyvin ystävällistä ja huomioonottavaista. Ihan oma-aloitteisesti tultiin kysymään, että olenko ensimmäistä kertaa (tietysti olen!) ja sen jälkeen esiteltiin kaikki ruokalajit. Ja sama kaveri kävi vielä uudelleen katsomassa, että kaikki on hyvin. Pisteet kotiin palvelun tasosta, harmi että ruoka ei yltänyt samoille leveleille. Kasvissyöjälle täällä oli kyllä valikoimaa, mutta en tiedä maksaako vaivaa tulla näitä maistelemaan. Lasten kanssa en varmaan jaksaisi myöskään tänne lähteä erikseen vääntäytymään, vaikkakin tilan puolesta olisi hyvin mahtunut ja ei ainakaan ollut liian mausteista ruokaa.

image

URL http://www.peninsula1899.com/en/
Puhelin 09-61246595
Osoite Katajanokanlaituri 5, Helsinki

 

Peninsula 1899 on 17.2.2015 rated 1.5 of 5

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.