Social Burgerjoint

LIHAA! Eilisen fruitarianistisen ja vegaanisen päivän jälkeen (himassa oli vielä pakko vetää parit ruisleivät srirachan huuhtelemana, Lidlin luomupalat rokkaa) oli pakko jotenkin tasapainoittaa, ettei mene ihan sekaisin koko pakka. Koska Suomen kesä taas näytti kyntensä, niin päätin ottaa kohteeksi vii(ii-i)meisen Citycenterin raflan, joka tarkoitti purilaista Social Burgerjointin muodossa. Ja eilisestä ravintolalistauksesta jäi vähän kaivelemaan, kun yritin vielä miettiä muita ~keskustan alueella olevia rafloja ja mieleen juolahti Mr. Don sekä Töölön Sävelen vieressä sijaitseva Full House.

Zuhat-reissulla olen kerran pyrkinyt edelliseen sisälle ja jälkimmäisen ohi kävellyt lukemattomia kertoja. Silti noi eivät ole edes omalla virallisella listalla ja näin ollen näkymättömissä. Hietsun hallissakin on Bursa, jos vaikka päättäisi vetää koko loppuviikon pelkillä burgereilla (The Lucky Bastard + Funky Burger odottelevat vielä) ja pääsisi siitä kategoriasta lopullisesti eroon. Ai niin, Green Hippo Cafekin esiteltiin Nyt-liitteessä ja Mestaritallikin on rempattu tässä taannoin, sielläkin pitäisi vielä ehtiä ennen kuin vedetään ovet säppiin. Onhan näitä siis vielä vaikka millä mitalla ja uusia tulee.

Great burgers and crunchy fries with some Parm on top. The lunch burger I had was reasonably priced and executed with precision.

Other great places to enjoy burgers in Helsinki are Bites, Teurastamon Portti and Favela.

Hampparia siis tarjolla ja á la carte sisältää kaikenlaisia vaihtoehtoja, mutta lounaaksi (11e) on tarjolla viikottain(?) vaihtuva versio ranujen kera, kasvisvaihtoehtokin löytyy ja ilmeisesti nämä myös gluteenittomana, mitä se sitten tarkoittaakaan tässä kontekstissa (erilainen leipä?). Tänään tuo tarkoitti: Bushwick eli juustopurilainen mummonkurkuilla ja piparjuurella sekä tietty ne ranut parmesaanilla. Juomaksi löytyy vettä tilaustiskin noutopisteen vierestä. Otin sen lounasmeiningin, tottakai.

Annos valmistui melko nopeasti (eka salil, vika salil, vai miten se meni?) ja edessäni olikin sitten harkitun oloinen kokonaisuus. Perunatikut köllöttelivät kupissaan samalla kun juustoraaste hiljalleen suli niiden pinnalla. Ketsuppia oli lörtsäytetty kaveriksi ja itse pihvi piilotettu paperiin. Ranut olivat mainioita, näitä oli viitsitty paistaa rapeaksi asti ja joko perunat tai sitten hampurilainen toivat pienen mausteisen kosketuksen kielelle.

Ehdottomasti yhdet paremmista tikkuperunoista mitä on tullut Stadin burgeripaikoissa vastaan. Bursa jatkoi tasokasta linjaa ja sopivan pehmeä sämpylä oli saanut pikkasen väriä sisuksiinsa ja oli muutenkin maittava. Itse pihvi oli paksu ja loistavasti paistettu. Mediumin mehukas ja hyvin maustettu jauhelihapläjäys pelasi hyvin ansaitulla pääpaikalla annoksessa. Juusto oli oikeaoppisesti sulanu lihan päälle ja oli siellä jotain kastikettakin, tosin se vähän hävisi jonnekin muiden makujen joukkoon.

Mummonkurkut raikastivat rasvaista vatsantäytettä, leikaten läpi pirtsakalla etikkaisuudellaan. Erittäin hyvä burgeri, joskaan ei ihan niin muotovalio kuin se, minkä sain Bites-ravintolassa. Mutta mielestäni ehkä jopa parempi kuin Roslundin Teurastamon Portin herkullinen chilihamppari, suosittelen kokeilemaan jos et ole jo käynyt.

Sisustus on erikoinen yhdistelmä hienoja seinämaalauksia ja kummallisia varastomaisia rakenteita, onko tässä tavoiteltu jotain Meatpacking District -henkeä (en ole käynyt, ei osaa sanoa)? Jostain tuli fläsärit Rockstarin The Warriors-pelistä, mikä ei ole mitenkään huono assosiaatio.

Asiakaspalvelu oli sujuvaa ja ystävällistä. Ja hurraa piippaavasta laitteesta, joka kertoi kun ruoka on valmis. Ei tarvinnut alkaa korvilla kurkottelemaan jotain hentoa ääntä raflan ääniraidan ja hiljalleen voimistuvan lounaskakofonian yli. We truly live in the future.

Ps. Tätä kirjoittaessani kahlasin muistojeni arkistoa edellisistä hampparimestoista ja surukseni täytyy todeta, että Breadstick No.4 on muuttunut pizza-kebab-buffaksi. No se vaikuttikin vähän liian hyvältä ollakseen totta, vähän niinkuin Say Delicious. Kyynel.

Pps. Tulevaisuudesta tuli mieleen, että käykääs kattomassa Sean M Carrollin “Origin of the Universe & the Arrow of Time“, oli oikein selväpäinen selitys ajan käsitteestä. Ja samaan syssyyn J Richard Gottin “The Mysterious Architecture of the Universe” on myös vahtaamisen arvoinen.

URL www.burgerjoint.fi
Puhelin 040-1879639
Osoite Kaivokatu 8, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.