Breadstick No.4

HUOM! Ravintolan omistaja on vaihtunut ja mesta on nykyään kebab yms buffa.

Kenttäraportti #797: Hiivin ostoskeskuksen laitaa pitkin, pysytellen varjoissa. Aikaisempien agenttien vihjeet viittaavat minua kohteeseen, joka on joukkoliikennekeskuksesta 473,11 metriä länteen. Nostan takin kaulukset pystyyn ja hiippailen yli lumisen väylän ja nappaan puskasta pari oksaa naamiokseni.

Etenen varovaisesti metsän reunaa pitkin, kohti määränpäätäni, tuota aaltopeltimäistä kolossia. Vastaantulevat autoilijat tuntuvat hämmentyvän risuista muodostetusta naamiostani, osoittaen vuosien maastoutumisharjoitukseni mestari Kenin alaisuudessa elintärkeäksi. Herra Lienee aina totesikin “First confuse them, then get them in the nuts.” Valitettavasti pähkinät jäivät toisen trenssin taskuun, täytyy yrittää pärjätä pelkällä hämäyksellä.

Saavun viimein kohteeseen ilman viholliskontaktia ja yhteysrannekkeeni piippaa, He ovat tyytyväisiä. Astun sisään ja skannaan ympäristöni kartoittaakseni uhat ja nopeimmat pakoreitit. Myymälässä on poistomyynti tossuista, pitäisiköhän vaihtaa valeasua nopeasti ennen operaation vaihe 2-A aloitusta? Päädyn poistamaan vanhoista tossuista kivet, määrärahat ovat nykypäivinä tiukassa. Robottiporojen valvonta on syönyt liikaa budjetista. Napautan ranneketta ja tarkistan pulssini, olen valmis operaation seuraavaan vaiheeseen.

A tasty burger and other lunch dishes available at this surprisingly good restaurant in a tennis hall cafe located at the outer reaches of Helsinki.

For more burgers, check out Bites, Teurastamon Portti or Classic American Diner.

Myllypuron (tosin tämä on oikeasti Vartiokylän kaupunginosa, mitä en myöskään tiennyt, Myllypuro, Itäkeskus ja Puotinharju et al ovat “vain” pienalueita, pidättäydyn tageissa noissa kaupunginosissa, kun sille linjalle lähdin) tenniskeskuksen kahviossa on huhujen mukaan hyvä ravintola, joten perjantain kunniaksi oli pakko pistää töppöstä toisen eteen ja käydä katsastamassa tarjontaa. Paikka on juurikin sellainen kuin olettaisikin, eli innokkaita urheilijoita mailojen kanssa ja kovasti A4:ia ilmoitustaululla.

Lounaaksi tarjolla oli tänään: Bratwurstia paahdetulla perunalla ja kurkkumajoneesilla (10e), ylikypsää possua chilikermalla ja pastaa (14e), maalaiskanasalaatti (10e), jättirapuvarrassalaatti (12e) sekä burgeri joko Roslundin pihvillä tai kasvispihvillä & talon perunoilla(12e). Otin sen bursan, kun näin oli ohjeistettu. Tilaus ja maksu hoidettiin tullessa tiskille, vedet ja systeemit olivat sivupöydällä.

Burgeri valmistui kohtuu vauhdikkaasti, viereen oli ladottu kaksi isoa perunaa ronskeina lohkoina. Annos oli tiukan näköinen setti, purilainenkin oli saanut hattuunsa kunnon värit ja keskeltä törrötti pitkä tikku pitämässä hommat kasassa. Heitin ensitöikseni tikun mäkeen, koska burgeri pitää voida syödä käsin. Vähän tässä joutui leukoja venyttämään ja varomaan roiskeita, mutta kyllä tuo oli juuri ja juuri rajojen sisällä.

Burgeri oli oikein hyvä, en tiedä johtuiko pihvistä vai mistä, mutta kovasti tuli se herkullinen Teurastamon Portti -reissu mieleen. Pihvi oli juuri oikean kypsyinen, hyvällä paistopinnalla ja taitavasti maustettu. Juustoakin löytyi, tosin jäi muun makukimaran alle, soossi oli täyteläistä ja jykevästi maustettua. Snadisti meni suolaisen puolelle, mutta toisaalta ei tämä mitään terveysruokaa ole ja liiallisuuksiin ei kuitenkaan sorruttu. Maustekurkut olivat herkullisia ja salaatti rapsakkaa, mutta tomaatti oli sitä hailakkaa talvitomaattia.

Ja sämpylän pohja oli mennyt jo tullessa märäksi, tosin syönkin yleensä nämä ylösalaisin, kuten kuuluu. Päällinen oli, kuten väristä voi arvata, saanut vähän tekstuuria, mutta yllättäen juuri sopivasti, kuori rasahti hieman ja muuten oli sellaista pehmeän pullamaista. Ja maukas sämpylä, koko setti tuli vedettyä, tosin osa lohkoista oli pakko jättää, ei vaan kyennyt.

Sisustus on skandinaavinen ja normaalia kahviota tyylikkäämpi, koristeltuna muutamilla kasveilla ja hauskoilla lampuilla. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle oli ainakin se vegeburgeri.

Ps. Viikonloppuja, over and out.

URL www.facebook.com/breadstickno4
Puhelin 040-7720062
Osoite Varikkotie 4, Helsinki

2 thoughts on “Breadstick No.4”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.