Itsudemo

Tämä pamahti samantien kärkikahinoihin Stadin sushibuffien joukossa. Luontoäiti helli vaakasuoralla räntäsateella, joten tässä ihan herkistyi kun tetsasi pitkin kaupungin katuja, varsinkin kun pääsi vielä käväisemään Kauppatorin laitamilla lounaan yhteydessä. Ainiin, se Länsimetrokin alkaa olla otettu käyttöön, liityntäparkkikin on jo auki ja osaan nyt jopa ajaa oikeaan paikkaankin. Ison Omenan parkkihallin laajennuksessa on varmaan ollut Xzibit mukana suunnitteluvaiheessa, koska sinne on pistetty parkkipaikka parkkipaikan sisään.

Alimmassa kerroksessa on omat, toiset puomit, niiden varsinaisten puomien lisäksi. Tämä ei ollut itselle ilmiselvää, mutta nytpä olen senkin oppinut. Kuten myös sen, että Tapiolassa osa junista kääntyy takaisin. Tulipahan nähtyä sekin tunneli nyt erinomaisen tarkasti. Mutta metro on hyvä! Pidän metrosta ja tämä on oikein toimiva ja mukavampi tapa matkustaa työmatka kuin se edellinen, vaikka dösätkin on ihan kivoja.

A very good sushi buffet right next to the Kamppi shopping mall colossus, with not just fresh and well made sushi, but also tasty warm dishes and a dessert buffet.

Other excellent sushi buffets in Helsinki are Orchid (Itis), Tokyo55 and Fuku.

Ainiin! Se lounas! Jostain (eat.fi:n arvostelut?) tuli bongattua tämä uusi, Tampereelta lähtöisin oleva sushibuffet (15e, paitsi tämän viikon on 12e tutustumistarjous). Ja vaikka nyt buffa ei mitenkään järisyttävän kiinnostavalta tuntunutkaan, niin jotenkin tuota sushihammasta kolotti siinä määrin, että päätin tunneloida tänne.

Varsinkin kun nyt on pari päivää tullut käytyä “vanhoissa” paikoissa. Kyseinen rafla on tullut Tang Dynastyn tilalle, mutta operoi jokseenkin samalla konseptilla, eli sushia, soppaa, salaattia ja lämmintä ruokaa löytyy, itä- ja kaakkoisaasialaisilla painotuksilla.

Mutta on täällä myös jälkkäribuffa. Sushibuffet oli laaja ja sisälsi niitä normaaleja makeja, nigireitä sekä gunkan-makeja kuin mitä voisi olettaakin. Mutta oli myös kiiwiä(!) yms muuta vähän jännittävämpääkin sorttia. Salaattibaaristakin löytyi normijuttujen lisäksi kimchiä (#vaimitentoitaipuu). Jälkkäripuolella oli: Juustokakkua (jei), tuulihattuja, mustikkapiirakka jne. Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa kassalle.

Aloitin susheilla ja salaatilla. Wakame oli hyvää, ei sellaista nesteessä lillunutta, mitä joskus tapaa. Kimchi oli maittavaa, joskin vähemmän tulista kuin olisin toivonut. Sushit olivat upeita, yksiä parhaimmista mihin olen buffissa törmännyt. Riisi oli hellästi, mutta varmasti maustettua ja omasi loistavan tekstuurin. Nigireiden riisipallot pysyivät kasassa, mutta olivat silti sopivan ilmavia.

Riisin yksittäiset jyväset erottuivat kielellä ja kokonaisuus oli juuri sopivan kostea ja silti sopivan jämäkkä. Kala oli suussa sulavan herkullista, erityisesti lohi (niin grillattu kuin normi) oli valmistettu todella taitavasti ja maistui raikkaan täyteläiseltä. Myös ankerias oli mainiota, nämä harvoin buffissa vakuuttavat, mutta ei tämä Kokoron unagille pärjännyt. Soppakanuunasta napattu hapan-tulinen kanakeitto oli jees, mukava lämmike, mutta ei muuten jättänyt erityistä muistijälkeä.

Lämmin ruoka oli sekin erittäin hyvää (vaikka kuvat eivät olekaan), erityisesti tykästyin “frittiosastoon”, kun siellä oli isoja fritattuja katkarapuja, potstickereita, niiden normijuttujen lisäksi. Hapanimeläkastikkeen sijasta oli jotain bbq-kastikkeen oloista sekä makeaa chilikastiketta.

Molemmat toimivat frittien kanssa erinomaisesti ja niin mehukasta possua sisältänyt potsticker, paneroitu possunkylki, kuin pinkeän paksu katkiskin olivat rapsakoita pikku herkkupaloja. Paksut paistetut udon-nuudelit olivat herkullisia, ei liikaa rasvaa ja nuudelit olivat imeneet hyvät maut itseensä. Paistettu tofu oli saanut tuhdin maustekastikkeen kaverikseen ja tätä söi oikein mielellään.

Muuten kastikkeet olivat aika lailla toistensa kopioita, mutta kuitenkin ihan hyvin paistettuja. Lihat olivat murisevan mehukkaita, kasvikset napakoita ja päälle oli silvottu vähän purjoa (miksi ei kevätsipulia?). Eli kohtuullisen kattava ja hyvä valikoima myös lämpimiä ruokia.

Jälkkäripöytä notkui herkkuja, mutta yritän pysyä tiukkana näiden suhteen ja maistiaisiksi vetäsin vain yhden tuulihatun, tason määritykseksi (joo joo) ja muutenkin oli kiire sinne Kauppatorille. Tuulihattu oli hyvä, ehkä snadisti lötkömpi kuin mitä olisin toivonut, mutta poksahti suuhun herkullistä täytettään. Poistuessani raflasta kakkosen pysäkille, kaksi herraa kävelivät ohitseni ja toinen hehkutti “uskomatonta mustikkapiirakkaa”, matkalla raflaan, eli ehkä sitäkin kannattaa kokeilla.

Kyllä tämä meni nyt sinne Tokyo55 ja Fuku -tasolle ja ajattelinkin, että seuraavan kerran kun mennään perheen kanssa syömään niin voisi ehkä tulla käymään täällä vs. Caverna tai Fuku. Kannattaa ihan ehdottomasti käydä tsekkaamassa, toivottavasti sushien taso pysyy jatkossakin näin kovana.

Sisustus on yksinkertaisen linjakas ja tummanpuhuva. Taustaseinällä on loosseja privaatimpaa fiilistä kaipaaville ja ikkunat avautuvat Narinkkatorin ja Lasipalatsinaukion sekamelskaan. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle oli aika hintsusti juttuja, kuten näissä yleensä. Toki jos sillä tofulla, kiiwinigireillä, kappamakeilla jne meinaa pärjäillä, niin sitten. Lasten kanssa ehdottomasti pitää joku kerta käydä, tämä oli siinä määrin hyvä ja tilaakin löytyy.

Ps. Perheet Safkaa -tapahtuma on tulossa, tammikuussa natiaisten kanssa liikenteeseen ja hyvää ruokaa syömään.

URL www.itsudemo.fi
Puhelin 09-3233200
Osoite Salomonkatu 3, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.