Favela

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/1/16

Tänään alkoi sielunhoito rankan kaksivuotisen puurtamisen jälkeen ja päätin palkita itseäni tapaamalla pitkäaikaisia kavereita pöpilässä (no offense btw, tämähän ei ole enää käytössä jne). Mutta ennen sitä piti syödä jotain, kun fajitakset pitävät nälkää vain niin kauan. Matkan varrelta löytyi Favela, joka ei tarjoa lounasta ja oli näin oiva kohde lyhyelle mutustelutuokiolle.

A wonderful little bistroish restaurant in Töölö with a mismash menu and one of the most delicious vegetarian burgers in town.

Other restaurants nearby are Queen Sheba, Aa Han Thai and Perho.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/1/16

Mesta pitchaa itseään “Töölön slummina” ja on hyvin ajan hermolla tällä ravintoloitsija edellä + pienpanimomeiningillä. Tänään tarjolla oli: Favelan leipä joko Härkä-, Lohi- tai Papu-täytteellä (8e, lisäsalaatti 2e, valinnainen chili 0e); Talon Perunat (5e); Salaatti härällä tai tiikeriravuilla (8e / 10e); Talon makkaroita tabboulehilla (12e); Kalakeitto (9e); Papua ja kvinoaa (8e); Fish & Chips (10e); Falafel ja tabbouleh (10e); Raparperikakkunen (5e) sekä Rahkalettuja (4e).

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/1/16

Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa tiskille. Itselle valikoitui Favelan leipä paputäytteellä, lisäsalaatilla ja talon perunoilla (15e). Ruoka tuodaan veden kanssa pöytään, jostä löytyy aseet yms.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/1/16

Ruoka saapui melko nopeasti ja oli oikein hyvännäköinen setti puisella tarjottimella. Aloitin lisukesalaatilla ja nyt oli tehty kunnon salaatti. Oli pirtsakasti pikkelöityä punasipulia, rapsakkaa kaalia ja aivan ihanan etikkainen kastike jota oli juuri sopivasti tässä runsaasti pursuavassa purkissa. Mahtava aloitus!

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/1/16

Ranut olivat hyviä, isommat kärsivät hieman lötköjen yö -taudista, mutta pääosin olivat rapsakan makoisia ja kuohkeita sisältä. Ja se avokado-tahna oli ihan törkeän hyvää! Tomaattinen kastike oli ihan ook, mutta ei päässyt samoille leveleille. Ja se “leipä”, eli burgeri? Tämä oli yksi paremmista burgereista mitä olen Stadissa päässyt maistamaan, se maukas paputahna chilin poltteella sekä täyteläisellä majoneesilla oli ihan loistavan maukasta. Ja tällä kertaa se (itse tehty?) sämpylä oli paahdettu juuri sopivan rapsakaksi, mutta kuitenkin ihanan “pureskeltavaksi” (chewy) ja koko setti pysyi kasassa viimeiseen herkkupalaan asti. Ja vielä vegeburgeri! Jos et ole käynyt tsekkaamassa, niin soimaa itseäsi ja mene nyt heti.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/1/16

Sisustus oli persoonallisen värikäs ja hauskasti kalustettu hipsterin olohuone. Jalkapallolamput ja twerkkauskone toivat mielenkiintoisen lisäsävyn raflaan ja kyllä täällä ihan mielellään istuskeli.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/1/16

Asiakaspalvelu oli sujuvaa ja kohteliasta. Kasvissyöjälle oli vaikka mitä herkkuja, ehdottomasti suosittelen koestamaan. Lasten kanssa en välttis tulisi, ehkä tämä on enemmän tällainen aikuisten mesta?

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/1/16

Ja tekipä hyvää kävellä Hietsun hautausmaan kautta, Lapinlahden puistikon läpi ja pohdiskella rauhassa kaikkea mitä sitä on tullut väännettyä viimeisen parin vuoden aikana, mukaanlukien kaikki nämä kirjoitukset.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/1/16

Aika raffia menoa ollut, mutta nyt voi ottaa vähän iisimmin, olla enemmän perheen kanssa ja nauttia työn hedelmistä. Ja pitää varmaan käydä sen pöpilän Loop-ravintolassakin. Olipa hauska jutskaa vanhojen kamujen kanssa, suosittelen erityisesti sitä kaikille.

URL www.favela.fi
Puhelin 010-2928090
Osoite Mechelininkatu 13, Helsinki

2 thoughts on “Favela”

  1. Favela on tosiaan kelpo paikka, on vaan aika kaukana omilta normaaleilta (ilta-)alueilta. Ansiokkaasti sieltä saa ilta-aikaan ruoka-annoksia, jotka ovat astetta normaaliravintola-annoksia pienempiä ja käyvät hyvin iltasyömiseen. Esim. kalakeitto on hyvä ja juuri sopivaa kokoluokkaa.

    1. On se aika kaukana omilta reiteltä myös, mutta erittäin hyvän oloinen mesta.

      Hyvä toi iltaruokajuttu, taitaa olla aika harvassa ne baarit mistä saa jotain muutakin kuin pizzaa ja vielä noin tasokasta. Pitääpä koestaa se kalakeitto jos tuonne vielä eksyy.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.