Oficina

image

Tästä paikasta oli jotain polemiikkia, kun olivat käyttäneet jotain uskonnollista tematiikkaa mainoskampanjassaan (en ole sen tarkemmin katsonut, joten en osaa tuota kommentoida). Mutta siis viestintä ainakin minun suuntaan toimi (koska sain sanan paikasta) ja pienellä etsimisellä löysin ravintolan. Löysin sen itseasiassa eilen, kävellessäni tämän ohi Georgian Houseen lounaalle.

A delightful mexican restaurant in a renovated cellar right smack in the middle of Helsinki. Eat under the pinjatas and then stay for the cocktails.

For other mexican lunches, be sure to check out El Rey, Arctic Burrito, Tortilla House, Eatos, Lucha Loco, Cholo and Casa Chipotle.

Mesta sijaitsee kellarikerroksessa, Dublinerin ja Yliopiston apteekin välimaastossa.

image

Paikka tarjoaa drinksujen lisäksi meksikolaista buffet -lounasta (12,50e) erillisellä lautasannoksella, vähän Shanghai Cowboyn henkeen. Tänään oli tarjolla (aavistuksen huonosti laputetussa menussa, joten mennään minun hataralla muistilla ja mielikuvituksella): Mozzarella quesadilla piripiri-kastikkeella sekä salsa verdellä (tämä oli se lautasannos), jäävuorisalaattia, nachoja, salsa verdeä, jotain salaattikastikkeen omaista punaista sörsseliä (vinaigrettelta maistui), paahdettuja perunoita jollain punertavalla mausteella, kurkku-herneenpalko-yrtti-vuohenjuustofetasalaattia, papusalaattia kapriksen hedelmillä, paahdettuja paprikoita punasipulilla, marinoituja kukkakaaleja jollain jännillä hippusilla (ruskeaa kvinoaa?), tomaatti-couscous(? tämä oli tavallista isompaa variaatiota, olisiko jotain muuta)salaattia basilikalla, marinoitua porkkana-kaaliraastetta sekä mangosalsaa. Leipänä oli joku hyvin kiinnostavan oloinen iso leipä pilkottuna pienemmiksi palasiksi, hieman focaccian oloinen, mutta raffimmalla kuorella ja isommalla sitkolla.

image

Tilaus ja maksu hoidettiin tullessa baaritiskille/kassalle, josta sai mukaansa pullonkorkin, joka taas toimi polettina lautasannokselle. Lautasannoksen sai hakea näin haluamallaan hetkellä ja se tehtiin haun yhteydessä valmiiksi. Vedet ja aseet sun muut rensselit löytyivät pöydistä ja loppuun kuului kahvi/tee jotka löytyivät sen salaattipöydän läheisyydestä.

image

Suurin osa salaattilautasen komponenteista oli erinomaisia! Erityisesti se salsa verde vei kielen mennessään. Snadi potku, hyvät hapot ja harmoninen makumaailma, tätä oli ilo vedellä niin niiden nachojen, kuin varinaisten salaattienkin kanssa.

Toinen loistava juttu lautasella oli se hyvin maustettu fetasalaatti, jonka feta oli erittäin maukasta ja sopivan persoonallista, menemättä kuitenkaan liikaa sinne vuohenjuustojen vaaran vyöhykkeelle.

Vaikkakin pidän kyllä voimakkaista juustoista, niin näin lounassalaateissa tällainen keskitiemeininki toimii paremmin. Ja jopa kukkakaali sillä kvinoalla toimi todella hyvin. Saavutus, joka omalla kohdalla on varmaan jonkinasteinen ennätys. Hyvät maut oli ja tekstuurit kohillaan.

image

Ne perunat siinä salaatissa menivät, mutta olisivat kaivanneet enemmän maustamista, toki sillä punaisella vinaigretella sekä salsalla sai makua niin paljon kuin kaipasi. Papusalaatti oli ihan jees, kivasti kasvisprotskua ja se kapris toimi tässä mukavasti. Mangosalsa (vai mitä tämä oli) oli ihan maukasta, mutta tähän olisin halunnut itse tujummin chiliä, tosin se on ehkä vaan oma ongelma. Kaaliraaste ja tomaatti-“couscous” olivat molemmat hyviä ja se iso couscous oli jännän muotoista syötävää, mutta näihinkin olisin kaivannut hieman enemmän makuja mukaan (sitä salsaa meni hyvin). Leipä oli hyvää ja sopivan rouskuvaista, mutta toimi kuitenkin herkkuhippujen kaivamiseen lautasilta.

image

Quesadillan hakuretki oli mielenkiintoinen poikkeama normaaliin lounasbuffameininkiin. Tuon runsaan ja tavallista maukkaamman salaattisetin jälkeen ei ollut mitenkään valtaisa nälkä (ja tuotahan olisi voinut puputtaa vaikka millä mitalla), mutta oli se silti hauska katsella vierestä kun kokki kasaa valmiiksi misatuista jutuista annoksen. Parilassa lämmitetty quesadilla vedettiin lohkoiksi ja siihen laitettiin päälle kastikkeet, jonka jälkeen pääsi pöytään nautiskelemaan juuri väsättyä annosta. Mielestäni tämä oli oikein toimiva ja fiksun oloinen versio lounaasta.

image

Quesadilla oli myös hyvän makuinen, juusto oli snadisti sulanut sisälle ja piripiri-kastike sekä se herkullinen salsa sopivat hyvin tähän kokonaisuuteen. Oli pakko mussuttaa tämä vielä käsin, kun annos soveltui hyvin taktiiliseen lähestymiseen. Kokonaisuutena tämä oli oikein hyvä ja miellyttävä lounaskokemus. Suosittelen kokeilemaan!

image

Sisustus on kivan värikäs ja freesi, vaikka tässä kellaritiloja nuohotaankin. Pinjata katossa, mielenkiintoiset seinämaalaukset ja aihealueeseen sopiva rekvisiitta kasvillisuuden kera toimi oikein hyvin vaikka jäinkin kaipaamaan auringonvaloa, nyt kun sitä alkaa taas olla tarjolla.

image

Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja huomioonottavaista. Täällä kyseltiin heti, että onko eka kerta ja alettiin opastamaan omatoimisesti lounaskonseptin saloihin. Kokkikin oli puheliaalla päällä lautasannosta haettaessa ja ilmassa oli mielestäni hyvää innostuneisuutta. Hyvä hyvä!

Koko setti oli ymmärtääkseni kasvissyöjälle sopivaa, erityisesti jos juusto kelpaa. Lasten kanssa en välttämättä lähtisi ihan tällaiseen baariympäristöön kuitenkaan, vaikka tilaa teoriassa löytyisi. Ei niitä portaitakaan viitsisi vaunuilla jyrryyttää eestaas.

image

URL www.raflaamo.fi/fi/helsinki/oficina-helsinki
Puhelin 010-7664050
Osoite Mannerheimintie 5, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.