Ichiban

image

Kylläpä näitä ravintoloita riittää Kampissa. Nyt oli vuorossa lähes (Espresso Housen lounassalaatit vielä) viimeinen etappi tässä pitkähkössä marssissa. Paikka tarjoaa siis sushia ja tarjolla on settejä: pieni (8,90e), keskikokoinen (10e), iso (tais olla jotain 12e, webska ei tunnu pitävän paikkaansa) ja vege (ehkä 10e). Kylkeen miso (2e), merileväsalaatti (3e), seesami-pitkäpapusalaatti (3e) tai pitkäpapu-tofusalaatti (3e). Viereen tulee automaagisesti vihreä tee. Itselle valikoitui se keskikokoinen setti ja miso. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille, josta löytyy myös vedet ja systeemit. Pienenä kuriositeettina oli lisähinnoittelulista (2e per laaki tais olla) garille, “wasabille” ja jollekin (ei vaan muista).

image
Miso, jonka hörpin suoraan kulhosta oli ihan ok, mutta ei mitään kaupan misoa kummallisempaa. Sushit tulivat per heti naaman eteen, en ehtinyt edes puoliväliin soppaa. Sushisetti oli kivannäköinen (melkein ainahan nämä ovat), mutta sitä garia oli yllättävän vähän (upsell, cross-sell) mutta kuitenkin ihan tarpeeksi tälle pienehkölle sushiannokselle. Komponentit olivat tuoreita, kuten toivoa saattaa ja riisi oli sopivasti maustettua. Tämä oli ihan kohtuullinen, nopea ja kevyt lounas, mutta sushit olivat hyvin tavanomaisia ja ei tästä mitään muistijälkeä jää (paitsi toki tämä kirjoitus). Huomattavasti parempi tämä silti oli kuin se Forumin kamala Itamae sushi.

image
Sisustus on siisti ja toimiva, yllättävän ok, ottaen huomioon toimintaympäristön. Tässä kuitenkin oleillaan keskellä kovinta ihmisvilinää ja viereisten ravintoloiden kirkkaat neonvalot porautuvat mielen sopukoihin sushia syödessä. Mutta sille ei voi mitään, että tästä nimestä tulee heti mieleen DJ Sushin Ichiban Itch. Ja jos tuon jaksat kuunnella, niin sitten kannattaa oikeastaan siirtyä siitä suoraan The Lost Dub Plates:in ääreen, josta löytyy mm. uskomaton Invasion of the Incredible Giant Crab Sandwich. Asiaan. Asiakaspalvelu oli nopeaa. Kasvissyöjille oli se vegelautanen (tofumeininkiä, salaattimakeja-vai-mitä-nää-nyt-oli-hotoja ja ehkä tamagoa?). Lasten kanssa menisin samalla hinnalla johonkin (Fuku?) sushibuffaan.

URL www.ichiban.fi
Puhelin 09-730222
Osoite Urho Kekkosenkatu 1, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.