Salve

image

Erinomaisen kiireinen päivä, mutta oli pakko syödä jotain ja ajattelin kipaista siihen Eerikinkadun kulmassa sijaitsevaan snadiin kiinalaiseen. Mutta sehän oli lomalla 13.5. asti, eli pitänee mennä 20. viikolla kokeilemaan uudestaan. Hätäpäissäni siinä sitten arvoin seuraavaa paikkaa ja vaikka vieressä olikin Rivoli, niin sen kolmen ruokalajin lounas ei nyt oikein sopinut nopeaan aikatauluun. Päätinkin siitä sitten matkata Hietsun kauppahallin vieressä sijaitsevaan Salveen.

This legendary sailors’ tavern turned restaurant serves classical dishes, such as fried Baltic herrings and mashed potatoes. Although traditional and with an interesting maritime decor, the quality of the food left a little to be desired.

For better classical Finnish restaurants, see Elite, Strindberg and Sea Horse.

image

Tämä legendaarinen merimieskapakkana aloitellut rafla tarjoaa perinteisiä lautasannoksia salaatti + soppabuffan kylkeen. Ravintola on ollut otsikoissa lähiaikoina ja koska kaikki paikat pitää käydä, niin ajattelin kuittaa tämän nyt. On täällä tullut käytyä vuosien varrella muutamia kertoja, ei tämä jättänyt mitään kovin ihmeellistä muistijälkeä tähän mennessä.

image

Tänään oli tarjolla: Pinaattikeittoa (8,50e); Paistettu turska, valkoviinikastike, keitetyt perunat (10,20e); Metsästäjän pihvi, sienikastiketta ja perunamuusia (10,20e); Pariloitua broileria eli vuohenjuustoa, mustaherukkakastiketta ja lohkoperunaa (vihreällä kortilla 14,50e ja muuten 15,50e); Salven silakoita eli rapeaksi paistettuja silakoita, muusia, voisilmä (17,90e); Salven pannu eli paneroitu porsaanleike, kananmuna, nakki, choron-kastike, paistetut perunat (21,50e); Lindströmin kasvispihvit eli punajuuri-tattaripihvi, kapriskastiketta, friteerattuja kapriksia, neulapapuja ja perunamuusia (18,00e); Grillipihvi eli Naudan ulkofileepihvi, grillitomaattia, maustevoita, ranskalaisia perunoita (26,00e/27,00e) sekä Wieninleike eli paneroitu porsaanleike, sitruuna, anjovista, kapriksia,muusia (20,00e/21,00e). Salaattibaarissa oli tarjolla: Salaattisekoitus, perunasalaattia, raastesalaattia (mm. kaalia ja punasipulia), tomaattia, kurkkua, ranskalaista salaattikastiketta sekä keitolle kananmunan puolikkaita. Leivistä löytyi: Näkkäri, tumma ranskis jyvillä tms, vaalea ranskis, ruisleipä sekä voita ja margista. Loppuun oli kahvia tai teetä.

image

Tilaus ja maksu hoidetaan raflan takatilassa olevalle kassalle tullessa, josta olisi voinut olla vaikka joku kyltti tms. Tosin avulias tarjoilija osasi neuvoa, kun näytin eksyneeltä, kiitos siitä. Kassan vierestä löytyy päivän lehdet ja aseet, vedet sun muut löytyvät pöydistä.

image

Itselle osui tuo silakka-annos, kun siitä on nyt mouhottu niin paljon. Ilmeisesti Royal-ravintolat pisti pätäkkää pöytään S-ryhmää enemmän, mutta koska ässät omistaa nimen etc, niin he vievät lelut mukanaan. Näin ollen on kohta kaksi Salvea ja ehkä hyvä niin. Pari vuotta näitä ravintolajuttuja vähän tarkemmin seuranneena voin todeta, että näitä tulee ja menee aika paljon Stadissa.

image

Alkuun oli sitä pinaattikeittoa ja tämä oli ihan kelvollinen versio siitä. Koostumus oli sopivan pehmeä ja tasainen, maku täyteläisen suolainen. Kananmuna kruunasi keiton. Salaatti oli ihan perussettiä, ei mitään ihmeellistä mihinkään suuntaan ja leivät olivat jotain normi Prisman leipähyllystä vedettyjä, pehmeällä kuorella ja neutraalilla makumaailmallaan.

image

Silakat lensivät pöytään kohtapuoleen alkupalojen nauttimisen jälkeen ja annos oli komean näköinen. Silakoita oli oikein huolella lautasella ison muussikeon päälle aseteltuna. Nämä olivat ihan kohtuullisia silakoita. Rapsakkuus jäi jälkeen Salutorgetin vastaavista, mutta maustaminen oli ihan hyvällä tasolla. Sitruunalla sai vähän happoa mukaan touhuun jolla makumaailmaa sai hieman piristettyä. Muussi oli täyteläisen hyvää, mutta tässäkin kohtaa mielestäni se Salutorgetin versio vei voiton. Tämä oli ihan hyvä kala-annos, tosin tähän hintaan olisin toivonut parempaa osumatarkkuutta.

image

Sisustus on jännä sekoitus meriaiheista kamaa ja ajan patinoimia palasia ravintolan vuosilta, kuten Irwinin “Rentun Ruusun” kultalevy. Tunnelma ravintolassa on hieman hämyisä, varsinkin takaosassa johon ei liiemmälti päivänvalo paista. Ihan ok täällä oli lounastaa, ehkä tämä konsepti ei pure minuun niin hyvin kun en ole mikään merikarhu.

image

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle oli ne suolaisen hintaiset kasvispihvit, mutta toki myös salaattibuffalla ja sopalla voi mennä (kannattaa tsekkaa päivän soppa webskasta, joskus se on lihapitoista). Lasten kanssa teoriassa voisi tulla, mutta ei tämä niin ihmeellinen ollut että heitä lähtisin tänne rehaamaan.

image

URL www.raflaamo.fi/fi/helsinki/salve
Puhelin 010-7664280
Osoite Hietalahdenranta 11, Helsinki

2 thoughts on “Salve”

  1. Tämän taso on parissa vuodessa laskenut pahasti. Torstaina voi joskus käydä lettuja syömässä, muuten en ole käynyt aikoihin.

    1. Oli toi joo aikamoinen pettymys ja ihan vieressä kuitenkin Hietsun halli sekä Merimakasiini. Luulis että pitäisi vähän enemmän yrittää, että pärjää.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.