Metro Food

image

Perrrjantai! Puoliltapäivin oli varattua aikaa, joten piti mennä johonkin “lähelle” ja nopeasti. Päädyin lyhyen arpomisen jälkeen tähän “libanonilaista ruokaa” tarjoavaan kebabmestaan jonka ohi on tullut mentyä monen monta kertaa. Nyt-liitehän tätä mainosti heidän falafel-arvostelun yhteydessä (eikun hitsi, nehän voitti tuon!) ja ravintola on ollut pitkään to do -listalla hengailemassa. Nytpä sitten kauniina kevätpäivänä pääsin maistelemaan heidän herkkujaan.

This above average kebab-restaurant offers also tasty meze and lebanese grill food in a nice environment.

Other such near-east restaurants you might be interested in are Levant, Old Jerusalem and Istanbul Grilli.

image

Paikka tarjoaa isoa valikoimaa juttuja, kuten kebabeja (6,50e – 8,90e), falafeleja (6,50e – 8,90e), shawarmoja (6,70e – 11,90e), manakisheja (5e), salaatteja (6,50e – 7,50e), meze-lautasia (10,90e – 24,90e) sekä sekalaisia grilliruokia (11e – 16,90e). En lähde koko listaa tähän tabuloimaan, heidän webska on kattava (mutta hidas) ja melko selkeä. Kebab-, falafel- ja shawarma-annokset olivat sitä mitä luulisikin (pita, salaatilla, ranuilla, lohkoilla jne), manakishit ja salaatit olivat lähi-itämeininkiä, kuten myös mielenkiintoisen kuuloiset grilliruoat (no okei, grillattu lohi ehkä ei niinkään).

image

Mutta tulinkin tänne meze (vai meza kuten webska sanoo?) mielessäni. Teki mieli jotain hieman kevyempää ja valitsin sen annoksen, joka mielestäni tarjosi isoimman variaation komponentteja ihmeteltäväksi, eli: Meza yhdelle jossa Tabuli, hummus, munakoiso, tzatziki, falafeleja, kaksi grillattua kanasiipeä. Ja sivuun pitaleipää. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille, jonka yläpuolelle on koko lista kaikessa komeudessaan (oli siinä ihmeteltävää). Vedet, aseet sun muut löytyvät tiskin vierestä, vitriinistä jossa on jälkkäriksi myynnissä bakalavaa (1,50e). Pöytiin tarjoilu, eli numerolappu kouraan.

image

Annos oli kauniisti aseteltu lautaselle ja näytti oikein herkulliselta heti kättelyssä. Pitaleipä oli tuoreen lämmintä, pienellä rapsakkuudella pinnasta ja hyvällä sitkolla sisältä. Tämä oli oikein hyvä versio pitasta. Tahnat olivat loistavia! Tsatsiki oli erinomaisen valkosipulista, mutta silti smoothin täyteläistä. Hummus ja munakoisotahnat olivat nekin aivan erinomaisen herkullisia. Näitä olisi vetänyt vaikka kuinka paljon, tosi hyvä setti! Tämä jäi mielestäni vain jonkun verran jälkeen erinomaisista Levantista ja Old Jerusalemista.

image

Ne kehutut falafelit olivat mainion rapsakoita, mutta aavistuksen kuivia sisältä, hieman olisi saanut olla mehevämpää menoa, mutta maku oli näissä kyllä kohdillaan. Ne kanansiivet olisi voinut jättää pois, ne olivat kuivahtaneet ja nahka oli silti jäänyt nihkeäksi. Tabbouleh oli raikkaan herkullista ja kaikkien komponenttien leikkaus oli tarkkaa ja yhdenmukaista, tämä toimi hienosti muiden komponenttien kanssa ja pidin siitä että salaatti oli laitettu salaatinlehden päälle. Myös ne pikkelöidyt tms kaalisuikaleet olivat oikein hyviä. Hyvä ja sopivan kevyt (mutta täyttävä) lounas, kannattaa käydä tsekkaamassa!

image

Sisustus oli yllättävän freesi, graafinen ilme oli harkittu ja kaikki paikat olivat erittäin siistejä, ilmeisesti rempattu lähiaikoina. Täällä oli oikein kiva istuskella ja tutkailla Hämeentien menoa, jotenkin se veri vetää näille kulmille ja täällä päin on kiva käydä.

image

Asiakaspalvelu oli kohteliasta ja nopeaa, kiitos siitä, että heti ohjattiin vesipisteelle yms neuvottiin. Kasvissyöjälle oli vaikka mitä kaikkea herkkua, kannattaa koestaa. Lasten kanssa teoriassa voisi käydä syömässä, mutta on tämä ehkä aikuisempaan makuun, vaikka listalla kyllä oli lasten falafel-annos (5,50e).

image

Ps. Kesä on tulossa.

image

Kesä kesä kesä.

image

Ja Piritta näemmä tarjoaa myös lounasta. Pitääpä käydä ensi viikolla.

image

Wut si tis?

URL www.metrofood.fi
Puhelin 045-2039830
Osoite Hämeentie 6, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.