Classic American Diner

Dodih, vatsatautiahan tms influenssahenkistähän sieltä pukkasi. Ei ihme, että on ollut vähän nuutunut olo. Onneksi itsellä meni ohi ällistyttävän vähällä, mutta valitettavasti osalla perheen jäsenistä ei niinkään. Tänään oli sitten vuorossa pala Americanaa, kun ex-Midhillin/ex-Iloisen Katupojan tilalle (lokaatio vaikuttaa hieman haasteelliselta) napsahtanut Classic American Diner -ketjun pätkä houkutteli burgereita maistelemaan. Tämä Restamaxin omistama ketju tuottaa mahdollisimman juustoista jenkkinostalgiaa tänne härmälään ja ainakin tämän käyntikerran perusteella tekee sen melko hyvin.

A well done version of an American diner with Americana oozing from the decor. The burger I had was very good, but slightly too salty for my taste.

For more ‘Murica style dining experiences, be sure to check out Hard Rock Cafe, B-Smokery and Penny.

Mesta tarjoaa lounaaksi salaattia (10,20e), burgeria (9e), leikettä (10,80e) sekä random lounasta (9e – 11e riippuen että onko burgeri, täytetty leipä vai wingsit tms). Tänään päivittäin vaihtuvalla listalla (jota ei vielä löydy netistä) oli: Cob salad eli salaattia, chilimajoneesia, aurajuustoa, pekonia, guacamolea ja kanaa; bacon burger eli 150g lehmää, cheddarjuustoa, pekonia, tomaattia, suolakurkkua ja ranuja; chicken sandwich eli broileria, emmentaljuustoa, tomaattia, chilimajoneesia ja ranuja sekä BBQ pork steak eli 180g possua, BBQ-kastiketta, kasviksia ja ranuja.

Tilaus hoidetaan tiskille ja maksu lähtiessä, ruoka ja vesi tuodaan pöytään. Mausteet ja aseet yms löytyvät pöydistä. Itselle osui (tottakai) tuo burgeri, sitä vartenhan tänne tultiin. Normilistalta muuten löytyy myös Big Tower -hamppari (47,90e) joka sisältää levottomat 1020g lihaa.

Bursa saapui kohtuu nopeasti eteeni (taas aikasin liikkeellä, jopa niin paljon, että piti hetki odotella avautumista) ja oli oikein komea annos. Ranut olivat sopivan rapsakoita päältä, ilmavia sisältä ja hyvin maustettuja. Pöydästä löytyi vielä jenkkisinappia ja Heinzin ketsuppia, joten tämä osuus oli hoidettu perusteellisesti kuntoon. Purilainen oli oikein hyvä, mielestäni tavallaan parempi kuin esim. Burger Kingin vastaavat ja pidän niitäkin hyvinä.

Kastikkeita oli runsaasti, mutta ei silti liikaa, pihvi oli mainiosti paistettu ja hyvällä pinnalla varustettu. Tätä söi oikein mielellään. Mutta silti se purilaisen snadisti överi suolaisuus alkoi jossain vaiheessa häiritä. Kyllä tämän melkein loppuun veteli, mutta se pekoni veti tämän ihan niille rajoille. Ja oltiin tässä aika kaukana kuitenkin Bitesin uskomattomasta suorituksesta. Mutta siltikin, jos tekee mieli kohtuuhintaista lounasburgeria eikä tee mieli mennä mäkkäriin, niin tämä on mielestäni oikein hyvä kohde.

Sisustus on vimosen päälle väännetty ja vielä sopivan uuden karhea. Neon-valojen kalmeassa loisteessa kuvista tuli vielä aavistuksen omituisempia, kuin mitä yleensä onnistun ottamaan, mutta mielestäni tämä paikka oli oikein hauska lounasravintola. Mutta toisaalta tykkään tällaisista tiettyyn konseptiin perustuvista rafloista, joissa homma on viety tarpeeksi pitkälle.

Eikä siinä Americanassakaan mitään vikaa ole ja täällä sitä oli viljelty oikein runsaasti aina pöytien pintamateriaalin kuvioinnista lähtien. Suosittelen käymään, ellei ole jotain jenkki-ihottumaa.

Asiakaspalvelu oli oikein ystävällistä ja sujuvaa, kiitos siitä. Ehkä ne lounasmenut voisi laittaa nettiin? Kasvissyöjälle ei ollut tänään ymmärtääkseni mitään varsinaisella listalla, mutta usein näyttää olevan yksi vaihtoehto. Mutta onhan tämä fiilikseltään vähän tällaiseen karnivooriseen menoon soveltuva paikka. Lasten kanssa voisi ehkä mahdollisesti tulla, tosin luulen, että viereinen Hard Rock Cafe veisi silti pidemmän korren.

Ps. Saas nähdä jaksanko vääntää tämän vuoden mahtilistoja. Todennäköisesti en ainakaan ihan niin kovalla pieteetillä viitsi duunailla kuin mitä viime vuonna, siinä oli aika paljon duunia. Mutta ehkä joku parhaat lounaat Helsingissä 2016 pitää kuitenkin väsäillä, jos ei muuten niin ihan omaksi iloksi.

URL www.ravintola.fi/ravintola/american-diner-citykaytava
Puhelin 010-4233274
Osoite Kaivokatu 8, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.