Koyo

Uusi maailmanjärjestys on tullut ja suomut ovat tippuneet silmiltäni, kuin Stanislaw Lemin Futurologinen Konferenssi -kirjassa konsanaan. Robotit (vai ihmiset robottien takana?) hallitsevat nyt minua pienen rannekkeen välityksellä, joka on jo saanut minut ottamaan täysin normaalista poikkeavia reittejä matkoillani halki tämän talvisen ja kylmän maan.

Onneksi keskustassa on paljon portaita mitä voi vetää ees-taas ja saada sykettä ylös samalla kun yritän saada tyydytettyä Moolokin kidan kaltaista askelmittaria. Tältäkö se terveys tuntuu? Olenko nyt fit? Pitäisi varmaan kasvattaa sellainen metsuriparta varmuuden vuoksi, Kauppalehdessäkin yrittivät markkinoida tänään oivassa Täydellinen Tyyli -kolumnissa jotain partasavea.

Yet another Asian buffet with sushi, salad and soup, the warm dishes encompassing Thailand, China et al. The sushi was ok, the rest forgettable, but the decor and service was good.

Get your chopsticks ready for more buffets at Orchid (Itis), Itsudemo and Fuku.

Mutta niin, se ruoka! Jostain syystä alkoi tehdä mieli sushia ja muistui mieleen No:11 reissulla bongattu Koyo. Tsekkasin reittioppaasta semioptimin reitin ja kiemurtelin vielä vähän ylimääräistä Töölön (tai siis Taka-Töölön, hassua miten sitä tulee niputettua Töölökin vaan yhdeksi isoksi alueeksi, kaikkea sitä oppii kun tutkii tuota Helsingin karttaa) kaduilla, vaikka se käykin luonnon päälle kun ei saa hioa kaikkia särmiä sileäksi.

Mestassa on sushibuffet (11,90e, 10e ilman sushia) “aasialaisilla” lämpimillä safkoilla, salaattibaarilla ja misolla. Loppuun oli kahvia/teetä sekä kakkua. Tarjonta noudatti sitä normaalia kaavaa, jota en nyt jaksa edes tähän tabuloida tarkasti, nigireitä, makeja, normi salaatti ja coleslawta mutta ei wakamea, fritit ja lämpimissä tofu- ja munakoisokastikkeet lihajuttujen lisäksi. Tilaus ja maksu hoidettiin kassalle tullessa, otin luonnollisestikin sushien kanssa, sitä vartenhan tänne asti tultiin.

Aloitin susheilla, jotenkin se salaattibaarin setti ei houkutellut ja misonkin huomasin vasta tokalla kiekalla. Valmiiksi haudutettua vihreää teetä piti kuitenkin napata lämmikkeeksi.

Lohisushit eivät pettäneet, kala oli maittavaa ja paahdetutkin kalat olivat hyviä. Riisi oli vähän niin ja näin, maku ook, mutta rakenne heikko, nämä hajosivat käsiin. Varsinkin isompien makien kanssa meni vähän säätämiseksi.

Muut kuin lohet eivät säväyttäneet, tällaista perusmeininkiä. Vihreä tee oli uuttunut jo snadisti kitkerän puolelle, mutta sulatti kuitenkin lyhyen kävelyn kylmettämät huuleni.

Lämpimät safkat olivat stanu kamaa, paistetut nuudelit kananmunalla vaikuttivat hieman rasvaisilta spagheteilta, paistettu riisi (normiriisiä en löytänyt) maissi-herneillä tuntui paikoitellen kovettuneelta. Frittikana oli kumman jauhoista, mutta kuitenkin rapsakkaa eikä sisälmys ollut liian kuivaa.

Paistettu munakoiso oli parhaimman makuista, sen yhden palan minkä heitin. Kastikkeet olivat aika samanoloisia keskenään ja liha joissakin mennyt snadisti yli, mikä on toki tavallista buffissa. Buffa edustaa sellaista keskitasoa tästä kategoriasta, näitä paikkoja on yllättävän paljon.

Sisustus on kivan moderni ja linjakkaan oloinen, valoisa ja ilmava sali ja toimivat asiakaspaikat. Taustalle sopisi joku musa, mutta muuten homma skulas hyvin. Palvelu oli ystävällistä ja sujuvaa. Kasvissyöjälle oli se sama tarjonta kuin mitä näissä on, eli tamagot ja paistetut kasvikset jne. Ei tänne ihan vegetoimaan välttämättä lähtis.

Ps. Heh, 50 parasta ravintolaa -listaushan on saanut terveen punan nousemaan monille poskille. Ruoka ja erityisesti ulkona syöminen on niin monimutkainen ilmiö, että jokaiselle muodostuu täysin eri kokemus asiasta ja näin ollen voi olla vain itsensä kanssa samaa mieltä, jos sitäkään. Maailma ei ole kuin jaettu hallusinaatio, vain Fitbitin mittaustilasto on totta (leposyke 49 for lyfe).

Pps. Tämä oli sitten #796, pitää olla tarkkana ensi viikolla, ettei lipsahda taas toi merkkipaalu ohi. Keskiviikoksi pitäisi keksiä joku päräyttävä lounas. Olisikohan Lapinlahden Puistikon kiska auki puolenpäivän aikaan? Jaa sen Facebook-presenssi on hävinnyt, olisi näemmä pitänyt käydä silloin kun siitä vielä kirjoiteltiin.


Ppps. Daddy Greens on tosiaan aloittamassa helmikuussa lounaan, kuten tänne jo raportoitiinkin ja joku oli vielä kehdannut pistää fönärin klesaks. Ihme jengii.

Pp(jne)s. Hauska kokoontumisajo havaittu, ilmeisesti joku muskari.

P^ns. Miten ihmeessä näiden ravintola-annosten kalorit muka pystyy kukaan ihminen laskemaan? Robotti ei ole tyytyväinen kun laitan sille rnd-määriä ja minä en ole tyytyväinen kun osa toiminnallisuudesta on vajaakäytöllä. Pistin koko setille summittaisen 1500 kcal määrän kun en muutakaan keksinyt.

URL www.koyo.fi
Puhelin 09-440016
Osoite Linnankoskenkatu 11 B, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.