Stockmann Meals

image

Aurinko paistaa ja lunta sattaa, taitaa tulla kesä! Tänään oli taas yksi niistä päivistä ja piti kehittää joku nopea ruokailulaji kaiken häsäyksen keskelle. Jostain syystä pakkomielteen omaisesti veri veti Stockmann Mealsin kylkeen tehtyyn syömispisteeseen. Tähän lisättynä webskan hehkutus heidän lasagnestaan aiheutti holtittoman ryntäämisen kohti Herkkua, jopa siinä määrin, että meinasin vetää ketarat ojolleen kun mystinen keli oli jäädyttänyt ulkomaailman pinnat hengenvaarallisiksi. Kaikista koettelemuksista huolimatta pääsin Mannerheimintien toiselle puolelle ja kellarikerroksen Meals-pisteelle.

This restaurant-in-a-store serves the ready made meals that you can buy for take-away in the biggest and best grocery store in the Helsinki center.

This is mainly for the utterly curious, the completionists and people who have been scouring the aisles too long for an exit.

image

Paikka tarjoaa salaatteja (mm. broisku caesar, pinjansiemen-parmesan-rucola, vihreää salaattia jne), lihapullia muussilla, paistettua kanaa, lasagnea (lehmä, broisku tai pinaattiversiona) sekä kaikenlaista muuta. Yksi erityinen herkku mitä täältä tulee usein haettua on ne juustotäytteiset chilit, nam! Mutta tällä kertaa kohteena oli tosiaan paikanpäällä syötävä annos, johon valitsin ison setin lasagnea (0,53kg 8,43e) sekä alkuun snadin pinjansiemen-parmesansalaatin (0,16kg 2,99e). Kamat sai tiskiltä pienehkön jonotuksen jälkeen ja lasagne lämmitettiin mikrossa minun valvovien silmien alla. Onhan tämäkin tavallaan ruoan valmistamisen vahtimista, josta kyllä pidän, mutta toki vähemmän jännittävää seurattavaa kuin esim. siellä Vapianossa. Maksu suoritettiin kassalle, jonka vitriinistä löytyy myös jälkkäreitä.

image

Alkusalaatti oli aika hyvä, tuoreet komponentit ja hyvää parmesania. Kyllä tämä oli ihan hyvä aloitus, ehkä pienen leivänkannikan olisin kaivannut tähän viereen, mutta toisaalta salaatin maustaminen oli onnistunut melko hyvin. Jäi tämä kyllä kuitenkin valovuosien päähän eilisestä Oficina-kokemuksesta.

image

Lasagnea olikin sitten melkoinen jööti lautasella. Eihän nämä koskaan mitään kovin kauniita ole, mutta tämä, punertavaa rasvaa lautaselle valuva, yli puolen kilon blokki oli kyllä melkoinen ilmestys. Mutta maku oli yllättävänkin hyvä, kivasti juustoa ja kastiketta tuomassa mehevyyttä annokseen. Tomaattisuus (josta itse pidän lasagnessa) oli myös omaan makuun kohdillaan ja ilahduttavasti täällä oli isompiakin palasia tuoretomaattia. Lihakastiketta oli rutkasti, joka osittain selittänee sen rasvaisuuden. Mutta naudanlihaversionhan minä tilasin ja sitä sain. Ihan kohtuullinen lounas, tosin ei mitenkään halvimmasta päästä.

image

Sisustus on kohtuu freesi siinä kohtaa missä istuskelin, mutta kyllähän tässä keskellä vilkasta ruokakauppaa ollaan, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Vaikka toki Stokkan Herkku on ehkä niitä miellyttävimpiä ruokakauppoja missä tulee yleensä käytyä (poislukien kaikki pittoreskit delit yms kauppahallit jotka on ihan oma kategoriansa).

Asiakaspalvelu oli erinomaista, kuten täällä lähes aina. Kohteliasta ja nopeaa (heti kun oma vuoro sattuu kohdalle) ja homma toimi alusta loppuun oikein mallikkaasti, kiitos kohteliaalle herrasmiehelle tiskin takana. Kasvissyöjälle oli kaikenlaista, aina siitä vegelasagnesta lähtien. Lasten kanssa ei varmaan tulisi käytyä, muutenkin tämä on hieman mysteeri, että kenelle kyseinen palvelu on suunnattu. Mutta tulipahan käytyä, eikä tämä mitenkään huono ollut.

URL www.stockmann.com/fi/herkku/stockmann-meals
Puhelin 09-1211
Osoite Aleksanterinkatu 52, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.