Lime Tree

image

Aloitin uuden viikon matkustelemalla Töölön torin laidalle thaimaalaiseen Lime Tree -ravintolaan. Paikka tarjoaa sushi- ja thaikku-buffan sopalla ja salaatilla. Tänään oli tarjolla (ja ihastuttavasti listattu hyvin ajantasaiseen webskaan): Sushia (nigireitä: lohi, katkarapu, silakka, makrilli, kananmuna, tofu yms), saacha naudanlihaa, paistettua kanaa papukastikkeessa, paistettua tofua satay-kastikkeeessa malesian tapaan, porsaanlihaa ja keltaista currya kookosmaidossa, kynsi-maustettua kanaa, friteerattua kanaa, fritattu samosa-nyytti, paistettuja keltaisia nuudeleita, paistettua riisiä thaimaan tapaan, paistettuja sekavihanneksia sekä riisiä. Salaattibaarissa oli: tomaattia, (hauskasti leikattua) kurkkua, salaatti-retiisi-porkkana-sekoitus ja vesimelonia. Sushien vieressä oli pakolliset inkivääri ja wasabi sekä kuppi nam phrik/pla chilikastiketta. Löytyi myös iso pullo srirachaa (kukkopullo, jee!) sekä muita mausteita. Soppana oli miso ja lista vaikutti siltä, että sopat ovat aina kasvisversioita. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille, joka on ruokasammioiden vieressä.

image

Alkusalaatti oli hauska ja raikas, tuoreista komponenteista tehty. Sushit olivat nekin ihan kelvollisia, mutta parempiakin on tullut vastaan. Se miso-keitto oli erittäin hyvä, syvän makuinen ja erilainen kuin mihin on aiemmin törmännyt. Kastikkeet tulikin sitten otettua lautaselle perinteisellä ruotsinlaiva-meiningillä. Paistettu riisi oli ihan ok makuinen, mutta siinä oli joku outo tekstuuri joka ei ollut niin miellyttävä, olisiko johtunut kananmunasta. Naudanlihakastike oli ihan ok, varsinkin kun siihen oli liberaalisti roiskittu chilikastiketta. “Kynsi-maustettu” kana (luullakseni se oli tätä, hieman kellertävä kastike jossa sipulia yms mukana) oli ok, mutta aika samanoloinen kuin lehmäkastike. Mutta se tumma kastike (papu? mustapapu? hieman bbq-kastikkeen oloinen sesaminsiemenillä tms) kanalla oli oikein maukas ja erilainen kuin mitä yleensä tällaisissa buffissa on tarjolla. Fritit olivat aika peruskeskitasoa, kuten myös hapanimeläkastike. Kokonaisuus jäi hieman epätasaiseksi ja asettaisin tämän stadin itämaisten buffien keskikaartiin, muutamista kohokohdista huolimatta.

image

Sisustus oli siisti ja hauskoilla yksityiskohdilla (mm. hieno puinen elefantin pää) koristeltu, mutta myös hieman sokkeloinen ja ruuhkaisan oloinen. Ulkona olleet rakennustelineet eivät myöskään olleet mitään kauniita, mutta ne ovat toki väliaikaisia. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja ystävällistä. Kasvissyöjälle oli soppa+salaatti ja buffetissakin oli jonkun verran valinnanvaraa. Lasten kanssa tänne jotkut näyttivät tulevan, ihan vaunujen kanssa. Hieman ehkä ahtaaksi menee, mutta on täällä syöttötuolejakin pienemmille.

URL http://www.limerestaurants.fi/
Puhelin 045-1788006
Osoite Töölöntori, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.