Saba

Tunkkauspäivä aamusta asti ja jalat hellinä kaikesta käppäilystä. Nyt alkanut nuo rutiinit jo pikkuhiljaa muovaantua tietynlaisiksi, kotimatkaan tullut pieni ekstra, kun ramppaa keskustan tunneleita ja portaita pitkin kuin mielipuoli. Joskus tulee käveltyä useampaan kertaan saman henkilön ohi, mutta mitäs siitä, people are strange. Kaiken säätämisen seassa oli pakko tehdä “takki auki commit” ja ryntää safkaamaan, tällä kertaa kohde valikoitui lennossa ja hyppäsin Makkaratalon edestä sporaan. Päätin käydä tsekkaamassa Simply Good -ravintolan tarjonnan, joten poistuin Karhupuistossa ja kirmasin Linjoja pitkin kohti entistä Mare Chiaroa.

Mutta sehän oli mennyt suoraan remonttiin, ilmeisesti haastava tila tai jotain. Pitääpä käydä joskus parin kuukauden päästä vahtaamassa. Tämä aiheutti kuitenkin dilemman ja aloin käymään päässäni lähialueen vaihtoehtoja, Social Network Food Burger Blunt tms tai Moko olisi semilyhyen kävelymatkan päässä ja mielestäni Hesarilla yms on joitain käymättömiä paikkoja, tosin en edelleenkään lyhyen googlailun jälkeen pysty erittelemään että mitä. Talvi kuitenkin kipristeli korviani, toimistohiiri oli lähtenyt ulos ilman pipoa, sitäkin se Länsimetro teettää.

Sen lisäksi burgeri ei eilisen lounaan jälkeen kauheasti houkutellut, enkä jaksanut alkaa tsekkaa Mokon listaa. Kadun toisella puolella kuitenkin siinti Saba. Ravintola, jota en ollut jaksanut edes ottaa listalle notkumaan kaikkien niiden kertojen jälkeen joita olen tästä ohi kulkenut. Kuitenkin viereinen Lumi-pizzeria houkutteli vähemmän ja kylmä motivoi tekemään päätöksen.

Indian food, pizza and kebabs at this fast food joint along the Hämeentie road. The Lamb Vindaloo was generic and lacked flavor, this restaurant is probably more suited for a quick stop during a pub crawl.

Close by you can also find Raiku, Cafe Namcha and Daniel’s Cafe.

Pikaruokaa intialaisella twistillä, löytyy myös kebabia ja pizzaa sekä näkyvästi mainostettuja bissetarjouksia, joita näemmä hyödynnettiinkin asiakaskunnassa, litran stobe näytti olevan päämyyntiartikkeli. Mutta ruokaakin siis oli, tänään listalta löytyi: Aloo zeero eli inkivääriperunoita ja kukkakaalia (7,90e), chicken tikka masala (8,50e), lohi du plaza eli tulisesti maustettua lohta sipulimuhennoksen kera (8,90e), lamb vindalo eli tulisesti maustettua lammasta vindalo-kastikkeessa (9,50e) sekä kombo kahdesta annoksesta (9,90e). Lounaaseen kuului riisi, naan-leipä sekä alkusalaatti ja lasillinen limua. Otin lampaan ja keräsin vähän salaattia mukaan.

Alkusalaatti oli aika aneeminen esitys. Jäävuorisalaatti oli nähnyt parempiakin päiviä, kurkut ja tomaatitkaan eivät olleet hehkeimmillään, tosin eipä ne talvella juuri ole. Purkkichilit olivat etikkaisen tulisia ja kastike ei ollut pahaa. Pepsi Max lohdutti.

Pääruoka tuli kohtuullisessa ajassa, ihan nopeinta pikaruokaa tämä ei ole, mutta ei hitaintakaan. Riisiä oli maltillisesti ja se oli semiok, vähän paakkuuntunutta, mutta kosteahkoa ja aika hyvän makuista. Naan-leipä oli pullamaista ja tästä puuttui kaikki rapsakkuus yms, mutta toimi tämä kastikkeen kaivelemiseen.

Raita oli vähän paksumpaa kuin normaalisti ja siinä oli vähemmän sattumia kuin muissa vastaavissa, mutta menetteli. Lammaskastike oli oudon mautonta ollakseen “vindalo”-nimellä myytävä asia. Ei tässä ollut tulisuutta laisinkaan, muutenkin makuprofiili oli kovin ohut, lammasta oli vähän ja se oli kovin pieninä palasina, mutta oli kuitenkin ihan kohtuu mureaa.

Annoksen maltillinen koko sinänsä sopi itselle, kun piti syödä vähän vähemmän, mutta noin muuten tämä ei ollut kyllä mikään ihan ihmeellinen safka. Luulen, että se kolpakko olisi ollut ns. prerequisite. Ja ottaen huomioon vielä tuon hinnan, niin parempaa löytyy lähistöltä eikä tarvi edes erityisemmin etsiä.

Sisustus on ruuhkainen yhdistelmä kaukoitää ja korttelikapakkaa. Vilkkuvat valot ja synttäreistä jäljellä olevat koristeet sekä ajan hampaan nakertama kalustus ei jotenkin puhutellut. Taustalla höpisevä juontaja jossain näistä “kilpailuohjelmista” arvuutteli jengillä kirjekuoresta löytyvää auton merkkiä (huom! ei mallia), mutta soittajilla oli kovin huono menestys.

Eipä noita automerkkejä maailmassa kauheasti taida ollakaan. En tiennyt, että näitä ohjelmia edelleen tehdään, toisaalta milläs muullakaan sen päivän kuolleen lähetysajan täyttäisi. Onkos Ostos-TV:tä enää? Kasissyöjälle oli jotain, mutta ihan oikeasti en suosittele tätä ykköskohteeksi.

Ps. Ravintola Nolla on saamassa pysyvät tilat. Ja KOM-ravintola muuttamassa nimeä (Pontus) ja konseptia.

Pps. Fu Man Lou on hävöksissä ja tilalle on tullut Street Bar. Sekin on listalla, mutta aukesi jo 10:30 lounaalle ja näihin pitää mennä kärppänä sisään tai sitten ei ollenkaan (paitsi jos on muita peesissä). Ainiin kerpele! Tämä oli #799! Meinasin unohtaa! Huomenna ei ole #800, koska on yksi pakollinen kuvio ja pitää mennä jo käytyyn raflaan. Mutta torstaina tärähtää, Karjalasta kajahtaa, vai miten se meni? Voi ei, nyt iski joulustressi päälle. Mihin mä meen, mitä mä laitan päälle?

Ppps. Kävelin nopeasti (lisäaskelia!) Hakiksen väistöhallin läpi, oli yllättävän hyvä, valoisa ja isosta ruuhkasta huolimatta tilavan oloinen. Täällä pitää käydä joku kerta lounaalla tms.

URL www.ravintolasaba.fi
Puhelin 09-7733998
Osoite Hämeentie 7, Helsinki

6 thoughts on “Saba”

 1. En suosittele mutta Itiksen Rosso Expressistä voisi saada hauskan jutun Helsingin huonoimpana ravintolana numeroksi 800. Suosittelen tai en siis suosittele pannupizzaa 🙂

  1. Hah! Duly noted, yritin eilen pähkäillä tuota kohdetta, mutta osa vaihtoehdoista on jo täyteen buukattuja ja tässä on pari muutakin parametria mitä pitää ottaa huomioon.

   Voi olla, että pitää vaan napata seuraava sopiva listalta. Mutta pitää laittaa toi muistiin 🙂

 2. Haapaniemenkadulla olisi ehkä ollut parikin vaihtoehtoa, Google löytää “chokh Di kitchen” ja muistikuva on jonkinlaisesta afrikkalaisesta kahvilasta joka mainostaisi lounasta?

  1. Jei, kiitos vinkeistä! Jännästi toi Chokh Di Kitchenin osoite on saman oloinen kuin Cafe Namcha, tosin vain hieman (3 vs. 1-3).

   Ja onkohan tuo afrikkalainen Samsons? Pitääkin tarkistaa kun on noilla nurkilla pyörimässä.

  1. Tuopillinen näytti olevan tosiaan pääasiallinen syy käydä siellä. En kokeillut, joten en osaa suositella.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.