Fabrik

Tadaa! Lounas #800 on nyt tehty ja taputeltu, eli ruokaa on syöty ja paljon. Vaikka ei uskoisi, kun on robottiohjauksella tuo painokin jo tippunut hieman, tosin oli se alenemaan päin jo ilman apuvälineitäkin. Tänään piti siis keksiä joku normaalia mielenkiintoisempi vaihtoehto, perustuen siihen ikiaikaiseen sääntöön, että tietyt numerot ovat merkityksellisimpiä kuin toiset. Erityisesti numerot joissa on paljon nollia.

R tuli myös lounaalle, joka aiheutti lisäpiirteen kokonaisuuteen, enkä tavallaan halunnut poimia “siltä listalta” Nokkaa tai Palacea, kun olen niissä tavallaan käynyt. Ora palvelee vain perjantaisin ja muut tuntuivat liian “normaaleilta”. Mutta Fabrik-ravintola on ollut jo hetken tapetilla, jääden jotenkin oudosti omilta listoilta puuttumaan. Nyt oli hyvä hetki korjata tilanne ja käydä tarkistamassa meininki.

A Scandinavian styled bistro with Mediterranean flare in their food. The lunch was light and tasty.

Other restaurants close to this one are Il Bucatino, Fulbari and Bumi Cafe.

Lounaaksi tässä “italialaiseen ja ranskalaiseen ruokakulttuuriin” perustuvassa ravintolassa on tarjolla lautasannoksia, tänään päivittäin vaihtuvalta listalta löytyi: Paistettua lohta kermaisella pinaatilla & 67 asteen muna (ja currykastiketta) sekä Falafel ja linssi-tabbouleh’a & baba ganoush-munakoisotahnaa. Koska oltiin isosti liikkeellä, niin otettiin koko lista, R nappasi lohen ja minä falafelit. Loppuun on kahvia tai (pussi)teetä. Tilaus ja maksu hoidettiin tiskillä tullessa, safkat tuodaan pöytään. Aseet yms on jo pöydissä.

Ruoka tuli vauhdikkaasti, vaikka oltiin about ruuhka-aikaan ravintolassa. Ensi silmäys annoksiin oli jännä, annokset olivat kivasti aseteltuja, mutta myös yllättävän riisutun oloisia. Toisaalta yksinkertainen on kaunista ja niin edelleen, joten hyökkäsimme nälkäisinä annosten kimppuun. Oman annoksen huippukohta oli se jännän meksikolaisen (oliko se korianteri mikä tämän vaikutelman sai aikaiseksi?) oloinen baba ganoush.

Tämä oli sopivan kirpsakka ja samalla täyteläinen, antaen mukavan mehukkaan (ja yllättävän tomaattisen oloisen, vai johtuiko se siitä tabboulehista) vastakohdan kuivahkoille falafeleille. Pyörykät oli vängästi maustettu, mutta eivät silti olleet Stadin kärkikastia, mielestäni mm. Mediterraneon loistavat pullat pesivät nämä. Linssi-tabbouleh oli hauskasti erilainen, raikas lisuke, kuten myös se simppeli vihreä salaatti.

Focaccia-leipä oli maukasta ja miellyttävän ilmavaa, eikä liian rasvaista/suolaista, kuten nämä joskus tuppaavat olemaan. Leipää kaipasimme molemmat enemmän ja R:n lohkoon oli eksynyt (värjätty) musta oliivi. Oliivit ovat toki normi”mauste” näissä leivissä, mutta tämä ei jotenkin ehkä osunut niin maaliin. Oma annos oli ihan jees tällaiseksi kevyeksi vegelounaaksi.

R kauhisteli hetken sitä currykastiketta (tästä ei ollut siis mainintaa raflan seinällä, vain webastossa ja tuulen kaatamassa ulkofläpissä), joka ei ole hänen suosikkejaan (note to self: “mutta meidän kastikkeessa on taco-maustetta”), mutta kävi sitten kalaan käsiksi. Pääsin itsekin maistamaan annosta ja kala oli mielestäni hyvin kypsennetty, pintaakin oli saatu mukaan ja itselle se kevyehkön makuinen curry pelasi.

Mutta molemmat meistä ihmetteli sitä kermaista pinaattia, jota oli eksynyt lautaselle yksi teelusikallinen. Oikeastihan tässä oli lisukkeena lohkoperunat ja se pinaatti ei sieltä mitenkään noussut esiin makunsa puolesta. Perunat olivat ook, kuten se sama vihreä salaatti mikä minullakin oli. Kananmuna oli hyvä ja sai meitä muistelemaan Helsingin Kulinaarisen Instituutin molekyylikokkauskurssia, jossa keitettiin kaniksia hyvin tarkalla asteella.

Loppuun vedettyyn kahviin sai kannusta “oat milk” maitoa, joka tuli kiireessä luettua “goat milk”, millastakohan se olisi. Molemmat annokset olivat ihan passelit, tällaiseksi kevyeksi lounaaksi. Mutta ei mitään sen ihmeellisempää, mikä on sinänsä siis ihan ok, mutta ei tämä osunut ihan sinne ennakko-odotuksien hahloon. Mikä on tietty oma vika, mitäs odotin.

Sisustus on valoisa ja tilavan oloinen, L-muotoisen tilan toista päätyä koristaa viherseinä, toista viinikaappi. Lattia on ilmeisesti originaali, kun on ottanut sen verran hittiä, pistää miettimään, että mitä tässä on ollut aiemmin. Kalustus on linjakas ja isojen ikkunoiden ääressä oli mukava istuskella lounastamassa. Taas oli löydetty myös hienoja lamppuja kattoa koristamaan. Taustalle olisi ehkä kaivannut jonkun ääniraidan. Asiakaspalvelu oli ripeää ja asiallista. Huomenna sitten uutta putkeen, kai tässä pitää loputkin kaupungin ravintoloista rehata läpi kun on tähän asti päästy.

Ps. Äh, taas oli jäänyt kaupunginosat merkkaamatta, mutta paikkasin näin jälkikäteen. Joidenkin uusien rutiinien käyttöönotto on näemmä vaikeampaa.

Pps. Tricky Disco.

URL www.fabrikhelsinki.fi
Puhelin 010-3370750
Osoite Tehtaankatu 25, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.