Pupu

Jes! Pääsin lopulta kotiin asti ja oli erittäin hienoa nähdä perhettä pitkästä aikaa. Paineentasaus teki tehtävänsä ja nyt on taas energiaa vääntää bittiä. Alkoikin jo olla vähän sellainen kyllästynyt olo, mikään ei oikein tuntunut miltään ja silloin ollaan menty jo vähän liian pitkälle. Mutta nyt on pää kuosissa, rento olo ja sain varpaisiinkin sellaset hiertymiin tarkoitetut laastarit, joten meno senkun yltyy vaan. Aavistuksen kiirus kuitenkin vielä, joten päätin ottaa nopean hengähdystauon ja käydä vetämässä jotain kevyempää kaikkien näiden snäcksien jälkeen.

Veggies on the menu at this healthy salad bar leaning heavily to the take-away side of doing business. The salad I had was large, tasty and made me feel good.

For more lunch salads, take a gander at Trocadero, Oatz and Cafe Aalto.

Kohteeksi valikoitui Pupu, jolla on etäpiste nykyään Manskulla, Solon vieressä (saisikohan tuolta muuten niitä parempia kävelykenkiä, pitääkin käydä tsekkaamassa). Tämän pikku kiskan ulkopuolella on pari pöytää ja sisältä löytyy yhden hengen vetävä baaritiski. Tämä hauskasti nimetty tavintola tarjoilee pelkkiä salaatteja ja menu on rakennettu terveysnäkökanta kärjessä.

Tarjolla on esim. (en rupea kaikkea tabuloimaan tähän, heillä on selkeä webska): Caesar eli roomansalaattia ja lehtikaalia, kirsikkatomaattia, parmesaanikeksiä, parmesaanilastuja ja pehmeää Caesar-kastiketta(10e); Caesar plus eli sama kanalla ja kaniksella (15e); Hotti eli salaatti katkiksilla ja Srirachalla (16e) sekä Nice & spicy eli lehtikaalia, pinaattia, Ras el Hanout -paahdettua kukkakaalia ja bataattia, kotijuustoa, chilipaahdettuja kikherneitä, kirsikkatomaattia, paprikaa, hummusta ja pehmeää kurkku-jugurttikastiketta (12e).

Näiden lisäksi on smoothieita ja juomia, mm. tölkki kookosvettä (3e), joka tuli otettua, vaikka edellinen kokemus kookosvedestä oli puistattavan kamala. Tilaus ja maksu hoidetaan kassalle tullessa, aseet saa samaisesta mestasta ja vesipiste (onpas nämä tällaiset lasitönikät nykyään yleisiä) on oven vieressä. Itse otin tuon Nice & spicyn, kun se Ras el Hanout -mausteseos kiehtoo.

Salaatti tuli eteen hyvin nopeasti (näitähän saa siis myös mukaan, tai oikeastaan erityisesti take-awayna) ulko”terassille”. Annos oli runsaan värikäs ja sisälsi melkoisen määrän komponentteja. Tämähän oli oikein oiva salaatti! Lehtikaalikin oli onnistuttu naamioimaan syötävään muotoon ja hummus oli erittäin maittavaa, tätä tulikin lörtsyteltyä siemeniä yms juttuja täynnä olevalle leivälle. Leipä oli ihan jees, kiva että oli tällanen ituhippileipä, sopi tähän annokseen mainiosti.

Ja se juustokin oli tosi hyvää, vähän sellaisen miedon vuohenjuustofetan oloista ja ainoa mitä oikeastaan jäin kaipaamaan tässä oli sitä tulisuutta, jota ei ollut nimeksikään. Ne chilipaahdetut kikherneet olivat myös aika jänniä, lähempänä sellaista poksahtelematonta popparin jyvää. Hampaissa vaan napsahteli kun rouskuttelin pupumaisesti (I’m not sorry) haarukallisia herkkusaldea. Erittäin hyvä lounassalaatti ja juurikin sellainen överiterveellisen oloinen systeemi, mitä kaipasinkin. Ja vaikka oli nälkä, niin en mä tätä ihan kokonaan jaksanut syödä, eli kustannukseltaan tämä oli mielestäni ihan sopiva.

Tosin eläinprotskua sisältävät annokset olivat kyllä aika suolaisen hintaisia. Se kookosvesikin osui ja upposi, johtunee siitä “luonnollisesti kookoksesta lähtöisin” olevasta sokerista joka makeutti tämän lähemmäksi jotain hiilihapotonta limpparia. Mutta toimi siis ja sekin toi tähän ruokailuhetkeen oman voimistavan elementtinsä. Pitää varmaan huomenna mennä vetämään joku iso köntsä karrelle palanutta lihaa tämän vastapainoksi. Tai se lampaan pää Itiksessä. Pupu oli oikein hyvä terveemmän lounaan kohde, kannattaa testata.

Sisustus on pienen kioskin oloinen, siisti ja uutuuttaan kiiltelevä. Ulkona olevat asiakaspisteet olivat aika hauskoja salaatin syömiseen, vaikka kieltämättä tälleen “tarjolla” oleminen vähän vaivasikin, olen enemmän tottunut tuijottamaan muita, enkä olemaan tuijotuksen kohteena. Mutta vuoroin vieraissa jne. Kauniina kesäpäivänä Manskun vilinässä syöminen osoittautui ihan kivaksi toimenpiteeksi.

Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja nopeaa, tässä ei tarvitse turhaan odotella. Kasvissyöjälle oli vaikka mitä vaihtoehtoja, suosittelen kokeilemaan. Lasten kanssa voisi tehdä vähän tiukkaa näin pieni tila. Huomaa, että se pääkallopaikka tälle ravintolaketjulle (kai kahta voi kutsua jo ketjuksi?) on Uudenmaankadulla ja siellä on varmaan tilaakin hieman enemmän. En kuitenkaan mennyt sinne, kun oli tähän hetkeen liian kaukana (olen itseasiassa säästellyt tätä kiireiselle päivälle) ja sitäpaitsi se kohta Uudenmaankadusta on ymmärtääkseni remontissa, eikä raflan julkisivu ole kovinkaan kuvauksellinen. Ja minähän olen tunnettu ainutlaatuisen hyvistä valokuvistani (not).

Ps. It’s good to be back, takaisin hevosen selkään ja uusia rafloja kohti. Yllä oleva kuva on jännä bunkkerin ovi viikonlopun kävelyreissuilta.

URL www.pupu.fi
Puhelin 050-3299731
Osoite Mannerheimintie 4, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.