Na’am

Joulu oli ja meni, kaikki sujui oikein erinomaisesti. Mutta nyt on jotenkin veto poissa näistä hommista, ei jostain syystä löydy motivaatiota kirjoittaa. Ehkä ensi vuonna sitten paremmalla draivilla? Vai onko tässä jo käyty tarpeeksi monessa raflassa? Who knows, huukkers. Mutta kävin minä kuitenkin Na’amissa, tuossa melko uudessa lähi-idän makuja tarjoavassa raflassa, joka on tullut Stupidon tilalle Iso Roballe.

A delicious salad and a good lunch at this Mideastern restaurant with friendly service. The hummus and other spreads/sauces were excellent.

This area has an abundance of restaurants, such as Vinkkeli, The Mess and TPAS.

Tänään oli tarjolla (9,90e paikan päällä tai mukaan): Vege-tagine, pitkään kypsytettyä lammasta sekä kanaa. Kaikkiin annoksiin tulee leipää ja alkusalaatti, lisukkeen sai valita riisistä tai couscousista. Salaattia sai ehkä myös lounaaksi. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille tullessa ja ruoka tuodaan pöytään. Itselle valikoitui lammas riisillä.

Alkusalaatti napsahti leivän kanssa eteen ja täytyy sanoa, että tämä oli todella herkullinen salaatti. Aivan loistavan kirpsakka ja freesi kastike, ihanan yrttinen salaatti kaikenlaisilla jännillä sattumilla.

Oli granaatinomenan siemeniä poksahtelemassa, keltaisia rusinoita (sultana?) sekä muita loistavia komponentteja. Hummuskin oli maittavaa ja rapsakaksi paahdettu leipä sopi hyvin viimeistenkin rippeiden noukkimiseen kulhosta.

Pääruoka saapui hieman salaatin jälkeen ja sisälsi lampaan lisäksi paria tahnaa, valkoista ja vihreää. Tahnat olivat annoksen paras osuus ja olivat todella hyviä, tavanomaista parempia ehdottomasti. Lammas oli murisevan mehukasta, mutta jotenkin jäi kakkosrooliin.

Riisi oli snadisti ali, mutta ei häiritsevästi ja varmasti johtui joulun jälkeisestä kiireestä. Lautasen pohjalla oli makoisaa lientä, joka komppasi muita annoksen komponentteja hyvin. Uunissa paahdetut juurekset olivat ihan ok, tosin vähän epätasaisesti kypsennettyjä. Hyvä lounas ja loistava salaatti.

Sisustus on yksinkertaisen linjakas ja koristeltu mielenkiintoisilla yksityiskohdilla. Kattoon asennetut pyöreät metallilevyt eksoottisine kuvioineen toimivat hienosti ja lamput sopivat meininkiin. Taustalla soi menevä musiikki ja tunnelma oli muutenkin rennon nuorekas.

Asiakaspalvelu oli sekin rentoa, mutta myös ystävällisen kohteliasta. Vähän oli pakka sekaisin joulusta, joten mm. lautasliinaa/paperia ei koskaan tullut pöytään asti, eikä veistä, joka snadisti aiheutti ongelmia syömisen suhteen. Mutta tämä oli ihan ymmärrettävää, eikä haitannut juurikaan hyvää lounaskokemusta.

Kasvissyöjälle oli se tagine ja pelkkä salaattikin on mielestäni ihan varteenotettava vaihtoehto kevyelle lounaalle. Kannattaa käydä testaamassa! Lasten kanssa voisi periaatteessa tulla, tosin vähän sivussa normikulkureiteistä.

Ps. Jännittävää katutaidetta tms.

URL www.naamkitchen.com
Puhelin 040-1239443
Osoite Iso Roobertinkatu 20-22, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.