Lumière

image

Skidisti kiireinen päivä ja piti napata joku tästä läheltä. Sormi osui uudehkoon Lumièreen, joka elelee (remontoidun?) Tennispalatsin toisessa kerroksessa. Tämä on ranskalaishenkinen (brasserie) ravintola, joka on kuitenkin viritetty leffakansan tarpeisiin. Tarkoittaen sitä, että annokset ovat nopeasti valmiina ja muutenkin tilausprosessi tuntui hyvin sutjakkaalta. Tällä viikolla on tarjolla: Broufado Languedoc eli sardellilla maustettua häränlihapata ja perunamuhennosta (9,50e), Poêlée de choux fleur et épinard eli kukkakaalia ja pinaattia sienimuhennoksella (9,50e), Kesäkurpitsa-omenakeittoa (6,50e), Salade Canard eli paistettu ankanrinta-meloni-vihreä-salaatti sekä appelsiinivinegretteä (9,50e), Pekoni-purjo quiche (3e) sekä Lehtikaali-herkkusieni quiche (3e). Lisukkeina (3e) löytyy: Vihreä salaatti, Cous-cous tai Mummon kurkkua. Peräruokina (3,50e): Toffee pot de creme sekä Hunaja-pannacotta. Näiden lisäksi löytyy kombo (11e), eli Formule, johon kuuluu pääruoka ja lisuke tai jälkiruoka. Pääruokaan kuuluu myös leipä. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskillä, josta ruoat saa samantien mukaan tarjottimelle. Aseet ja vedet löytyvät valmiina pöydistä. Itselle valikoitui tuo härkäpata ja couscous.

image

Alkuun tuli ihmeteltyä hetki niitä purnukoita, mutta nämähän olivan itseasiassa ihan kivoja ja härkäkin kävi kuumana omassa kupissaan. Couscous oli kohtuullisen hyvää, pidin tomaattibiittien kirpsakasta pirskahduksista, mutta muuten tämä olisi mielestäni kaivannut enemmän happoa ja muitakin sattumia. Oli tässä jotain vihreääkin (lehtikaalia?), mutta hieman pliisu aloitus. Leipä oli ok, perus kaupasta otettua maalaisleipää siivuina. Se härkä yllättikin sitten kovasti. Isot, muhkeat maut ja aivan loistavan murisevaa tekstuuria. Tämä oli oikein hyvä härkäpata, porkkanat ja sipulit olivat suussa sulavia, mutta ei kuitenkaan ylikypsiä. Ja se perunamuussikin oli herkullista, samettisella tekstuurilla. Hieman ehkä rasvainen lopetus, kun pohjalla lainehti voi tms, mutta kun vähän sotki muussiin ja kiepsautti loput leivän kannikalla, niin oli kyllä hyvää. Ja tämä annos (alkupalan kanssa) oli oikein sopivan kokoinen, ehkä jopa vähemmälläkin olisi selvinnyt. Ellei nyt olisi tällainen raavas mies joka tekee raskasta toimistotyötä istuen päivät pitkät.

image

Sisustus on yllättävän freesi, valoisan ilmava ja konseptiin sopiva. Niin kalustus kuin kattauskin on saatu linjakkaaksi, ja isojen ikkunoiden vieressä oli kiva istuskella, vaikkakin joku suunnaton humisevä härveli toi kivan kepeän ranskalaismusiikin taustalle melkoisen äänivallin. Noin muutenhan tämä on toki leffateatterihässäkän keskellä, joten varmaan vilskettä ja vipinää riittää. Tosin onko se sitten huono vai ei, riippunee omista fiiliksistä. Itse pidän jotenkin popcornin tuoksuisella käytävällä käyskentelemisestä ja ympäristö on omaan makuun ihan sopiva. Museossakin olisi ollut kiva käydä, jos ei olisi ollut niin kiire. On tämä Tennispalatsi aika onnistunut versio tällaisesta viihdytyshubista. Asiakaspalvelu oli oikein ystävällistä ja huomioonottavaista ja kiitos siitä, että jaksettiin kysyä, että onko eka kerta ja opastettiin tilauksen teossa. Homma tuntui oikein jouhevalta. Kasvissyöjälle oli sitä kukkakaalimeininkiä sienimuhennoksella ja tämän kokemuksen perusteella suosittelisin kyllä koestamaan. Lasten kanssa voisi ehkä tullakin, tosin varmaan sitten pitäisi leffaankin mennä kun tänne asti pääsee. Ja kyllähän täällä tilaa riittää isommallekin porukalle. Oikein hyvä ja nopea lounaskokemus, kiva että ovat jaksaneet väsätä jotain muutakin tänne kuin perus pizzameininkiä (jota toki sitäkin löytyy Pizza Hutin muodossa).

URL www.brasserielumiere.fi
Puhelin 050-4655313
Osoite Salomonkatu 15, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.