Turkkilainen Ravintola

Ärsyttävä sää sai harkitsemaan tunnelointia ja muistin, että Myllypuron metroaseman vieressä piti olla se joku hehkutettu turkkilainen ravintola, jolle on innovoitu nimeksi Turkkilainen Ravintola. Onkohan nimen keksimisessä ollut se sama porukka, joka on tuunannut niitä yksinkertaistettuja sloganeita maakunnille. Samaa tyyliähän edustaa myös mainio Persian Ravintola. Mutta siis edessä oli metromatka kohti itää joka piristi kummasti tunnelmaa.

A Turkish restaurant with a very tasty lunch buffet in an unorthodox environment. The buffet includes soup, an exhaustive salad bar, some warm dishes and pizza slices.

Some of the other Turkish style buffet’s in Helsinki are Istanbul Grilli, Pasha’s and Halikarnas.

Paikka on tosiaankin Tebskan kyljessä sijaitseva rafla, jossa lounaaksi löytyy normi pizzojen (7,50e) ja kepsujen (7,50e) lisäksi runsas buffet (9,50e) jossa on soppa, salaatti, lämpimiä ruokia sekä pizzaslaisseja. Eli vähän samanoloinen kuin esim. Istanbul Grilli, Pasha’s tai Halikarnas. Pääruokina oli tänään: Vihreä papukeitto, possu sac kavurma, broiler fajitas sekä mausteinen kasvispannu.

Noin muuten buffasta löytyi: Riisiä, kebabia, pizzaslaisseja, tomaattikastiketta, jogurttikastiketta, couscousia (vai bulguria?), punakaalisalaattia, marinoituja kaalisalaattia, kikhernesalaattia, marinoituja oliiveja, maustekurkkuja, erilaisia piiraita, kurkku-tomaatti-punasipuli-persiljasalaattia, pari jotain kastiketta mitä en tunnistanut ollenkaan, tortilloja ja varmaan muutakin mitä unohdan. Tilaus ja maksu hoidettiin tullessa linjaston päätyyn. Aseet löytyivät pöydästä paitsi isot lusikat soppakanuunan luota ja vesi+mehut olivat linjaston alussa. Päivän lehtiä näytti olevan myös tarjolla.

Nykäsin alkuun sopan ja tämähän oli oikein herkullista linssikeiton oloista, muutamilla (papu?)sattumilla. Vähän tuli mieleen se oiva Govindamin linssiherkku, kivasti mausteisuutta ja hyvä suutuntuma. Tämän sivuun tuli vedettyä sitä jotain piirasta jossa oli ehkä pinaattitäyte ja jotain kamaa mitä roiskui reunoista kun puraisin siihen. En kuitenkaan onnistunut roiskimaan mitään paidalle, mikä on ihan uskomatonta, kun näin kovaa kuitenkin yritin. Piiras oli sekin maittavaa, mutta kaipasi vähän maustetta mukaan, jota löytyikin sen mahtavan jogurttikastikkeen muodossa.

Pääruoka tulikin sitten vedettyä perus ruotsinlaivamoodissa ja periaatteessa se tähän settiin tavallaan sopiikin, kun eri sörsseleiden maut olivat sopivassa harmoniassa toistensa kanssa. Ja vitsit mikä harmonia se olikin, upean vahvoja makuja ja rohkeaa maustamista kautta linjan. Se jogurttikastike oli todella maukasta ja sitä tulikin vedettyä vähän kaiken kanssa.

Couscous (vaimitäolikaan #laputoiskiva) oli saanut kunnolla chilin potkua mukaan ja tämä oli kanssa yksi suosikkikomponenteista ylitsevuotavalla lautasella. Tomaattikastike oli sekin hyvää, kuten myös kaalisalaatit ja kikherneet, mutta vähän nämä jäivät muiden juttujen taakse. Punasipulia tuli hyvin siitä salaatista mukaan ja väsäilin niistä tortillaletuista, possusta, punasipulista sekä muista jutuista herkullisia kääröjä, mitä sitten ahmin suurella ruokahalulla.

Tämä oli todella hyvä versio tällaisesta kebab buffasta ja ainoa mikä jäi harmittamaan, oli että en millään jaksanut maistella kaikkia juttuja. Sac kavurma possuannos oli muuten hyvä, rapsakka ja silti mehukas, mutta siihen oli vedetty niin huolella suolaa, että alkoi jossain vaiheessa tökkimään. Toki sillä jogurttikastikkeella sai vähän taitettua tätä, mutta snadisti latisti annosta.

Muuten siis ihan mahtava lounasbuffa ja oli mielestäni ainakin jonkun verran parempi kuin esim. aikaisempi suosikki Istanbul Grilli. Vähän jäi Sandron äärimmilleen hiotusta salaattibuffasta jälkeen. Suosittelen käymään, idän kaukojunaan vaan matkustelemaan.

Sisustus on linjassa ympäristön kanssa ja vaikkakin ihan siisti ja kivasti koristeltu, niin vähän tällainen vanhanaikaisen mökkimäinen fiilikseltään. Ei siinä mitään, tuo jännittävää ristikkäisyyttä kahden kulttuurin kohtaamisesta. Ja mukavampi tämä oli fiilikseltään kuin Eltsun Nesteen rafla.

Asiakaspalvelu oli asiallista, kantiksia kohtaan löytyi jo vähän nasevuuttakin, kuten toki asiaan kuuluukin. Kasvissyöjälle oli moniakin vaihtoehtoja, kannattaa ehdottomasti kokeilla, vähän erilaista makuprofiilia tarjolla. Lasten kanssa tuskin tulee lähdettyä, on niin isosti ohi omien kulkureittien (niin paljon kuin Pyllymuron ja Itiksen alueella on tullutkin joskus rehattua).

Mutta onpas siitä tosiaan aikaa kun on viimeksi täällä tullut käytyä, metroasemakin oli ihan bränikän oloinen, ostari oli hävinnyt ja oli vaikka miten paljon uutta tönöä. Silloin kun itse asuin Itiksessä, niin muistan kun hälistiin siitä maan putsaamisesta etc.

URL www.turkkilainenravintola.fi
Puhelin 050-4083500
Osoite Myllypurontie 8, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.