Jackie

Litsis lätsis, vettä tulee joka nurkasta, onneksi pieni sahaaminen auttaa. Tänään oli Suomi 100 itsenäisyyspäiväjuhlat koululla ja näin ollen aamu alkoi melko avantgardistisella kokemuksella. Pääsin toimistotohinoihin normaalia myöhäisemmässä vaiheessa, joten olin melko eri faasissa verrattuna muihin. Joten siirtyminen lounaalle oli mitä yksinkertaisin päätös. Luikahdin Ruttopuiston läpi kohti Iso-Robaa, jonka Jackie-ravintola oli eilisessä postauksessa vääntynyt jostain syystä Charlieksi.

Huukkers, kuka näitä laskee (paitsi minä)? Tämä We Got Beef -mestan tilalle ilmestynyt ravintola tarjoilee pizzaa ja nykyisin tosiaan myös lounastakin. Rafla on ollut tarkkailulistalla jo jonkun aikaa, mutta jotenkin ei ole tehnyt mieli sitä lättyä. Kuitenkin eilisen faux pas:in jälkeen oli pakko korjata tilanne ja näin löysinkin itseni tutuista koordinaateista. Alkupäivän hämmennyksen takia tosin jäi tuo fotaaminen aika vähälle, joten kaivetaan arkistoista jotain ikivanhoja Roba-kuvia.

Pizza and drinks available at this hip haunt, with an additional salad bar for lunch. The salads were good and the pizza tasty, if not particularly marvelous.

The Iso-Robertinkatu street has many interesting restaurants, such as Tortilla House, Vibami and Na’am.

Eli pizzaa ja salaattibaari (10,30e margherita, muut pizzat enemmän) tai soppaa + salaattia (10,30e). Tänään salaattibaarissa oli (#laputoiskiva): Marinoituja porkkanoita + papuja + jotain pyöreitä (linssejä? pieniä papuja?), salaattisekoitus, perunasalaattia, tofua ja juttuja, oliiviöljyä ja sitruunavinaigrettea. Baaritiskiltä löytyi myös leipää, vettä ja aseet sekä pizzan tykötarpeet, eli oreganoa ja tabascoa & chilirouhetta. Tilaus ja maksu hoidettiin tullessa tiskille. Itselle valikoitui margherita ja salaatti.

Alkusalaatti oli yllättävän runsas ja hyvä setti. Asioita oli viitsitty marinoida melko onnistuneesti (ne porkkanat ei jotenkin säväyttäneet, kuten eivät ne mysteeripalluraiset) ja valikoima oli sopivan laaja, että meni vähän taiteiluksi sen pienen lautasen kanssa.

Itse tehdyn oloinen sitruunavinaigrette oli myös hyvää, kuten se ciabatta. Tietämättä ollenkaan, että minkälainen tai mikä keitto täällä oikein oli tarjolla, niin voisin kuvitella soppa+salaatti vaihtoehdon olevan ihan kokeilemisen arvoinen asia. Tosin vastapäätä löytyy myös erinomainen Na’am.

Pizza tuli ja oli kovin tutun oloinen lätty. Ulkoisesti tämä muistutti paljonkin niitä versioita mitä on tullut saatua muista hipsterimäisistä rafloista, kuten nyt vaikka Linko tai Putte’s (tosin Putte’sin pizza ei silloin iskenyt, voi olla että syy oli osittain myös minussa). Pohja oli mainio, kuten myös reunat. Ehkä aavistuksen liian kuivakkaa, mutta juuri sellaista rapsakkaa ja kohtuullisen sitkoista kuin mitä toivookin näistä. Selkeästi parempi kuin joku random kebab-pizza-paikka, mutta ei silti niin paljon kuin mitä jotkut, kuten Capperi, Via Tribunali tai Enso.

Kastike oli hyvä, vähän ehkä makean puoleinen, mutta maukas ja sopi käteen nostettavien slaissien päälle hienosti. Juustoa oli maltillinen määrä ja se komppasi muita komponentteja taiten. Eli hyvä pizza oli ja paljon lisäpisteitä maittavasta alkusalaattipöydästä. Kyllä täällä kannattaa käydä, ainakin jos sitä känkkyä tekee mieli.

Sisustus on urbaani ja hämyisä, mikä sopii tällaiselle hieman ööklubimaiselle oleskelutilalle. Vähän näissä tällaisissa paikoissa tulee mieleen se, ettei näitä ole varsinaisesi suunniteltu päiväsaikaan käytettäviksi, snadisti sellainen aamujatko-meininki.

Mutta ei se mitään, kyllä tässä ihan mielellään istuskeli syömässä ja katselemassa vastavalmistunutta Roban “kävely”katua (missä autot kaahailee). Taustalla soi rauhallisella voluumilla tesnoa ja ulkona kuljetusfirmojen edustajat lastailivat kamaa liikkeisiin, safkaa kaupunkiympäristössä. Kasvissyöjälle oli kaikki (ehkä, en tiedä siitä sopasta) vaihtoehdot auki ja ainakin pizza toimi ihan jees.

Lasten kanssa ei välttis itse tulisi mentyä, mutta toisaalta tässä oli joku mammapartio vaunujensa kanssa liikkeellä ja tilaa tosiaan löytyi vaikka muille jakaa, eikä musakaan ollut liian kovalla, joten pikkuiset saivat hyvät päikkärit samalla kun äidit pääsivät bamlaamaan ja skruudaamaan. Hyvä hyvä.

Ps. Ei ole kurantimpaa kuvaa raflasta, kun en jotenkin tällä kertaa ollut ihan messissä ja jäi ottamatta. Enkä nyt jaksa edes mennä myöhemmin ottamaan uutta kuvaa, vaikka joskus olen niin tehnytkin. Sori siitä (not sorry).

URL www.jackie.fi
Puhelin 040-1351782
Osoite Iso Roobertinkatu 21, Helsinki

3 thoughts on “Jackie”

  1. Tulipa tästä pizzapostauksesta vaan mieleeni, että oletkos rekisteröinyt Niemenmäessä sijaitsevan Pizza Mix-ravintolan olemassaoloa? Omakohtaisesti en ole päässyt vielä testaamaan, mutta tuttavapiiri on hehkuttanut paikan pizzoja “kaupungin parhaiksi aidoiksi italialaisiksi pizzoiksi”.

  2. Pizza Mixistä kuulunut munkin korviin huhuja. Sijainti vaan sellainen että ei ole saanut aikaiseksi mennä.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.