HKI+

image

HUOM! Ravintola on suljettu ja toimii nykyään Forumissa nimellä Ônam.

Kaunis ilma ajoi ulos kadulle ja löysinkin itseni hetken päästä Espaa pitkin kirmaamassa kohti Kappelia. Jotenkin harhaannuin siinä sitten, kun muistin lukeneeni jostain HKI+ kahvilasta, josta saa Phở-keittoa. Iskeydyinkin Unskalle ja löysin tämän pienen kioskimallisen kahvilan. Paikka tarjoaa sitä keittoa joko “normaalina” (10e) tai sitten isona (12,50e). Vesilasi tuli tiskiltä tilauksen ja maksun yhteydessä. Aseet ja paperit löytyvät tiskin vierestä ja pöydissä on vedet sekä mausteet (Sriracha! Whee!). Itse valitsin tuon isomman version. Tarjolla näytti olevan jotain kahvilaan sopivia juttuja, mutta en nyt muista hintatasoa. Tosin nyt kun vähän lueskelin muita blogeja, niin näyttäisi siltä että mestassa on tarjolla ehkä mahdollisesti myös jotain tacoja, kevätkääryleitä yms. Webska/Facebook olisi hyvä päivittää listalla, tosin voi olla että en vaan löydä sitä.

Sammiollinen soppaa ilmestyi eteeni kohtuullisen rivakasti ja oli kivannäköinen sekä tuoksui herkulliselta. Maku oli kohdillaan, erityisesti kana ja nauta olivat hyvän kypsyisiä ja makoisia. Liemi ei ollut ihan niin herkullista kuin joissain muissa paikoissa (No. 5 Coffee, Boom Room), mutta toimi ihan kohtuullisen hyvin. Nuudeleita oli melkoisen paljon, tosin jaksoin aika hyvin hoitaa homman loppuun kun olin niin myöhään liikenteessä (kiire päivä). Osa liemestä jäi kuitenkin kuppoon kun ei enää jaksanut vedellä. Hieman tämä meni puurtamiseksi loppuvaiheessa, tosin liberaali mausteilla modaaminen olisi varmaan jeesannut. Ja jotenkin se 12,50e on ehkä snadisti suolainen hinta tästä setistä, ymmärrän toki että lokaatio on varmaankin melko hintava.

image

Sisustus on kioskimainen muutamalla asiakaspaikalla. Ikkunan vieressä olevan baaripöydän ääressä oli tosin ihan mukavaa istuskella kun jatkuvana soljuva ihmisvirta toi ihmeteltävää syönnin lomaan. Asiakaspalvelu oli asiallista. Kasvissyöjälle ymmärtääkseni keitosta ei ehkä ole vege-versiota, tosin saatan olla myös väärässä. Mutta jotain muuta saattaa olla kuten niitä tofu-kevätkääryleitä, niistä en tosin osaa sanoa mitään. Lasten kanssa en ehkä lähtisi tänne ahtautumaan.

URL www.facebook.com/HKIplus
Puhelin 044-0777286
Osoite Unioninkatu 28, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.