Lumière (2. kerta)

A blast from the past, piti kehittää Kampista lyhyen toimintasäteen sisältä lounaspaikka rakkaan vaimoni tapaamiseen ja päätin koestaa toiseen kertaan Tennarin tokan kerroksen Lumière-ravintolaa, kun edellinen käyntikerta oli niin vaikuttava. Tämä ranskalaisen brasserien konseptilla leffateatterikompleksin sisuksissa toimiva rafla on jännä yhdistelmä ennen leffaa vedettävää pikaruokaa ja kiireetöntä ranskalaista ruokailua kolmen ruokalajin ja optionaalisen viinilasin ääressä.

A French brasserie right smack in the middle of a multiplex, this restaurant has delicious dishes served at a fast food speed. This lunch is worth checking out even if you are not interested in going to the movies.

Other restaurants close by are Steam Coffee, Tandoor and Konnichiwa.

Tarjolla on useampia lounasvaihtoehtoja viikottain vaihtuvalta listalta, näistä voi sitten koostaa haluamansa setin, kuten pelkän pääruoan (8e – 9,50e), lisukkeen kera (3e) ja vielä jälkkärilläkin (3,50e). Näistä löytyy myös komboja, joka onkin suositeltavin tapa vetää lounas, ainakin omasta mielestä.

Kombot ovat formule 1 (11e) eli pääruoka ja lisuke tai jälkiruoka, formule 2 (13,50e) eli pääruoka, lisuke, jälkiruoka ja kahvi tai tee sekä formule 3 (13,50e) eli pääruoka ja tuorepuristettu päivän mehu. Normilistan lisäksi on aina plat du jour, eli päivän erikoinen, joka tänään oli: Ranskalaiset tuoremakkaraperunat.

Muita pääruokia oli: Ribsejä bataatiranskalaisilla ja chilimajoneesilla, paahdettua myskikurpitsaa sienillä ja ohralla, parsakeittoa, salaattia & mozzarellaa ja tomaattia pestolla sekä paahdettu paprika-emmentalquiche. Sivuun löytyi: Vihreää salaatti sekä coleslawta. Loppuun: Marinoituja hedelmiä ja sitruuna-vaniljaposset sekä päärynä-omenapiirakka ja vaniljakastiketta.

Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa tiskille, josta saa samatien ruoat tarjottimelle, eli nopeampi tämä on kuin mikään mäkkäri tms, niin hämmentävää kuin tuo onkin. Vedet ja rensselit löytyy valmiina pöydistä. Itselle osui makkaraperunat, vihersalaatti sekä piirakka, R. otti ribsit, ‘slawn ja possetin. Kahvikuppi tulee mukaan tarjottimelle, mutta fyllinki haetaan tiskiltä sitten kun itsestä tuntuu.

Alkuun vedetty vihreä salaatti oli mainio kaikessa yksinkertaisuudessaan. Vihreä salaattisekoitus ja upea kastike, ei tämä enempää kaipaakaan kun nämä kaksi asiaa tehdään oikein. Vaimon coleslaw oli myöskin hieno suoritus, ei tämä aina majoneesipläjäystä kaipaa, kiva terävöittävä lisuke ribseille.

Omana pääruokana ollut makkaraperuna-annos oli todella hyvin tehty, dijon-majoneesi antoi hyvän sinappisen puraisun rasvaisen meheville makkarapaloille jotka mausteisuudessaan hurmasivat. Perunapuolikkaat olivat kermaisen pehmeitä ja komppasivat annoksen muita komponentteja erinomaisesti. Mielenkiintoinen versio tästä annostyypistä ja R. piti tästä myös.

Pöydän toisella puolella sijainneet ribsit olivat taiten keitettyjä, mutta skidisti kuivia. Oli tämä silti tällaiseksi lämpölaarista nostetulle annoksi tosi maittava ja se dijon-majoneesi sopi tämänkin kylkeen todella hyvin. Bataattiranut olivat lötköjen yöstä kaivettuja, mutta makunsa puolesta ihan jees. Slawn kanssa tämä annoskokonaisuus toimi ihan hyvin, tosin kyllä täällä selvästi nämä “pata”ruoat toimivat paremmin.

Oma piiras oli hyvä, olisi varmasti maistunut vielä herkullisemmalta lämpimänä, mutta meni näinkin ja viimeisteli namin vaniljakastikkeen kera tosi hyvän lounaan tyylikkäällä tavalla. Kahvikin oli perushyvää.

R:n posset oli hurmaavan kirpsakkaa ja antoi freesin lopetuksen lounaalle. Molemmat jälkkärivaihtoehdot toimivat hienosti ja kokonaisuudessaan tämä oli tällä toisellakin kertaa erittäin hyvä lounas. Todellakin kannattaa käydä, vaikka ei olisikaan menossa leffaan. Tosi kiva että Tennispalatsi on onnistunut normaalia paremmin tässä ruokapuolessa. Tosin harmikseni täytyy mainita, että Take Sushi näytti suljetulta. Mutta Steam Coffee tarjoilee edelleen mm. phởta.

Sisustus on käsitelty jo aiemmin, mutta erityismainintana täytyy kehua kukkia mitä oli aseteltu pöydille ja muutenkin selkeän linjakasta kalustusta sekä koristelua. Täällä oli mukava lounastaa, toki varmaan hieman erilainen kokemus löytyy viikonlopun ruuhka-aikaan vedetyltä ruokailulta, jos rafla on ammuttu täyteen kiireisiä leffafriikkejä.

Asiakaspalvelu oli reipasta ja kohteliaan sujuvaa. Asiat esiteltiin suoraviivaisesti ja homma toimi vauhdikkaasti. Selvästi konsepti ja toiminta on hiotunut ajan mittaan tehokkaaksi, mutta lopputulos oli silti yllättävänkin tasokas. Kasvissyöjälle oli myös ihan varteenotettavia vaihtoehtoja, kannattaa tsekata. Lasten kanssa pitää jonkun leffan kylkiäisenä käydä testaamassa, tilaa löytyy etc.

Ps. Aamukävelyllä huomasin, että Helmi tarjoaa nykyään sushibuffaa (10e) ja sen kylkeen lautasannosta (15e). Enää ei kadulla näkyvällä listalla ollut tarjolla sitä mainiota bentoa. Tämä alue on kyllä aika kilpailtua, Golden Leaf joutui myös taipumaan buffet-muotoon alun lautasannosten sijasta. Harmi sinänsä, buffa harvoin sisältää yhtä hohdokkaita juttuja kuin ajatuksella kasattu lautanen.

Pps. Puro Deli & Cafe näytti myös lopettaneen kahvilatoiminnan. Ilmeisesti keitrausta vielä löytyy yms. Mutta vielä erityismainintana pitää pistää todella kiinnostavan oloinen setti mikä on tulossa kesäkuussa Kampin Jordiin, lue lisää Viisi Tähteä artikkelista. Pystyyköhän tuonne saamaan paikkaa? Torstaina pitää ehkä heittää noppaa, josko ehtii varaamaan.

URL www.brasserielumiere.fi
Puhelin 050-4655313
Osoite Salomonkatu 15, Helsinki

2 thoughts on “Lumière (2. kerta)”

  1. Lumièressä tulisi joskus ehkä käytyä (ruoat on kohtalaisen kiinnostavia, ei sitä peruslounasosastoa), mutta en voi sietää noita tarjoilupurkkeja. On ehkä konseptin kannalta parempi kuin lautasannokset, mutta noilla ei saa mun rahoja.

    Golden Leaf ainakin yhdellä käymiskerralla oli todella aneeminen, vaikea kuvitella että paikkaa voisi pelastaa buffa tai mikään.

    1. Kiitos kommentista! Ne purkit on kieltämättä aika omanlaisia ruokailuastioita. Tulee vähän picnic mieleen ja ymmärrän kyllä, että se voi hyvinkin raastaa mieltä. Itselle ne toimi ihan jees.

      Se Golden Leaf käynti omalta osalta taisi olla juurikin silloin kun rafla avautui (varma ehkä sama päivä) ja silloin oli kovasti yritystä. Sen jälkeen en tosiaan ole käynyt, harmi jos sekin on lässähtänyt alkuinnostuksen jälkeen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.