Leonardo

image

Ja tänään sitten rupesi pizzahammasta kolottamaan sen verran, että suuntasin klo 11 aikoihin Leonardoon, kun Da Vinci (joka lienee tämän velipuoli?) on nii-in nähty. Ravintola on siis italialainen, kahvilan, baarin ja ravintolan sekoitus valtavan (no suomalaisittain, eli useita kymmeniä) ihmismassan puristuksissa, City Centerin Kaivokadun seinällä. Isot ikkunat avautuvat steissiä päin ja kadun puolen ikkunapöydästä olikin kiva ihmetellä ohi kulkevia hahmoja. Paikka tarjoaa pizzan lisäksi omavalintaista salaattia sekä erilaisia lautasannoksia päivittäin vaihtelevalta (mutta viikottain kaiketi jokseenkin stabiililta) listalta. Tänään oli tarjolla: Sipulikeitto ja groviera-juustoleipää (9,20e), Lasagne (9,50e), Tagliatelle-pastaa ja lohta kermaisella sahramikastikkeella (9,70e), Porsaanleike kermaisella sitruunakastikkeella ja ranskalaisia (10,90e), Naudan ulkofileepihvi kermaisella valkosipulikastikkeella ja ranskalaisia (13,50e) sekä loppuun Tiramisu (5,50e). Pizzoja löytyy kaikenlaisia kohtuullisen normaaleita vaihtoehtoja aina Margheritasta (9,20e) Tiroleseen (10,30e) eli ilmakuivattua kinkkua ja rucolaa sisältävään pizzaan. Pizzaahan tänne tultiin hakemaan joten itselle valikoitui Diavola (9,90e) jossa on siis “tulista” salamia, rucolaa ja parmesania. Tilaus ja maksu suoritetaan tiskille, josta oli ilahduttavasti jaksettu laittaa lappua ja ilmoitusta vähän joka nurkkaan.

image

Alkuun ei ollut kuin vettä ja jatkuvana virtaava joukko ihmisiä tutkittavana. Pizza saapui miellyttävän nopeasti pöytään, toki osittain siksi, että olin yksi ensimmäisistä tilaajista. Mutta kuitenkin, nopea toimitus. Pizzat täällä (on syöty ennenkin) ovat samanlaisia kuin Da Vincissä (joss on myös Diavola myynnissä) ja ne ovat hyvännäköisiä, käsintehtyjä ja niissä on mielestäni juuri sopivasti täytteitä. Pohjat ovat ehdotonta kärkikastia stadin pizzapaikoissa, vaikkakin itse pidän vielä enemmän hieman rapsakammasta menosta. Mutta se sitko näissä pohjissa on aivan mahtava (lainatakseni Kingin K-kauppiasta) ja täytteet ovat laadukkaita. Rucola pizzan päällä jakaa mielipiteitä, mutta itse pidän siitä. Kunhan se ei ehdi olla liian pitkään (nahistuu nopeasti) sekä pizza ei saa olla liian rasvainen, muuten rucolasta tulee ikävää syötävää. Tulisuutta olisi saanut olla enemmänkin, tosin se hoituu tabascolla jota roiskitaan ympäriinsä vapaalla kädellä. Ruokailua auttaa myös kunnon veitsi joka tulee pizzan kanssa. Hyvä setti, kannattaa käydä. Vaikka onhan tuollainen kokonainen pizza melko hc lounaaksi.

image

Sisustus on tosiaankin iloinen sekoitus ravintolaa, kahvilaa ja baaria, mutta mielestäni toimii ihan hyvin. Kalustus ja yleisestikin ottaen fiilis on aika neutraali, mutta siisti ja särmä. Tämä ei ole mitenkään persoonallinen, mutta täällä on kuitenkin ihan kiva istuskella yksin tai porukalla. Asiakaspalvelu on nopeaa ja ystävällistä. Kasvissyöjälle täältä löytyi tänään salaatti tai soppa, sekä tietty joitain pizzavaihtoehtoja (Marghareta tai Caprese ja on tuolla joku munakoisopizzakin). Lasten kanssa tänne on mielestäni kiva tulla ja ollaan joskus syöty päivällinen jos toinenkin täällä. Hyvin on mahtunut ja löytynyt syöttötuolit yms jutut. Ja lounasaikaan oli joku mammapartiokin mestoilla vaunujen kanssa. Eli tilaa tuntuisi riittävän, ei ole isketty ihan täyteen asiakaspaikkoja.

URL http://www.leonardobarristorante.fi/
Puhelin 09-640025
Osoite Kaivokatu 6, Helsinki

 

Leonardo on 26.2.2015 rated 3.0 of 5

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.